PowerShell-opdrachten uitvoeren op een extern Windows 10-systeem

Windows 10 heeft tools voor externe toegang. Deze hulpprogramma’s zijn ingebouwd in het besturingssysteem en u kunt ook hulpprogramma’s voor externe toegang van derden installeren. Toegang op afstand is een handige functie, maar het kan ook een veiligheidsrisico vormen als u er niet op let hoe en wanneer het is ingeschakeld, of aan wie u externe toegang geeft. Om deze reden zijn de meeste tools voor externe toegang vergrendeld achter toegangslagen die moeten worden verleend voordat de tool op uw systeem kan werken. PowerShell is geen uitzondering.

Voer PowerShell-opdrachten uit op een extern Windows 10-systeem

U kunt PowerShell-opdrachten uitvoeren op een extern Windows 10-systeem, maar het doelsysteem moet toestaan ​​dat deze opdrachten op afstand worden uitgevoerd.

  Hoe u geen geluid kunt repareren in de update van Windows 10 april

PowerShell-opdrachten op extern systeem inschakelen

Volg deze stappen om externe PowerShell-opdrachten op een systeem uit te voeren.

Open PowerShell op het doelsysteem met beheerdersrechten.
Voer deze opdracht uit: Enable-PSRemoting -Force
Nadat de opdracht is uitgevoerd, kunt u deze op afstand openen en PowerShell-opdrachten uitvoeren.

Als de doelcomputer deel uitmaakt van een werkgroep maar niet is verbonden met een Active Directory, moet u PowerShell-opdrachten op het systeem inschakelen door deze stappen te volgen.

Open PowerShell op het doelsysteem met beheerdersrechten.
Voer deze opdracht uit: Set-NetFirewallRule -Name ‘WINRM-HTTP-In-TCP’ -RemoteAddress Any
Nadat de opdracht is uitgevoerd, hebt u op afstand toegang tot het systeem en kunt u er PowerShell-opdrachten op uitvoeren.

  Hoe u Windows 10 kunt stoppen met het bijwerken van stuurprogramma's

Deze opdrachten zijn eenvoudig als het gaat om het inschakelen van PowerShell-opdrachten op een extern systeem, maar u zult ook andere opdrachten uitvoeren. Ten eerste, wanneer u verbinding maakt met een extern systeem, moet u zich verifiëren met de gebruikersnaam en het wachtwoord van het systeem. Bovendien moet u ook de computer op de witte lijst zetten waarvan u op afstand toegang tot het systeem gaat krijgen. Het is geenszins een eenvoudig proces, maar het begint met het uitvoeren van opdrachten op het externe systeem.

Conclusie

Toegang op afstand is ingewikkeld wanneer dit wordt gedaan via opdrachtregels. Als je moeite hebt om externe toegang in te stellen, overweeg dan om een ​​tool van derden te gebruiken, zoals TeamViewer, die veel gemakkelijker te gebruiken is, maar nog steeds veilig is. Als u geen andere keuze hebt dan PowerShell te gebruiken, moet u tijd besteden aan het leren hoe u een verbinding tot stand brengt en hoe u hiervoor parameters kunt definiëren. Doe dit voordat u op afstand toegang tot het systeem moet krijgen. Een beetje kennis en inzicht in hoe toegang op afstand werkt, zal u helpen bij het oplossen van problemen wanneer ze zich voordoen.

  Hoe wifi te repareren blijft loskoppelen op Windows 10