Repareer dat uw computer correct is geconfigureerd, maar DNS reageert niet in Windows 10

DNS-serverproblemen, ook wel bekend als problemen met de internetverbinding, komen niet vaak voor. Schrik niet als uw netwerkverbinding uitvalt en u het bericht ontvangt dat uw computer correct lijkt te zijn ingesteld, maar het apparaat of de bron niet reageert. Dit is het probleembericht dat wordt weergegeven na het uitvoeren van de probleemoplosser voor netwerken op elke Windows-versie die begint met Windows 7. Dit betekent dat er een probleem is met uw DNS-server, waardoor er meer problemen met uw internetverbinding ontstaan. Door een groot aantal software- en hardwareproblemen kan het lijken alsof uw computer correct is ingesteld, maar het apparaat of de bron reageert niet, maar er zijn een paar tijdelijke oplossingen die u kunt proberen. We verzamelden alle werkbare manieren die we konden ontdekken en verzamelden ze op één pagina om toekomstige mensen te helpen die met dezelfde situatie worden geconfronteerd. Lees verder om uw computer te repareren lijkt correct te zijn geconfigureerd, maar het apparaat of de DNS-bronserver reageert niet in Windows 10.

Hoe u uw computer kunt repareren lijkt correct te zijn geconfigureerd, maar DNS reageert niet in Windows 10

De lijst met mogelijke oorzaken is kort, en het is wat je zou verwachten van een DNS-probleem. De sleutel tot het oplossen van het probleem van uw computer die op de juiste manier lijkt te zijn ingesteld, maar een apparaat of bron reageert niet, is om erachter te komen wat de oorzaak is, dus bekijk de volgende lijst:

  • De meest voorkomende boosdoener zijn defecte of verouderde netwerkstuurprogramma’s, die zo snel mogelijk moeten worden vervangen. Dit voorkomt ook dat er nog meer fouten worden gemaakt.
  • Het is mogelijk dat u de verkeerde DNS- en IP-adressen gebruikt. Het is een goed idee om terug te gaan naar de standaardinstellingen of de DNS-server te wijzigen in Google.
  Waar bewaart Windows lettertypen?

Verbindingsproblemen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder problemen met de websiteserver, uw computer, netwerk, modem of ISP. De eerste stap is om de oorzaak van het probleem te lokaliseren en te bepalen of het een probleem is van uw kant of met uw ISP. Verbind je telefoon, tablet of een andere computer met hetzelfde netwerk om te controleren of het goed werkt op andere apparaten. Als u op geen enkel apparaat verbinding kunt maken met het netwerk, is dit vrijwel zeker een probleem met uw internetprovider en moet u contact met hen opnemen voor hulp. Als alle andere apparaten in uw netwerk werken, ligt het probleem waarschijnlijk bij uw computer.

Volg de gegeven methoden voor probleemoplossing om het probleem op te lossen.

Methode 1: Start de router opnieuw

Probeer eerst de router te resetten. Gebruikers kunnen dit bereiken door de router los te koppelen of uit te schakelen. Wacht een paar minuten voordat u de router aansluit of inschakelt. Hier zijn de stappen om de router opnieuw op te starten.

1. Zoek de aan/uit-knop aan de achterkant van uw router.

2. Druk eenmaal op de knop om deze uit te schakelen.

3. Koppel nu de stroomkabel van de router los en wacht tot de stroom volledig is afgevoerd uit de condensatoren.

4. Sluit vervolgens de stroomkabel weer aan en schakel deze na een minuut in.

5. Wacht tot de netwerkverbinding opnieuw tot stand is gebracht en probeer opnieuw in te loggen.

Methode 2: Start pc- en netwerkapparaten opnieuw

Soms wordt de DNS-fout veroorzaakt door een tijdelijk probleem met het netwerk, de modem of de computer. Dus, voordat we ingaan op de meer geavanceerde dingen, voer je de volgende stappen uit:

1. Schakel uw computer en netwerkapparaten uit.

2. Wacht ten minste 30 seconden totdat ze zijn afgekoeld en schakel ze weer in.

Hiermee wordt uw internetverbinding hersteld en hopelijk wordt opgelost dat uw computer correct lijkt te zijn geconfigureerd, maar het apparaat of de DNS-bronserver reageert niet in het Windows 10-probleem.

  Fix Trusted Platform Module 80090016 Fout in Windows 10

Methode 3: Voer de probleemoplosser voor netwerken uit

Controleer of de ingebouwde netwerkprobleemoplosser uw netwerkproblemen kan detecteren en oplossen. Lees hiervoor onze handleiding over het oplossen van netwerkverbindingsproblemen op Windows 10.

Methode 4: Netwerkstuurprogramma’s bijwerken of terugdraaien

De processen voor het upgraden en terugdraaien van een stuurprogramma staan ​​lijnrecht tegenover elkaar, maar het hangt er allemaal van af welk stuurprogramma de fout op uw computer heeft veroorzaakt. Wanneer u het onjuiste of verouderde stuurprogramma voor de netwerkadapter gebruikt, is de kans groter dat u netwerkproblemen krijgt. Als het probleem echter is begonnen nadat u uw stuurprogramma op de een of andere manier hebt gewijzigd, kan een rollback voldoende zijn totdat een nieuwer, veiliger stuurprogramma is gepubliceerd. U moet ook het netwerkapparaat dat u gebruikt om toegang tot internet te krijgen, bijwerken of terugdraaien, hoewel het veilig zou moeten zijn om dit op alle apparaten tegelijkertijd te doen. Lees onze gids over het bijwerken van stuurprogramma’s voor netwerkadapters op Windows 10. Als het bijwerken van het stuurprogramma het probleem niet heeft opgelost, kunt u onze handleiding volgen over het terugdraaien van stuurprogramma’s op Windows 10.

Methode 5: DNS-serveradres wijzigen

Als u eerder een van deze instellingen heeft gewijzigd, kunt u overwegen de vorige configuratie terug te zetten om het probleem op te lossen waarbij uw computer correct lijkt te zijn ingesteld, maar de DNS-server van het apparaat of de bron niet reageert. Als je deze instellingen nog nooit eerder hebt geconfigureerd, wil je misschien met verschillende DNS-adressen spelen, zoals het gratis DNS-adres van Google. Als u niet handmatig een DNS-server instelt, gebruikt uw apparaat een van uw ISP. U kunt ook een melding krijgen dat de DNS-server niet reageert als er problemen zijn met de server van uw provider. Lees onze gids over het wijzigen van DNS-instellingen in Windows 10 om uw computer te repareren lijkt correct te zijn geconfigureerd in Windows 10, maar het apparaat of de DNS-bronserver reageert niet.

Methode 6: DNS-cache wissen

Deze aanpak is populair vanwege zijn eenvoud en veel mensen gebruiken het om de meeste verbindingsproblemen op te lossen. Het vreemde is dat het werkt, en mensen hebben opgemerkt dat dit het enige was dat hen uit de problemen heeft geholpen. Dit is het moment om het uit te proberen! Lees onze handleiding over het doorspoelen en resetten van DNS-cache in Windows 10 om uw computer te repareren lijkt correct te zijn geconfigureerd in Windows 10, maar het apparaat of de DNS-bronserver reageert niet.

  Photoshop blijft crashen bij afdrukken in Windows 10 (VOLLEDIGE FIX)

Methode 7: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Interferentie van antivirussoftware kan ertoe leiden dat DNS-server niet reageert op berichten. Om te testen of dat het probleem is, schakelt u uw antivirusprogramma een tijdje uit en kijkt u of het probleem zich blijft voordoen. Als het verbindingsprobleem is opgelost nadat u antivirussoftware hebt uitgeschakeld, neemt u contact op met de leverancier van het antivirusprogramma voor hulp of installeert u een nieuwe antivirusoplossing. Volg onze gids om Antivirus op Windows 10 uit te schakelen.

Methode 8: VPN en proxyserver uitschakelen

Schakel de proxyserverinstellingen van uw browser uit en kijk of dit het probleem oplost. Lees hiervoor onze handleiding over het uitschakelen van VPN en proxy op Windows 10.

Methode 9: Power Access uitschakelen

De laatste optie is om te experimenteren met de energie-instellingen. Door de energie-instellingen te wijzigen, blijkt dat de adapter op elk moment toegang heeft tot vol vermogen. Zo verander je de energie-instellingen. Volg deze stap om de stroomtoegang van het netwerkstuurprogramma uit te schakelen en te repareren dat uw computer correct lijkt te zijn geconfigureerd, maar het apparaat of de DNS-bronserver reageert niet in Windows 10.

1. Druk op de Windows-toets, typ Apparaatbeheer en klik op Openen.

2. Dubbelklik op Netwerkadapters om de stuurprogramma’s uit te vouwen.

3. Selecteer Eigenschappen in het rechtsklikmenu voor de aangesloten netwerkadapter.

4. Kies het tabblad Energiebeheer.

5. Haal het vinkje weg bij Toestaan ​​dat de computer dit apparaat uitschakelt om energie te besparen.

6. Klik ten slotte op OK.

***

We hopen dat u deze informatie nuttig vond en dat u de computer hebt kunnen repareren. Het lijkt erop dat uw computer correct is geconfigureerd, maar het apparaat of de DNS-bronserver reageert niet in Windows 10. Laat ons alstublieft weten welke techniek voor u het voordeligst was. Heeft u een vraag of opmerking, gebruik dan onderstaand formulier.

gerelateerde berichten