Populaire Android Content Transfer-app Pushbullet komt naar Windows

Mobiele apparaten zijn een essentieel onderdeel van ons leven geworden. Ze verminderen langzaam de tijd die we op traditionele computers doorbrengen om op internet te surfen, e-mails te checken, films te kijken of videogames te spelen. Desalniettemin zijn er nog steeds traditionele computers en we wisselen vaak informatie uit tussen onze mobiele apparaten en computers om een ​​back-up of synchronisatie van gegevens te houden. Pushbullet, een briljante Android-app waarmee gebruikers bijna alles van telefoon naar pc en vice versa kunnen verzenden, heeft onlangs een geheel nieuwe Windows-variant uitgebracht. Met Pushbullet voor Windows kunnen gebruikers snel bestanden, links, notities en tekst enz. van en naar andere computers of apparaten verzenden en ontvangen via wifi.

  Geluidsproblemen oplossen in Windows 10

We hebben Pushbullet in januari 2013 besproken, maar sindsdien heeft de service zichzelf zeker overtroffen door veel extra functies aan zijn arsenaal toe te voegen, samen met een Windows-toepassing die delen nog gemakkelijker zou moeten maken.

De Windows-tool van Pushbullet, die op het moment van schrijven een openbare bèta is, heeft een installatiepakket van 7,4 MB, integratie van sportcontextmenu’s (maakt het mogelijk om bestanden vanuit hun rechtsklikmenu’s te verzenden), de mogelijkheid om koppelingen, notities en bestanden tot 25 MB te pushen qua grootte. De ontwikkelaars beloven grotere bestandsoverdrachten en meer functies in toekomstige builds.

Nadat je het voor de eerste keer hebt gestart, moet je inloggen op je Pushbullet-account. Nieuwe gebruikers kunnen ook hun Google-accounts gebruiken om dingen te versnellen. De gebruikersinterface van de applicatie is uiterst eenvoudig. Met het vervolgkeuzemenu bovenaan kunt u uw doel-Windows-pc of -apparaat selecteren. Met de vijf knoppen onderaan kunt u het itemtype kiezen dat u wilt delen, namelijk bericht, link, bijlage, lijst of contactgegevens.

  Trillingsfeedback toevoegen aan harde toetsen op Android [No Root]

Voor eenvoudige sms-berichten kunt u het onderwerp samen met de eigenlijke berichttekst invoeren, terwijl lijsten handig zijn voor het maken van actiepunten.

Bestanden kunnen worden verzonden door op de grote knop te klikken die in het midden verschijnt na het selecteren van de bestandsoverdrachtoptie (bijlagepictogram) onderaan, door middel van slepen en neerzetten, of vanuit het contextmenu met de rechtermuisknop van het beoogde bestand.

Als u klaar bent, hoeft u alleen maar op ‘Push It!’ te klikken. om het item onderweg te sturen.

Het geeft ook bureaubladmeldingen weer bij het verzenden en ontvangen van bestanden. Een kleine feature, maar toch handig.

  Nieuwe functies in Firefox 42 voor desktop en Android

Pushbullet voor Windows werkt op Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8. Onthoud dat de app momenteel in bèta is. Zoals eerder vermeld, zijn er meer functies beloofd in toekomstige updates.

Download Pushbullet voor Windows