RealVNC’s pc-afstandsbedieningsapp ‘VNC Viewer’ voor Android nu gratis

RealVNC is altijd een van mijn favoriete VNC-tools geweest om op afstand toegang te krijgen tot mijn computers via internet, of om gewoon een vriend te helpen door op afstand problemen met hun computer op te lossen. Het is een geweldig hulpmiddel voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijke oplossing voor toegang tot en controle over Mac-, Windows- of Linux-computers vanaf elk van de ondersteunde platforms zonder dat u uw zuurverdiende geld uitgeeft aan dure apparatuur of software. Maar dat is niet alles; RealVNC heeft ook een Android-app genaamd VNC Viewer voor het op afstand openen en besturen van uw computers vanaf Android. Het bedrijf heeft onlangs zijn prijs verlaagd naar gratis van maar liefst $ 10, waardoor RealVNC des te aantrekkelijker is ten opzichte van zijn concurrenten. De Android-client geeft u volledige externe toegang tot een pc, rechtstreeks op uw smartphone of tablet, allemaal vanuit een intuïtieve gebruikersinterface die gewoon werkt!

  Nieuwe functies in Firefox 34 voor desktop en Android

Ik heb in 2012 een diepgaande recensie van de service geschreven, waarin ik alle briljante functies heb uitgelegd, hoe het werkt en hoe je het op je computer kunt instellen. Voor degenen die het hebben gemist, hier is een korte samenvatting over hoe je het op een computer kunt configureren.

Nadat u RealVNC op een machine hebt geïnstalleerd, moet u een gratis licentiesleutel verkrijgen van de productpagina. Nadat u de licentiecode hebt ontvangen, voert u deze in het betreffende veld in tijdens het instellen van de configuratie en klikt u op Volgende.

RealVNC vraagt ​​u ook om het authenticatiewachtwoord op te geven, dat nodig is om er verbinding mee te maken via een andere computer of ander apparaat. Nadat u het initiële installatieproces met succes hebt voltooid, krijgt u het VNC Server-configuratiescherm te zien, waar het verbindingsdetails toont, zoals het IP-adres dat u nodig hebt om verbinding te maken met het apparaat.

  De 9 beste apps voor het scannen van foto's op Android

Start nu VNC Viewer op uw Android-apparaat en tik op de knop + om een ​​nieuwe verbinding toe te voegen. U moet hetzelfde IP-adres invoeren dat u hebt genoteerd op het configuratiescherm van de VNC-server, naast een aangepaste naam om het op uw apparaat te identificeren. Hiermee wordt het externe apparaat toegevoegd aan het hoofdscherm, waar u op ‘Verbinden’ kunt tikken, het authenticatiewachtwoord kunt opgeven en op OK kunt tikken om er verbinding mee te maken.

Eenmaal verbonden, geeft VNC Viewer u volledige controle over de bijbehorende machine, zodat u bestanden en applicaties kunt openen en andere acties op de computer rechtstreeks vanaf uw smartphone of tablet kunt uitvoeren. Het toont ook een overlay bovenaan waarmee u toetsenbord- en muisbediening kunt openen, de helpsectie kunt openen of de huidige VNC-sessie kunt verbreken.

VNC Viewer heeft ook knijpen om in te zoomen om snel in en uit te zoomen op het scherm. Bovendien zouden degenen met een pc-configuratie met twee of drie schermen graag horen dat de app ook meerdere schermen ondersteunt. U kunt eenvoudig naar links of rechts vegen om het gewenste beeldscherm in beeld te brengen, of uitzoomen om een ​​overzicht van alle aangesloten beeldschermen in vogelvlucht te krijgen.

  Nieuwe functies in Firefox 41 voor desktop en Android

VNC Viewer is gratis beschikbaar op Google Play en van het nieuws tot nu toe is de prijswijziging permanent. Toch kan het geen kwaad om het zo snel mogelijk te pakken.

Installeer VNC Viewer vanuit de Play Store