PowerPoint-animaties uitschakelen of verwijderen

Animaties verwijderen uit een PowerPoint-presentatie is eenvoudig en snel, maar wat als u de animaties tijdens een bepaalde presentatie gewoon wilt uitschakelen? Goed nieuws; er is een manier.

Animaties met één (of meerdere) objecten verwijderen

Stel dat u een presentatie heeft waarvan u, hoewel u tevreden bent met de inhoud, alle animaties wilt verwijderen en opnieuw wilt beginnen. Geen probleem. Hoewel PowerPoint momenteel geen functie heeft waarmee je alle animaties van een presentatie in één keer kunt wissen, kun je ze dia voor dia verwijderen, wat nog steeds een vrij snelle en pijnloze taak is.

  Hoe u op een gemakkelijke manier uw eigen website kunt opzetten

Ga je gang en open de presentatie met de animaties die je wilt verwijderen. Selecteer de dia met de animaties die u wilt verwijderen.

Tip: U kunt gemakkelijk zien welke dia’s animaties hebben in de “Normale weergave” van PowerPoint. Zoals je in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, hebben de dia’s met animaties een ster onder het dianummer.

Om een ​​animatie object voor object te verwijderen, moet u eerst het object selecteren.

Ga vervolgens naar het tabblad “Animaties” en selecteer “Geen” in de lijst met opties.

Hiermee wordt de animatie met succes uit het object verwijderd. Het proces is hetzelfde voor het verwijderen van animaties van meerdere objecten tegelijk. Om meerdere objecten tegelijk te selecteren, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt en selecteert u de objecten en verwijdert u vervolgens de animaties door dezelfde optie “Geen” te selecteren.

  5 beste tools voor analyse van verkeerspatronen en hoe het uw bedrijf helpt

Om alle animaties op een dia te verwijderen, is het het gemakkelijkst om alle objecten op de dia te selecteren door op Ctrl+A te drukken. Vervolgens kunt u de optie “Geen” selecteren op het tabblad “Animaties” om alle animaties van de dia te verwijderen.

Herhaal dit proces voor elke dia in de presentatie en je bent in een mum van tijd vrij van animatie.

De animaties van een volledige PowerPoint-presentatie uitschakelen

Laten we nu zeggen dat u alleen de animaties wilt uitschakelen in plaats van ze volledig te verwijderen. Dit is ideaal als u van plan bent de presentatie in de toekomst met animaties te gebruiken. Er is ook het voordeel van een functie die de animaties van de hele presentatie uitschakelt, zodat u niet door elke dia hoeft te gaan.

  Wat zijn USB Gen 1, Gen 2 en Gen 2×2?

Ga naar het tabblad “Diavoorstelling” en klik op de knop “Diavoorstelling instellen”.

Selecteer in het venster “Set Up Show” de optie “Show without Animations” en klik vervolgens op “OK”.

Alle animaties in de presentatie zijn nu uitgeschakeld. Om dit ongedaan te maken, gaat u terug en schakelt u het selectievakje “Weergeven zonder animaties” uit.