Repareer Kodi-zoekfout op Windows 10

De Kodi-app is open-sourcesoftware en een van de redenen die de weg vrijmaakten voor het enorme succes van deze app, zijn de add-ons op de Kodi-app. De meest geliefde add-on is de Exodus, omdat het wereldwijde toegang biedt tot onbeperkt streamingmateriaal en een gemakkelijke manier om naar de bestanden op de add-on te zoeken. Stel je voor dat je dit bericht tegenkomt, Kodi Exodus-zoekopdracht werkt niet, terwijl je deze ultieme add-on wilt gebruiken. De zoekfunctie op de Kodi-app bladert door verschillende online bronnen op internet en geeft snel de resultaten. De Kodi-zoekfout kan echter soms een grote storing zijn. De oorzaken van deze fout en de methoden om de fout op de pc met Windows 10 op te lossen, worden in dit artikel besproken. Zelfs als de Exodus niet zoekt nadat u daarom wordt gevraagd, kunt u de hier beschreven methoden gebruiken om dit probleem in de Kodi-app op te lossen.

Hoe de Kodi-zoekfout op Windows 10 te repareren

De sectie bevat de lijst met redenen waarom de zoekfout kan optreden in de Kodi-app.

  • Een probleem met de internetverbinding – Er zijn mogelijk problemen met de internetverbinding waardoor u de Kodi-zoekfunctie niet kunt gebruiken.

  • Cachebestanden – De cachebestanden die lokaal op de pc zijn opgeslagen en de Exodus-add-on zouden het gebruik van de zoekfunctie op de Kodi-app belemmeren.

  • Corrupt grafisch stuurprogramma – Het grafische stuurprogramma op uw pc is mogelijk beschadigd en ondersteunt mogelijk niet het gebruik van de Kodi-app.

  • Malwarebestanden op de pc- Als er met virus geïnfecteerde bestanden op uw pc staan, ziet u mogelijk een Kodi-zoekfout.

  • Verboden API-sleutel- De API-sleutel, die wordt gebruikt voor authenticatie van de Kodi-app, is mogelijk niet correct geregistreerd en u kunt de zoekfunctie op de Kodi-app mogelijk niet gebruiken.

  • Onjuiste zoekfilters- De zoekfilters in de Exodus-add-on zijn mogelijk onjuist geconfigureerd en u krijgt mogelijk niet het vereiste resultaat.

Methode 1: Basismethoden voor probleemoplossing

De basismethoden voor probleemoplossing om de zoekfout op de Exodus-add-on op de Kodi-app op te lossen, worden in dit gedeelte uitgelegd.

1. Forceer je pc opnieuw op te starten

De eerste manier om de Kodi-zoekfout op te lossen, is door uw pc geforceerd opnieuw op te starten. Druk op de Windows-toets, klik op de aan / uit-knop en klik op de optie Opnieuw opstarten om de problemen op uw pc op te lossen.

2. Verwijder alle tijdelijke bestanden

De talrijke cachebestanden op uw pc kunnen een reden zijn voor de zoekfout in de Kodi-app, u kunt proberen alle tijdelijke bestanden op de pc te verwijderen. Lees de methode op de link die hier wordt gegeven om alle tijdelijke bestanden op uw pc te wissen om de fout te herstellen.

3. Grafisch stuurprogramma bijwerken

Het grafische stuurprogramma op uw pc is mogelijk beschadigd of verouderd en u kunt de zoekfunctie in de Kodi-app mogelijk niet gebruiken. Lees de methode om het grafische stuurprogramma op uw pc bij te werken met behulp van de hier verstrekte link om deze fout op te lossen.

Methode 2: Exodus Cache verwijderen

Kodi-zoekfout kan optreden op de pc als er veel cachebestanden zijn op de Exodus-add-on. In dit geval kunt u proberen de Cache op de Exodus-add-on te verwijderen om het probleem met de Kodi Exodus-zoekopdracht op te lossen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Kodi en klik op Openen.

2. Klik op het tabblad Add-ons in het linkerdeelvenster van het venster.

3. Klik vervolgens op het tabblad Mijn add-ons in het linkerdeelvenster van het volgende venster om alle geïnstalleerde add-ons in de Kodi-app te zien.

4. Klik nu op de Exodus-add-on in het gedeelte Video-add-ons om het Exodus-add-onscherm te openen.

5. Klik vervolgens op het tabblad Tools op het scherm.

6. Klik op de optie Exodus: Cache wissen in de weergegeven lijst om alle cachebestanden te wissen.

7. Klik ten slotte op de knop OK om de selectie te bevestigen en de Kodi-app opnieuw te starten.

Methode 3: Exodus bijwerken

Als de Exodus-add-on verouderd of beschadigd is, ziet u mogelijk een Kodi-zoekfout in de app. Volg de onderstaande stappen om de Exodus-add-on bij te werken en het probleem met de Kodi Exodus-zoekopdracht op te lossen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Kodi en klik op Openen.

2. Klik op het tabblad Add-ons in het linkerdeelvenster van het venster.

2. Klik vervolgens op het tabblad Mijn add-ons, klik met de rechtermuisknop op de Exodus-add-on in het gedeelte Video-add-ons en klik op de optie Informatie in de lijst.

3. Klik nu op de Update-knop op het scherm om de Exodus-add-on bij te werken.

Opmerking: u kunt ook de knop Auto-update op het scherm inschakelen om de updates van de Exodus-add-on automatisch op de Kodi-app te installeren.

Methode 4: Time-outinstelling wijzigen

Met de instelling Time-out kunt u een specifieke tijd instellen voordat de zoekmachine stopt met zoeken naar bronnen op internet. Kodi-zoekfout kan optreden als de time-outinstelling is ingesteld op het laagste bereik; u kunt deze instelling wijzigen om de Kodi Exodus-zoekopdracht niet te repareren.

1. Start de Kodi-app op uw pc door in de Windows-zoekbalk te typen. Klik op Openen.

2. Klik op het tabblad Add-ons in het linkerdeelvenster van het venster.

2. Klik vervolgens op het tabblad Mijn add-ons en klik op de Exodus-add-on in het gedeelte Video-add-ons om het Exodus-add-onscherm te openen.

3. Klik vervolgens op het tabblad Tools op het scherm.

4. Klik in het volgende scherm op de optie Algemeen om naar het instellingenscherm te gaan.

5. Wijzig de optie Providers Time-out in 30-45 seconden met behulp van het vervolgkeuzemenu en sla de wijzigingen op.

6. Gebruik nu de zoekfunctie op de Exodus-add-on om te zien of deze werkt.

Methode 5: Zoekfilters wijzigen

Het zoekfilter op de Exodus-add-on moet correct worden geconfigureerd om de Kodi-zoekfout te verhelpen. Als u een zoekfilter zoals de Global Search-add-on hebt geïnstalleerd, kunt u de filters op dezelfde manier wijzigen om de Kodi Exodus-zoekopdracht die niet werkt, op te lossen.

1. Open de Kodi-app vanuit de Windows-zoekbalk.

2. Klik op het tabblad Add-ons in het linkerdeelvenster van het venster.

2. Klik op het tabblad Mijn add-ons en klik op de Exodus-add-on in het gedeelte Video-add-ons om het Exodus-add-onscherm te openen.

3. In het gedeelte Weergaveopties kunt u de zoekopdracht wijzigen als Niet-bewaakt om het probleem met het niet-werkende Kodi Exodus-zoeken op te lossen.

Opmerking: u kunt op de optie Opnieuw instellen klikken om alle zoekfilters in de Exodus-add-on opnieuw in te stellen om het probleem op te lossen.

Methode 6: Exodus opnieuw installeren

De Exodus-add-on heeft mogelijk enkele problemen, u kunt de add-on opnieuw installeren om de Kodi-zoekfout op te lossen.

Stap I: Exodus verwijderen

De eerste stap om de Exodus-add-on opnieuw te installeren, is het verwijderen van de huidige versie van de add-on in de Kodi-app.

1. Start de Kodi-app vanuit de Windows-zoekbalk.

2. Klik nu op het tabblad Add-ons in het linkerdeelvenster van het venster.

2. Klik op het tabblad Mijn add-ons, klik met de rechtermuisknop op de Exodus-add-on in het gedeelte Video-add-ons en klik op de optie Informatie in de lijst.

3. Klik vervolgens op de knop Verwijderen op het scherm.

Stap II: Installeer Exodus opnieuw

De volgende stap om de Kodi-zoekfout op te lossen, is door de nieuwste versie van de Exodus-add-on op de Kodi-app te installeren.

1. Druk op de Esc-toets om terug te keren naar de startpagina van de Kodi-app en klik op de systeemknop in de bovenste balk in het linkerdeelvenster van de startpagina.

2. Klik op de optie Bestandsbeheer in het weergegeven menu.

3. Typ nu de volgende URL in het veld en klik op de knop OK.

http://lazykodi.com/

4. Typ de naam Lazy in het veld Voer een naam in voor deze mediabron en klik op de knop OK om de repository op te slaan.

5. Druk op de Esc-toets om terug te keren naar de Add-ons-pagina van de Kodi-app en klik op de knop Pakket in de linkerbovenhoek van de pagina.

6. Klik op de optie Installeren vanuit zipbestand op het volgende scherm.

7. Klik op de Lazy-repository in het venster Installeren vanuit zipbestand om de repository op de Kodi-app te installeren.

8. Klik vervolgens op de -=ZIPS=- optie in het volgende venster om de bestandsbron als zip-bestanden te selecteren.

Opmerking: Als de optie -=ZIPS=- niet beschikbaar is, klikt u op de optie –ZIPS- in het venster.

10. Klik in het volgende venster op het bestand KODIBAE.zip op het scherm om de Kodi Bae-repository te installeren en wacht tot het installatieproces is voltooid.

11. Het bericht Kodi Bae Repository Add-ons geïnstalleerd wordt op het scherm weergegeven nadat de repository is geïnstalleerd.

12. Klik hier op de optie Installeren vanuit repository op hetzelfde scherm.

13. Klik op de Kodi Bae Repository op het scherm om verder te gaan.

14. Klik vervolgens op de optie Video-add-ons op het volgende scherm.

15. Klik op de Exodus 6.0.0 add-on in de lijst.

16. Klik ten slotte op de knop Installeren op het volgende scherm en u ziet het bericht Add-on geïnstalleerd nadat de add-on is geïnstalleerd.

Methode 7: API-sleutel registreren

Een niet-geregistreerde of verboden API-sleutel of de Application Programming Interface-sleutel kan een Kodi-zoekfout veroorzaken. Om deze fout op te lossen, kunt u de API-sleutel registreren en het programmabestand wijzigen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Google Chrome en klik op Openen.

2. Open de officiële website van de SIMKL en klik op de knop GRATIS AANMELDEN met SIMKL.

3. Kies hier een optie om u aan te melden bij SIMKL.

Opmerking: u kunt zich ook aanmelden bij uw bestaande account met de inloggegevens.

4. Registreer een nieuwe applicatie op de officiële website van de SIMKL New Application-pagina.

5. Geef een unieke naam aan uw account in het veld en typ het volgende in het URI-veld.

Urn:ietf:wg:oath:2.0:oob

6. Klik op de optie App opslaan en u ziet een scherm met de klant-ID en geheime code op het dashboard.

Opmerking 1: Selecteer het FTP-adres op het scherm en druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + C om het FTP-adres te kopiëren.

Opmerking 2: Noteer ook de klant-ID en geheime code op het scherm.

De volgende stappen zullen u helpen bij het wijzigen van het API Key-programmeerbestand dat overeenkomt met de Kodi-add-on.

7. Druk tegelijkertijd op de Windows+ E-toetsen om de Windows Verkenner te starten en dubbelklik op de adresbalk bovenaan.

8. Druk nu op de toetsen Ctrl + V om het FTP-adres in de adresbalk van Windows Verkenner te plakken.

9. Navigeer vervolgens naar de map Android > data > org.xmbc.kodi > files > addons > plugin.video.exodus > resources > lib > modules.

10. Selecteer het simkl.py-bestand in de lijst en druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + C om het bestand te kopiëren.

Opmerking: u moet het simkl.py-bestand kopiëren en niet het simkl.pyo-bestand.

11. Druk tegelijkertijd op de Windows + D-toetsen om naar het bureaublad te gaan en druk vervolgens tegelijkertijd op de Ctrl + V-toetsen om het bestand te plakken.

12. Selecteer het simkl.py-bestand, klik met de rechtermuisknop op het bestand, verplaats uw cursor naar de optie Openen met in de lijst en klik op de optie Kladblok in het aangrenzende menu.

13. Klik in het Kladblok-bestand op de vermeldingen V2_API_KEY en CLIENT_SECRET en vervang de waarden in de ” ” door respectievelijk de Client-ID en de geheime code.

14. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl+S om het Kladblok-bestand op te slaan en sluit het vervolgens.

15. Selecteer het bewerkte simkl.py-bestand op het bureaublad, druk tegelijkertijd op de Ctrl+X-toetsen om het bestand te knippen en plak het in de modulemap op het locatiepad.

16. Klik op de knop Ja in het venster Gebruikersaccountbeheer om het vorige bestand te vervangen door het bewerkte bestand.

***

Het artikel bespreekt de methoden om de Kodi-zoekfout op Windows 10 pc op te lossen. De oplossingen om de foutmelding op de Exodus-add-on op te lossen, dwz Exodus zoekt niet, worden in dit artikel beschreven. Laat ons al uw suggesties weten en laat alle vragen over de Kodi Exodus-zoekopdracht niet werken in de opmerkingensectie.

  Een numeriek toetsenblok toevoegen aan uw toetsenbord op Windows 10

gerelateerde berichten