Repareer de L2TP-verbindingspoging mislukt Fout op Windows 10

Het Layer Two Tunneling Protocol (L2TP) ondersteunt voornamelijk Virtual Private Networks. Elk VPN-netwerk verbergt de oorsprong van de netwerkverbinding door uw oorspronkelijke gegevens te maskeren met enkele andere servergegevens die zich in een andere omgeving bevinden. Door uw geografische locatie te maskeren, kunt u eventuele beperkingen in het netwerkpad omzeilen. De afgelopen dagen hebben velen van jullie geklaagd over de mislukte L2TP-verbindingspoging omdat de beveiligingslaag een verwerkingsfout tegenkwam bij het tot stand brengen van een VPN-verbinding. Als u een in deze categorie bent, zal deze gids u helpen hetzelfde op te lossen met effectieve ideeën voor probleemoplossing. Lees dus verder!

Hoe de L2TP-verbindingspoging mislukt Fout op Windows 10 te repareren

We hebben veel gegevens van verschillende gebruikers en online rapporten verzameld en zo een reeks redenen bedacht die het besproken probleem veroorzaken. U wordt geadviseerd om de redenen één voor één te analyseren en te controleren welke van de onderstaande redenen het probleem heeft veroorzaakt.

  • U gebruikt een dubbele versie van de sleutel of het VPN-certificaat.
  • De tot stand gebrachte verbinding voldoet niet aan de regels van Network Address Translation (NAT).
  • De VPN-client heeft geen machinecertificaat of het rootmachinecertificaat heeft geen ‘serververificatie’ als EKU (Extended Key Usage).
  • Er zijn maar weinig essentiële services zoals de IPsec Keying Modules & Policy Agent-services die niet actief zijn.
  • Het Point to Point-protocol is verkeerd geconfigureerd op uw pc.
  • Het Microsoft CHAP v2-protocol is uitgeschakeld op de VPN-server.
  • Verouderd Windows-besturingssysteem.
  • Antivirus of firewall verstoort de netwerkverbinding.

Nu kent u de redenen waarom de L2TP-verbindingspoging is mislukt omdat de beveiligingslaag een verwerkingsfout tegenkwam op Windows 10 pc. Hier leert u de ideeën voor probleemoplossing die u zullen helpen het probleem op te lossen.

Methode 1: Voer de probleemoplosser voor netwerken uit

Als problemen met de netwerkverbinding bijdragen aan het mislukken van de L2TP-verbindingspoging, kunt u wanneer nodig de ingebouwde tool op Windows 10 pc gebruiken. Volg onze gids Problemen met netwerkconnectiviteit op Windows 10 oplossen om basisstappen voor probleemoplossing te leren om alle netwerkgerelateerde problemen op te lossen met behulp van de probleemoplosser voor Windows-netwerkadapter.

U kunt de stappen in de handleiding gebruiken om wifi-verbindingen, Ethernet en alle netwerkadapters op uw Windows 10-pc te diagnosticeren.

Methode 2: Corrupte bestanden herstellen

De aanwezigheid van corrupte bestanden op uw computer verstoort altijd alle Windows-processen. U wordt geadviseerd om alle corrupte bestanden op uw pc te repareren om het besproken probleem ook op te lossen. Lees onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om alle corrupte bestanden en componenten die op uw computer achterblijven te repareren.

Nadat u de corrupte componenten van uw computer hebt gerepareerd, controleert u of u het mislukte probleem met de L2TP-verbinding met Windows 10 kunt oplossen of niet.

Methode 3: Voer opdrachten uit om weinig services te starten

Dit is een eenvoudige en effectieve methode die u helpt bij het oplossen van de mislukte L2TP-verbindingspoging Windows 10 door eenvoudige opdrachtregels uit te voeren. Verschillende gebruikers hebben beweerd dat deze methode nuttig was om het besproken probleem op te lossen. Hier zijn een paar stappen om hetzelfde te implementeren.

  13 Beste gratis Voice Changer-software voor Windows 10

1. Druk op de Windows-toets en typ cmd. Klik op Als administrator uitvoeren.

2. Plak vervolgens de volgende opdrachten één voor één en druk na elke opdracht op de Enter-toets.

sc config IKEEXT start=demand
sc config PolicyAgent start=demand

3. Wacht tot de opdrachten zijn uitgevoerd en start de pc opnieuw op.

Controleer of de L2TP-verbindingspoging is mislukt omdat de beveiligingslaag een verwerkingsfout heeft aangetroffen, is opgelost of niet.

Methode 4: Schakel MS-CHAP v2-protocol in

Voordat u een VPN-service op uw computer aansluit, moet u ervoor zorgen dat het Microsoft CHAP v2-protocol is ingeschakeld of niet. Als dit niet het geval is, moet u het handmatig inschakelen. Hoe dan ook, het Microsoft CHAP v2-protocol is uitgeschakeld op uw computer, u zult te maken krijgen met het mislukte L2TP-verbindingsprobleem met Windows 10. Volg de onderstaande instructies om het MS-CHAP v2-protocol op uw apparaat in te schakelen.

Let op: Zorg ervoor dat de VPN-service correct is geconfigureerd en of de VPN-referenties correct zijn en overeenkomen met de VPN-server. U kunt ervoor zorgen dat u, als u de verbinding goed tot stand heeft gebracht, deze kunt zien in de lijst met netwerkadapters.

1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door tegelijkertijd op de toetsen Windows + R te drukken.

2. Typ nu ncpa.cpl en druk op Enter om Netwerkverbindingen te starten.

3. Klik nu met de rechtermuisknop op het VPN-verbindingsnetwerk en selecteer de optie Eigenschappen.

4. Schakel nu over naar het tabblad Beveiliging en klik op Deze protocollen toestaan.

5. Selecteer nu Microsoft-CHAP versie 2.

6. Klik ten slotte op OK om de wijzigingen op te slaan.

Probeer nu een VPN-verbinding tot stand te brengen en controleer of de L2TP-verbindingspoging is mislukt omdat de beveiligingslaag een verwerkingsfout op uw computer heeft aangetroffen.

Methode 5: Link Control Protocol-extensies inschakelen

In elk netwerk is Point-to-Point Protocol (PPP) verantwoordelijk voor de overdracht, compressie en authenticatie van elke VPN-verbinding. Daarom moeten de PPP-instellingen in uw netwerk correct worden geconfigureerd om eventuele Link Control Protocol (LCP)-extensies toe te staan, aangezien deze een belangrijk onderdeel vormen van elk PPP-netwerk. Volg daarom de onderstaande stappen om Link Control Protocol (LCP)-extensies in uw VPN-verbinding in te schakelen.

1. Herhaal stap 1-3 zoals u deed bij de bovenstaande methode.

2. Schakel nu over naar het tabblad Opties en klik op PPP-instellingen.

3. Klik vervolgens op de optie LCP-extensies inschakelen.

4. Klik vervolgens op OK.

5. Klik nogmaals op OK om uw wijzigingen op te slaan en nu verbinding te maken met uw VPN.

Controleer of u opnieuw wordt geconfronteerd met het mislukte L2TP-verbindingsprobleem met Windows 10.

Methode 6: Herstart essentiële services

Veel gebruikers die een L2TP-verbindingspoging hebben ondergaan, zijn mislukt omdat de beveiligingslaag een verwerkingsfout heeft aangetroffen, suggereren dat het opnieuw starten van IPsec Keying Modules & IPsec Policy Agent-services heeft geholpen om het probleem op te lossen. Hier volgen enkele instructies om de vermelde services op uw Windows 10-computer in te schakelen.

1. Druk op de Windows-toets en typ Services en klik vervolgens op Openen.

2. Blader vervolgens door het venster omlaag en dubbelklik op de service IKE en AuthIP IPsec Keying Modules.

3. Selecteer op het tabblad Algemeen het Opstarttype als Automatisch met behulp van het vervolgkeuzemenu.

4. Controleer of de servicestatus Actief is. Zo niet, klik dan op de Start-knop.

5. Klik vervolgens op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

6. Herhaal dezelfde stappen voor de IPsec Policy Agent-service en sla de wijzigingen op.

8. Probeer ten slotte uw VPN-service opnieuw op te starten.

  Hoe Google Foto's toe te voegen aan de Windows Foto's-app

Methode 7: Windows bijwerken

Je Windows 10-pc brengt updates uit om de functies te improviseren waarmee je bekend bent. Het updaten van Windows is erg cruciaal en meestal is het ook erg veilig. Als u de mislukte L2TP-verbindingspoging van Windows 10 wilt herstellen, probeer dan uw computer bij te werken volgens de instructies in onze handleiding. Gebruik onze handleiding Hoe u de nieuwste update van Windows 10 kunt downloaden en installeren.

Nadat u uw besturingssysteem hebt bijgewerkt, controleert u of u het probleem hebt opgelost.

Methode 8: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Soms kan uw antivirusprogramma de VPN-verbinding verstoren en bijdragen aan de mislukte L2TP-verbindingspoging Windows 10-probleem. Sommige antivirusprogramma’s van derden, zoals Norton en Avast, voorkomen de nieuwste updates die de bugs in uw computer verhelpen. Volg daarom onze handleiding Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 om uw antivirusprogramma tijdelijk op uw pc uit te schakelen.

Nadat u het VPN-probleem hebt opgelost, moet u ervoor zorgen dat u het antivirusprogramma opnieuw inschakelt, aangezien een pc zonder beveiligingssuite altijd een bedreiging vormt.

Methode 9: Windows Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

Als de VPN-service wordt geblokkeerd door Windows Defender Firewall, moet u toevallig de firewall-beveiligingen tijdelijk van uw computer uitschakelen om de L2TP-verbindingspoging te herstellen die is mislukt omdat de beveiligingslaag een verwerkingsfout heeft aangetroffen. Als u niet weet hoe u Windows Defender Firewall moet uitschakelen, helpt onze gids over het uitschakelen van Windows 10 Firewall u hierbij. U kunt de VPN-client ook toestaan ​​door onze handleiding Apps toestaan ​​of blokkeren via de Windows Firewall te volgen.

Zodra u toegang hebt tot de VPN-service, moet u ervoor zorgen dat u de Firewall-suite opnieuw inschakelt, uw computer is vatbaarder voor malware-aanvallen zonder firewallbescherming.

Methode 10: Reset TCP/IP-configuratie

TCP (Transmission Control Protocol) is essentieel voor een netwerkverbinding omdat het regels en standaardprocedures via internet vastlegt. Volg onze gids over het oplossen van netwerkverbindingsproblemen op Windows 10 om TCP/IP opnieuw in te stellen.

Controleer na het uitvoeren van de stappen of u het probleem kunt oplossen of niet.

Methode 11: Nieuwe registervermelding maken

Weinig gebruikers hebben bevestigd dat het maken van een nieuw item in de Windows-registereditor hen heeft geholpen bij het oplossen van het mislukte probleem met de Windows 10 L2TP-verbindingspoging. Hier zijn een paar instructies om hetzelfde te implementeren.

Opmerking: u wordt geadviseerd een registerback-up te maken voordat u met de stappen begint. Als u niet weet hoe u een back-up van uw register moet maken, gebruik dan onze handleiding Back-up en herstel van het register op Windows en voer de stappen uit zoals besproken.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ nu regedit in het vak en druk op Enter om de Register-editor te starten.

3. Navigeer nu naar het volgende sleutelmappad in de Register-editor.

HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesRasManParameters

4. Klik nu met de rechtermuisknop in het rechterdeelvenster en klik op Nieuw gevolgd door de optie DWORD (32-bits) waarde zoals weergegeven.

5. Dubbelklik nu op de sleutel die u nu hebt gemaakt en stel de Waardegegevens in op 1, en sluit alle vensters.

Methode 12: UDPE Encapsulation-registersleutel maken

Evenzo moet u een UDPE Encapsulation-registersleutel maken om het probleem met de mislukte L2TP-verbinding met Windows 10 op te lossen. Deze sleutel helpt u bij het oplossen van de VPN-verbindingsproblemen die instabiliteit van het netwerk veroorzaken. Door dit te doen, kunt u eenvoudig verbinding maken met de VPN-server, en hier zijn de stappen om hetzelfde te doen.

1. Druk op de Windows-toets en typ Register-editor. Klik op Openen.

2. Navigeer nu naar het volgende pad in de Register-editor.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesPolicyAgent

3. Klik nu met de rechtermuisknop op het rechtervenster en klik op Nieuw gevolgd door de optie DWORD (32-bit) waarde zoals weergegeven.

  Hoe Linux eruit te laten zien als Windows 10

4. Geef de sleutel de naam AssumeUDPEncapsulationContextOnSendRule en dubbelklik op de sleutel nadat u deze hebt gemaakt.

5. Stel vervolgens de Waardegegevens in op 2 en klik op OK.

6. Start ten slotte de pc opnieuw op.

Methode 13: Poorten handmatig doorsturen

Deze methode zal alle communicatiepakketten van de ene poort en het bestemmingsadres naar de andere omleiden wanneer deze over het netwerk beweegt. Dit verbetert de netwerkprestaties van uw computer en helpt u zo het besproken probleem op te lossen. Hier zijn een paar instructies om de poorten handmatig door te sturen.

1. Open een tabblad in uw browser en ga naar de Portforward-website en noteer de standaardpoorten voor het programma dat u wilt uitvoeren.

2. Zoek vervolgens het IP-adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw draadloze router.

Opmerking: als u niet weet hoe u het IP-adres van uw router kunt vinden, raadpleeg dan onze handleiding Hoe vindt u het IP-adres van mijn router? of u kunt de informatie ook vinden in de handleiding van de router.

3. Start nu een willekeurige browser en typ het IP-adres van uw router in de adresbalk.

4. Typ nu uw routergegevens en log in.

5. Zoek vervolgens alle gegevens op met Port Forwarding. Mogelijk vindt u het onder geavanceerde instellingen of andere soortgelijke menu’s, afhankelijk van het model router dat u gebruikt.

6. Schakel vervolgens Post Forwarding in en klik op de optie waarmee u specifieke poorten kunt toevoegen.

7. Typ het standaardpoortnummer in de lege tekstvelden en klik op Opslaan.

8. Controleer tot slot of je zonder problemen een VPN-verbinding tot stand kunt brengen.

Methode 14: VPN-adapter opnieuw installeren

Als er enige instabiliteit in uw netwerkadapters is, wordt de L2TP-verbindingspoging mislukt omdat de beveiligingslaag een verwerkingsfout heeft aangetroffen. Volg onze gids Drivers verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10 om drivers opnieuw te installeren op uw Windows 10-computer.

Controleer na het opnieuw installeren van netwerkstuurprogramma’s of u het besproken probleem hebt opgelost of niet.

Methode 15: VPN-adapters terugdraaien

Wanneer u VPN-stuurprogramma’s terugdraait, worden alle huidige versies van het hardwareapparaat verwijderd en worden eerder geïnstalleerde stuurprogramma’s op uw pc geïnstalleerd. Volg de stappen zoals beschreven in onze handleiding Drivers terugdraaien op Windows 10 om de mislukte L2TP-verbindingspoging op te lossen Windows 10-probleem.

Nadat uw Windows 10-computer de vorige versie van stuurprogramma’s heeft geïnstalleerd, controleert u of u het probleem met de VPN-verbinding hebt opgelost.

Methode 16: Recente beveiligingsupdates verwijderen

Als u geconfronteerd wordt met het mislukte L2TP-verbindingsprobleem met Windows 10 na het updaten van Windows OS, is uw VPN-verbinding mogelijk incompatibel met de nieuwe update en verwijdert u in dit geval recente updates op uw pc. Dit verbetert ook de stabiliteit van de pc na het verwijderen van een defecte update. Hier zijn een paar instructies om de nieuwste updates op Windows 10 pc te verwijderen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Klik nu op Een programma verwijderen onder het menu Programma’s, zoals weergegeven.

3. Klik nu op Geïnstalleerde updates weergeven in het linkerdeelvenster, zoals hier wordt weergegeven.

4. Selecteer nu de meest recente update (zoals kb:5009543 voor Windows 10, kb:5009566 voor Windows 11) en klik op de optie Verwijderen zoals hieronder weergegeven.

5. Bevestig vervolgens de eventuele vraag en start de pc opnieuw op.

***

Nu zou je de mislukte L2TP-verbindingspoging hebben verholpen omdat de beveiligingslaag een verwerkingsfout tegenkwam op Windows 10. Als je vastzit in het middelste proces van het oplossen van het probleem, laat het ons dan weten in het opmerkingengedeelte. Neem gerust contact met ons op voor meer vragen.

gerelateerde berichten