Repareer apps die niet werken op Roku TV

Roku TV is een smart-tv die eenvoudig te gebruiken en betaalbaar is. Roku TV streamt films, tv-programma’s en andere digitale inhoud van een aantal gratis en populaire abonnementskanalen. Roku TV wordt geleverd met ingebouwde software waarvoor geen plug-in of stick nodig is. Om Roku TV te streamen, zijn er geen schakelingangen. Alle streaming op Roku TV is mogelijk via internet. Als u iemand bent die al een Roku-tv heeft en worstelt met de ingebouwde apps, dan hebben we een perfecte gids voor u. In ons document van vandaag bespreken we apps die niet werken op Roku TV en de redenen erachter. Niet alleen één, maar we zullen meerdere manieren ontdekken die u kunnen helpen het probleem met Roku TV-apps die niet werken op te lossen. Dus als u problemen ondervindt met Roku TV YouTube werkt niet of Roku TV Netflix werkt niet en u wilt binge-watchen naar uw favoriete app zonder enige storing, laten we dan meteen aan de slag gaan met ons document.

Apps repareren die niet werken op Roku TV

Hier hebben we de methoden voor probleemoplossing getoond om apps op te lossen die niet werken aan het Roku TV-probleem in detail.

Veelvoorkomende problemen met Roku-apps

Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende problemen die zijn opgetreden tijdens het gebruik van Roku-apps hieronder:

  • Een van de veelvoorkomende problemen die zijn opgemerkt met de Roku-app, is de automatische uitschakeling. Het omvat ook automatisch uitloggen. Dit probleem wordt meestal opgelost door het Roku-apparaat opnieuw op te starten.
  • Een ander probleem met de apps dat regelmatig wordt aangetroffen, is het bevriezen van apps. Dit houdt in dat de app halverwege het streamen van een show bevriest. Deze bevriezing kan optreden als gevolg van bugs, onjuiste instellingen of zelfs als gevolg van een lopende update.
  • Een ander ding dat vooral wordt gezien, is de disconnectiviteit van de app met tv. Om dit probleem te onderzoeken, moet u de internetverbinding controleren en kijken of deze goed werkt of niet.

Waarom werken apps niet op Roku TV?

Voordat u op de hoogte bent van de mogelijke oplossingen, is het belangrijk om de redenen te kennen die van invloed zijn op de werking van de app op Roku. Laten we dus eens kijken naar enkele van de mogelijke redenen waarvan is vastgesteld dat ze echte boosdoeners zijn:

  • Het kanaal of de app heeft een update nodig.
  • Problemen tijdens het downloaden van een app.

  • Het probleem kan zich ook voordoen als de kanaalontwikkelaar momenteel een probleem aan het oplossen is.
  • Verloren connectiviteit kan een andere reden zijn waarom apps niet werken.

  • De laatste reden kan zijn dat het kanaal of de app geen ondersteuning meer krijgt voor Roku.

Nu u de mogelijke redenen en problemen kent die u tegenkomt met Roku-apps, is het tijd om deze problemen op te lossen met behulp van de onderstaande methoden:

Methode 1: Roku-apparaat opnieuw opstarten

De eerste methode die moet worden geprobeerd, is het opnieuw opstarten van het Roku-apparaat om te voorkomen dat Roku TV YouTube niet werkt. Roku opnieuw opstarten is een eenvoudige maar zeer effectieve methode. Het is bekend dat deze methode enkele basisproblemen met Roku-apparaten oplost en bugs en mogelijke fouten oplost. U kunt proberen uw Roku-apparaat opnieuw op te starten met behulp van de onderstaande stappen:

1. Start het Home-menu op uw Roku-apparaat met de Home-knop op de Roku-afstandsbediening.

2. Start vervolgens de optie Instellingen in het menu.

3. Open daarna Systeem om Systeemupdate te selecteren.

4. Selecteer daarin Systeem opnieuw opstarten.

5. Selecteer ten slotte Opnieuw opstarten om kleine problemen met het apparaat op te lossen.

Methode 2: Kanalen bijwerken

Het is mogelijk dat het opnieuw opstarten van uw Roku-apparaat geen goede resultaten oplevert. Als dit het geval is, moet u controleren of er updates voor het kanaal in behandeling zijn. Als dat het geval is, moet u die update meteen installeren met behulp van de onderstaande stappen:

1. Navigeer naar het Home-menu en selecteer de app/het kanaal dat niet werkt.

2. Druk nu op de sterknop op je Roku-afstandsbediening.

3. Selecteer ten slotte de optie Controleren op updates.

Methode 3: Roku-apparaat bijwerken

De volgende mogelijke oplossing die u kan helpen oplossen dat Roku TV Netflix niet werkt, is door uw Roku-apparaat bij te werken. Als uw apparaat werkt met een verouderd besturingssysteem, kan uw favoriete kanaal vastlopen of niet meer werken. U moet dus regelmatig controleren op mogelijke updates met behulp van de onderstaande stappen:

1. Start het Home-menu van uw Roku-apparaat met de Home-knop op de afstandsbediening.

2. Start nu Instellingen op uw apparaat.

3. Selecteer daarin Systeem en kies vervolgens Systeemupdate.

4. Selecteer vervolgens de optie Nu controleren.

Als er een update beschikbaar is, wacht u tot deze is gedownload en start u uw apparaat opnieuw op.

Methode 4: Apps opnieuw installeren

Als geen van de opties tot nu toe voor u heeft gewerkt in het geval dat apps niet werken op Roku TV, kunt u proberen problematische apps te verwijderen en opnieuw te installeren. Het is een van de meest effectieve oplossingen om dit probleem aan te pakken.

1. Om dit te doen, verwijdert u eerst de app door naar het startscherm te navigeren en de problematische app te starten.

2. Druk vervolgens op de knop OK op uw Roku-afstandsbediening.

3. Druk vervolgens op de sterknop op je afstandsbediening.

4. Selecteer vervolgens de optie Verwijderen.

5. Bevestig daarna door OK te selecteren en start uw apparaat opnieuw op.

6. Om de app opnieuw te installeren, gaat u naar het gedeelte Apps in het hoofdmenu.

7. Selecteer nu Streaming channels en druk op de knop OK.

8. Selecteer daarna Kanalen zoeken en zoek naar de app die je wilt installeren.

9. Selecteer vervolgens Kanaal toevoegen om de app te installeren.

10. Selecteer ten slotte Ga naar kanaal om het te starten.

Methode 5: Netwerkverbinding resetten

De volgende methode die u kan helpen bij het probleem dat Roku TV-apps niet werken, is het resetten van de netwerkverbinding. Het is mogelijk dat u door een zwakke internetverbinding of geen netwerk problemen ondervindt bij het starten van uw Roku-apps. Als dit het geval is, moet u deze netwerkverbinding opnieuw instellen met behulp van de onderstaande stappen:

1. Start Instellingen van uw Roku-apparaat.

2. Selecteer vervolgens Netwerk erin.

3. Selecteer nu de optie Verbinding controleren.

Als de verbinding sterk is, kunt u uw apparaat loskoppelen en opnieuw verbinden met uw netwerk.

Methode 6: Neem contact op met de kanaalontwikkelaar

Als niets voor u lijkt te werken, moet u contact opnemen met de kanaalontwikkelaar. Je kunt naar de website van de kanaalaanbieder gaan om te controleren of de ontwikkelaar het kanaal voor Roku nog steeds ondersteunt. Dit helpt om eventuele technische problemen op te lossen.

Methode 7: Reset Roku naar fabrieksinstellingen

Een van de laatste opties die u kunt proberen om apps die niet werken op Roku TV te repareren, is door Roku terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Het resetten van Roku verbetert de prestaties en kleine problemen waardoor de apps niet meer werken. Om deze methode te proberen, kun je onze gids raadplegen over Hoe je Roku hard en zacht kunt resetten.

Methode 8: neem contact op met Roku-ondersteuning

Als zelfs het resetten van Roku niet voor u is gelukt, is het laatste redmiddel dat u nog heeft contact opnemen met Roku-ondersteuning. U kunt alle details aan Roku-ondersteuning met betrekking tot je tv-model, Roku OS-versie en problemen waarmee je te maken hebt gehad met het kanaal/de app.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom lanceert Roku bepaalde kanalen niet?

Ans. Als je bepaalde kanalen niet op Roku kunt lanceren, kan dit te wijten zijn aan verbroken banden van Roku met de kanaalaanbieder. Je kunt ook de site van de kanaalontwikkelaar bekijken en de lijst met ondersteunde modellen bekijken als je een verouderd Roku-apparaat hebt om er zeker van te zijn dat het compatibel is met het kanaal.

Q2. Hoe kan ik privékanalen op Roku openen?

Ans. Je kunt een privékanaal op Roku openen als je de toegangscode kent. Vervolgens kun je, nadat je bent ingelogd op je account, een kanaal toevoegen met de code van de optie Account beheren. Je moet er ook voor zorgen dat je Roku-apparaat is bijgewerkt.

Q3. Wat kan ik doen als Roku Store niet meer werkt?

Ans. Als Roku Store niet werkt voor uw apparaat, kunt u proberen uw apparaat opnieuw op te starten, de firmware van het apparaat bij te werken of verbinding te maken met een krachtig netwerk.

Q4. Wat te doen als Roku-apps geen geluid afspelen?

Ans. U kunt proberen de mute- en volume-instellingen van uw tv te controleren. U kunt er ook voor zorgen dat de audioconnectoren aan beide uiteinden zijn aangesloten.

Q5. Hoe kan ik kanalen op Roku installeren die niet in de Roku Store staan?

Ans. Als er bepaalde kanalen zijn die niet in de Roku Store staan, kan dit komen door de niet-goedgekeurde service. Als dit het geval is, kunt u proberen niet-gecertificeerde kanalen op uw Roku-apparaat te installeren. Deze methode wordt echter niet aanbevolen door Roku.

***

We hopen dat ons document over apps die niet werken op Roku TV erin is geslaagd u goed te begeleiden bij de verschillende problemen waarmee de apps kunnen worden geconfronteerd, de redenen achter deze problemen en verschillende manieren om ze op te lossen. Zo ja, laat het ons dan weten door hieronder uw opmerkingen achter te laten. U kunt uw vragen en suggesties ook indienen in de opmerkingen hieronder.

  Hoe de vervolgoptie in Outlook te gebruiken?

gerelateerde berichten