ProWidgets is de eerste echte widget-implementatie voor iPhone en iPad

Je hebt misschien gehoord dat Android zijn hele uiterlijk veranderde toen Apple de iPhone in 2007 onthulde, iets dat jongens van Android-fans echt terughoudend zouden zijn om toe te geven. Ik suggereer echter nergens dat Android niet zijn originele elementen bevatte. Dankzij het aanbod van Google kon je bepaalde acties uitvoeren die ofwel nooit iOS bereikten (alternatieve toetsenborden, wie dan ook?), ofwel te laat waren, zoals het veranderen van achtergronden en het gebruik van widgets. In feite was Apple’s implementatie van Berichtencentrum-widgets zo ellendig dat ik ze niet eens van enig nut beschouw.

Gelukkig kunnen iOS-gebruikers het jailbreak-scenario gebruiken voor hulp, en een nieuwe Cydia-tweak voor gejailbreakte iPhones, iPod touchs en iPads van de beroemde ontwikkelaar Alan Yip wil het probleem met het gebrek aan widgets voorgoed aanpakken. Dit prachtige pakket heeft het label ProWidgets gekregen.

Om de exacte woorden van de ontwikkelaars te citeren: “ProWidgets is een revolutionaire widgetsuite en framework voor iOS. Het biedt een baanbrekende en gemakkelijke manier om overal snelle taken uit te voeren met multitasking-mogelijkheden op zowel iPhone als iPad.” De tweak wordt in feite geleverd met een pakket met vooraf beschikbare widgets van zichzelf, terwijl het de weg opent voor externe ontwikkelaars om hun eigen oplossingen te bedenken voor verschillende veelvoorkomende multitasking-acties met behulp van het ProWidgets-framework. De widgets zelf lijken op Sony’s ‘kleine apps’-concept voor Android, dat overal in een app kan worden aangeroepen en gebruikt zonder de normale workflow te verstoren.

  Hoe de Nook Shopping-app te ontgrendelen in 'Animal Crossing: New Horizons'

De standaard reeks widgets die beschikbaar is wanneer u ProWidgets installeert, omvat Gebeurtenis, Herinnering, Notities, Browser, Bericht (snel opstellen, als ik mag), Mail, Woordenboek, Alarm en Timer, terwijl een aantal andere kunnen worden verkregen via Cydia. Er kunnen meerdere manieren zijn om de widgets aan te roepen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden toegevoegd aan het controlecentrum van iOS 7 met behulp van CCLoader, of de evenementenwidget kan worden aangeroepen via de weergave Vandaag in het Berichtencentrum. Vanaf het vergrendelscherm kunt u de browserwidget oproepen, terwijl voor alle andere Activator-bewegingen kunnen worden gebruikt, afhankelijk van uw gebruikspatroon. Het hele idee is om veel controle in de handen van de gebruiker te geven om ProWidgets naar eigen wens te configureren, in plaats van iets op te leggen.

  Bekijk alle r/video's als een kanaal en sla het klikken op links over [Web]

De widgets kunnen op elk moment worden gemaximaliseerd/geminimaliseerd als u wilt blijven doen wat u eerder aan het doen was.

Ten slotte voegt ProWidgets op het gebied van configuratie zijn eigen instellingen toe aan de native iOS Settings-app, waar u het uiterlijk van de widgets kunt wijzigen met behulp van thema’s (zowel aandelen als aanbiedingen van derden via Cydia), wijzigen welke widgets actief zijn, definieer activeringsmethoden en beheer enkele andere algemene parameters, inclusief welke widget waar naartoe gaat.

Over het algemeen is ProWidgets een van de beste en meest praktische jailbreak-pakketten die ik ooit ben tegengekomen. Het brengt niet alleen de broodnodige functionaliteit naar iPhone en iPad, maar de mogelijkheid om die functieset uit te breiden via externe ontwikkelaars maakt het oneindig veel nuttiger. Voeg aan de mix de aanpassingsmogelijkheden en de veranderende look en feel toe, en je hebt een winnaar in handen. Het pakket wordt (officieel) gedistribueerd via de BigBoss-repo in Cydia en kost $ 2,99 (het is een commercieel pakket), maar is zeker het geld waard als je kijkt naar wat je krijgt. Ik blijf bij iOS 7.0.6 totdat er een nieuwe jailbreak beschikbaar is, alleen voor deze Cydiia-tweak.

  Reedy biedt slimme online en offline snelheidsmetingen [Chrome]