Probleem met stuurprogramma voor USB-apparaat voor massaopslag (OPGELOST)

USB-apparaten zijn over het algemeen plug & play. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, bijv. printers kunnen nog steeds extra stuurprogramma’s en/of software nodig hebben om te installeren, maar USB-apparaten voor massaopslag hebben dit probleem niet.

U kunt een USB-schijf of harde schijf aansluiten op elke USB-poort op uw computer, en u zult het nieuwe hardwaregeluid horen op Windows 10. De stuurprogramma’s ervoor worden vrijwel onmiddellijk geïnstalleerd en het apparaat is toegankelijk in Verkenner.

USB-opslagapparaat heeft een stuurprogrammaprobleem

Een USB-apparaat voor massaopslag is plug & play, maar er is nog steeds een stuurprogramma bij betrokken. Het wordt gewoon automatisch geïnstalleerd door Windows 10 en gebruikers merken het niet. In sommige gevallen kan het stuurprogramma echter niet worden geïnstalleerd of wordt de installatie onderbroken. Windows 10 probeert het stuurprogramma over het algemeen niet opnieuw te installeren.

  Een groepschat verwijderen in WeChat

Als u ziet dat het USB-apparaat voor massaopslag een driverprobleem heeft wanneer u een USB-station op uw systeem aansluit, probeert u de volgende oplossingen.

1. Wijzig de USB-poort

Een van de belangrijkste redenen waarom een ​​USB-stuurprogramma mogelijk niet wordt geïnstalleerd, of waarom u ziet dat het USB-apparaat voor massaopslag een driverprobleem heeft, is vanwege een losse USB-poort. Poorten hebben de neiging om na verloop van tijd los te komen of als u niet voorzichtig bent wanneer u uw systeem verplaatst.

Verwijder het USB-opslagapparaat en sluit het aan op een andere poort.
Als u een USB-hub gebruikt om het apparaat aan te sluiten, verwijdert u de hub en sluit u het apparaat rechtstreeks aan op uw systeem.

2. Installeer het USB-apparaat opnieuw

Een USB-apparaat voor massaopslag dat niet correct is geïnstalleerd, moet mogelijk worden verwijderd en opnieuw worden geïnstalleerd om te werken.

  Wat is een headless-server?

Open Apparaatbeheer.
Vouw Andere apparaten uit.
Klik met de rechtermuisknop op het weergegeven USB-apparaat voor massaopslag.
Selecteer Apparaat verwijderen in het contextmenu.

Nadat het is verwijderd, sluit u het USB-apparaat voor massaopslag aan op uw systeem.
Windows 10 zal er stuurprogramma’s voor installeren.

3. Bewerk het Windows-register

Als het apparaat voor massaopslag niet correct wordt geïnstalleerd nadat het is verwijderd, is er waarschijnlijk een probleem met het register.

Tik op de sneltoets Win+R om het vak Uitvoeren te openen.
Voer regedit in het vak Uitvoeren in en tik op Enter.
Ga naar de volgende sleutel.

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesUSBSTOR

Dubbelklik op de startwaarde onder USBSTOR.
Voer 3 in in het vak Waardegegevens en klik op OK.
Start het systeem opnieuw op en sluit het USB-apparaat opnieuw aan.

4. Controleer de energie-instellingen

USB-apparaten en -poorten worden vaak uitgeschakeld als ze niet in gebruik zijn. Dit zou niet moeten gebeuren wanneer een apparaat in gebruik is, maar er is geen ingestelde time-outperiode voor inactiviteit, daarom kunnen ze worden uitgeschakeld.

  Hoe u uw garagedeur slim kunt maken

Open Apparaatbeheer.
Vouw Universele seriële buscontrollers uit.
Klik met de rechtermuisknop op het USB Root Hub-apparaat en selecteer Eigenschappen.
Ga naar het tabblad Energiebeheer.
Haal het vinkje weg bij ‘De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen’.
Klik OK.
Start het systeem opnieuw op en sluit het opslagapparaat aan.

Conclusie

Een USB-apparaat voor massaopslag is een algemene term die wordt gebruikt voor elk opslagapparaat dat via een USB-poort kan worden aangesloten. Als je apparaat extern van stroom moet worden voorzien, zorg er dan voor dat je het aansluit op een poort die de juiste hoeveelheid stroom kan leveren. Vervang de aansluitkabel en zorg dat je USB-poorten schoon en roestvrij zijn.