PowerPoint-objecten opslaan als afbeeldingen

Als je ooit hebt gedacht dat het handig zou zijn om objecten of hele dia’s uit je PowerPoint-presentatie op te slaan als afbeeldingen om in een ander programma te gebruiken, dan heb je geluk! Dat doe je precies in een paar simpele stappen.

Objecten opslaan als afbeeldingen in PowerPoint

Het opslaan van een object, of zelfs meerdere objecten, uit uw PowerPoint-presentatie is erg handig. Het ding dat deze truc zo handig maakt, is dat de objecten standaard worden opgeslagen als een transparant PNG-bestand, wat betekent dat je niet de invasieve achtergrond hebt die je anders zou hebben als je gewoon een eenvoudige screenshot zou maken.

We gaan de volgende dia als voorbeeld gebruiken in de volgende paragrafen. In deze dia hebben we in totaal vier objecten.

Afbeelding (“De Geek”)
Tekstvak (titel)
Tekstvak (Ondertitel)
Vorm (Lijn)

  Toon en verberg wachtwoorden in uw browser met de ISeePass-bladwijzer

Een enkel object opslaan als afbeelding

Om een ​​object als afbeelding op te slaan, moeten we eerst het object selecteren dat moet worden opgeslagen. In dit voorbeeld selecteren we onze titel.

Klik met de rechtermuisknop op het object en selecteer “Opslaan als afbeelding” in het menu dat verschijnt.

Hernoem vervolgens uw bestand, selecteer het bestandstype dat u wilt gebruiken en klik vervolgens op ‘Opslaan’.

Uw object is nu opgeslagen als afbeelding! Best netjes toch? Nu vraag je je misschien af ​​waarom je dit ooit zou moeten doen, en dat is begrijpelijk. Zoals we eerder vermeldden, is het echte voordeel wanneer u meerdere objecten van een dia als één afbeelding wilt opslaan.

Meerdere objecten opslaan als één afbeelding

Laten we teruggaan naar onze voorbeelddia om te zien hoe het werkt.

Eerst moeten we de objecten selecteren die we als afbeelding willen opslaan. Om meerdere objecten in een dia te selecteren, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u op elk object klikt. In deze voorbeelddia hebben we vier objecten en we gaan ze alle vier selecteren.

  Hoe Fedora Cinnamon te installeren

Vanaf hier is het proces van het opslaan van de objecten als afbeeldingen hetzelfde als voorheen. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde objecten, selecteer “Opslaan als afbeelding” in het menu, geef het bestand een naam, selecteer een bestandstype en klik vervolgens op “Opslaan”. Nu heb je een enkele afbeelding van alle geselecteerde objecten!

Laten we als voorbeeld eens kijken hoe de afbeelding eruitziet wanneer deze in Word wordt gebruikt.

Dit werkt goed als je de achtergrond van de PowerPoint-dia niet in de afbeelding wilt, maar in het geval dat je dat wel wilt, kun je de hele dia gewoon als een afbeelding opslaan.

Een hele dia opslaan als afbeelding

Selecteer in de modus “Normale weergave” de dia die u als afbeelding wilt opslaan in het linkerdeelvenster. In dit voorbeeld selecteren we dia 1.

Selecteer nu het tabblad “Bestand”.

Klik op ‘Opslaan als’.

Selecteer de locatie waar u het bestand wilt opslaan, geef uw bestand een naam en selecteer vervolgens het afbeeldingsbestandstype. In dit voorbeeld selecteren we de .png-indeling.

  Een router kiezen voor uw thuisnetwerkbehoeften

Als je klaar bent, ga je gang en klik je op “Opslaan” en er verschijnt een nieuw venster. Hier kunt u ervoor kiezen om alle dia’s op te slaan of alleen de dia die u als afbeelding hebt geselecteerd. We kiezen voor ‘Alleen deze’.

Nu wordt uw geselecteerde dia opgeslagen als een afbeelding! Hier is een voorbeeld van hoe het eruit zou zien als we het in Word zouden invoegen.

Ongeacht waar u de afbeelding wilt gebruiken, deze methode zorgt ervoor dat uw afbeelding er schoon en professioneel uitziet.