Repareer NVIDIA Container Hoog CPU-gebruik op Windows 10

Tegenwoordig zijn veel mensen enorm enthousiast over games. Om games realistisch en efficiënt te ervaren, voegen enthousiaste gamers en zelfs normale mensen externe add-ons zoals grafische kaarten toe aan hun CPU om hun efficiëntie te verbeteren. Een van die populaire grafische kaarten is NVIDIA, dat eigendom is van een Amerikaans bedrijf dat uitsluitend grafische kaarten produceert voor de maximale game-ervaring. Helaas leidt het soms uitvoeren van veel processen op de achtergrond ertoe dat de CPU oververhit raakt, wat op zijn beurt zijn functie vertraagt. Wanneer dit gebeurt, heeft dit automatisch invloed op het systeem en de spelprestaties. Dit probleem met het hoge CPU-gebruik van de NVIDIA-container moet zo snel mogelijk worden opgelost. Als dit niet het geval is, kan dit het levensonderhoud van uw pc in gevaar brengen. Dit artikel zal u dus begeleiden met alle mogelijke methoden om uw mogelijke oplossing te vinden voor het hoge geheugengebruik van NVIDIA-containers.

Hoe NVIDIA Container High CPU-gebruik op Windows 10 te repareren

Verschillende redenen veroorzaken een hoog CPU-gebruik van de Nvidia-container. Bekijk de onderstaande lijst om de factoren te begrijpen.

  • Storing in het onlangs bijgewerkte grafische stuurprogramma van NVIDIA.
  • De aanvullende software GeForce Experience kan vanwege incompatibiliteitsproblemen uw CPU soms overbelasten.
  • Ingeschakelde NVIDIA-telemetriecontainer kan van invloed zijn op het gebruikelijke CPU-gebruik, omdat deze verantwoordelijk is voor het verzamelen van gegevens die specifiek zijn voor de grafische kaartfunctie.

Hieronder staan ​​​​alle mogelijke methoden voor probleemoplossing om het genoemde probleem op te lossen.

Methode 1: Start de pc opnieuw op

Het eenvoudige en elementaire dat u moet uitvoeren voor elke vorm van fout waarmee u wordt geconfronteerd, is het opnieuw opstarten van uw systeem of laptop. Deze fundamentele stap kan uw probleem oplossen, vooral met betrekking tot grafische kaarten. Het gebruikelijke feit is dat tijdens intensief gebruik van het systeem de CPU het geheugen beheert om verschillende functies te regelen. Toch kan overklokken de CPU beïnvloeden. De laatste tijd zijn grafische afbeeldingen ook een belangrijk onderdeel van elke pc geworden en veel gamers gebruiken NVIDIA grafische kaarten omdat deze als de sterkste op de markt worden beschouwd. Volg deze stappen om de pc opnieuw op te starten.

1. Druk op de Windows-toets.

2. Klik op het pictogram Stroom.

3. Selecteer vervolgens de optie Opnieuw opstarten.

Als opnieuw opstarten niet helpt, probeer dan andere onderstaande methoden.

  Hoe te voorkomen dat Skype automatisch start op Windows 10

Methode 2: Grafisch stuurprogramma bijwerken

De grafische driver is een belangrijk kenmerk van elk online spel. Als je een fervent gamer bent, weet je misschien dat GPU-fabrikanten updates en de nieuwste functies uitbrengen. Om technische problemen te voorkomen, is het ook essentieel om het grafische stuurprogramma bij te werken, aangezien deze achter de systeemprestaties liggen. Werk dus het grafische stuurprogramma bij en kijk of deze update in uw voordeel werkt. Lees onze gids over 4 manieren om grafische stuurprogramma’s in Windows 10 bij te werken.

Methode 3: Installeer een oudere NVIDIA-stuurprogrammaversie

Veel gebruikers meldden dat ze met dit probleem worden geconfronteerd, vooral na het updaten van het NVIDIA-stuurprogramma. Dit kan mogelijk zijn omdat de nieuwste versie bepaalde bugs kan bevatten die nog moeten worden opgelost. Daarom is de beste optie hier om het huidige NVIDIA-stuurprogramma te verwijderen en de oudere versie te downloaden. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

1. Druk op de Windows-toets, typ apparaatbeheer en klik op Openen.

2. Dubbelklik op Beeldschermadapters om de stuurprogramma’s uit te vouwen.

4. Klik hier met de rechtermuisknop op het NVIDIA grafische stuurprogramma of de adapter en selecteer Apparaat verwijderen in het contextmenu.

5. Volg de instructies op het scherm om de driver te verwijderen.

6. Ga naar de officiële NVIDIA-website en vul de details van het NVIDIA-adaptermodel in en selecteer de knop Zoeken.

7. Klik op de nieuwe pagina op Downloaden om de oudere versie te downloaden.

8. Voer het installatiebestand uit en volg de instructies op het scherm om de driver te installeren.

9. Na de installatie start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem met het hoge geheugengebruik van de NVIDIA-container is opgelost.

Methode 4: NVIDIA Taakplanner uitschakelen

De taakplanner in uw systeem wordt gebruikt om veel taken in te stellen, zoals het maken van logboeken, het rapporteren van bugs en nog veel meer voor NVIDIA-software. Veel gebruikers meldden dat het uitschakelen van NVIDIA Taakplanner de potentie heeft om het hoge CPU-gebruik van de NVIDIA-container op te lossen. Houd er echter rekening mee dat het uitschakelen van de functie op geen enkele manier invloed heeft op de persoonlijke game-ervaring. Voer de onderstaande instructies uit:

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ taskschd.msc en druk op Enter om de Taakplanner te openen.

3. Selecteer de Taakplanner-bibliotheek in het linkerdeelvenster.

4. Zoeken naar NvTm-taken.

5. Klik met de rechtermuisknop op elke taak en selecteer Uitschakelen in het contextmenu.

6. Start ten slotte uw pc opnieuw op.

Methode 5: NVIDIA-telemetriecontainerservice uitschakelen

De NVIDIA-telemetriecontainer wordt meegeleverd met NVIDIA-software als een serviceprogramma. Het helpt bij het bijhouden van logboeken en het gedrag van het systeem. Ze worden ook gebruikt om ongewenste gebeurtenissen aan de NVIDIA bekend te maken. Net als bij de NVIDIA-taakplanner, schakelt u de NVIDIA-telemetriecontainer uit om het probleem met het hoge CPU-gebruik van de NVIDIA-container op te lossen. Volg de stappen om het te doen.

  Het audio-uitvoerapparaat voor verschillende programma's wijzigen [Windows or Mac] – archief

1. Open het dialoogvenster Uitvoeren, typ services.msc en druk op Enter om Services te starten.

2. Zoek NVIDIA Telemetry Container op in het venster Services. Klik er vervolgens met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

3. Stel hier het Opstarttype in op Uitgeschakeld in de vervolgkeuzemenu’s.

Opmerking: Als de servicestatus Actief is, klikt u op de knop Stop.

4. Klik nu op Toepassen en vervolgens op OK om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.

Als u klaar bent, controleert u of het probleem met het hoge CPU-gebruik van de NVIDIA-container is opgelost.

Methode 6: Start NVIDIA-services opnieuw

Het eenvoudigweg herstarten van bepaalde NVIDIA-gerelateerde services kan elk computergeheugenprobleem oplossen. Dit komt omdat sommige services de werking van de GPU beperken tot zijn volledige capaciteit en dus een hoog CPU-gebruik veroorzaken. Hier leest u hoe u sommige NVIDIA-services opnieuw kunt opstarten.

1. Start Services vanuit het dialoogvenster Uitvoeren.

2. Zoek in het venster Services naar NVIDIA Display Container Local System in de lijst met services. Klik er vervolgens met de rechtermuisknop op en selecteer Stoppen in het contextmenu.

3. Klik nu nogmaals met de rechtermuisknop op het NVIDIA Display Container Local System en selecteer Opnieuw opstarten in het vervolgkeuzemenu.

4. Herhaal de bovenstaande stappen om ook de volgende services opnieuw te starten:

  • NVIDIA Displaycontainer LS
  • NVIDIA FrameView SDK-container

Methode 7: Shadowplay-kenmerk uitschakelen

Als het Shadowplay-kenmerk aanwezig is in de GeForce Experience, die wordt gebruikt om gameplay op te nemen en foto’s te maken tijdens het gamen, waardoor het spel wordt gehinderd, kan de fout optreden. Schakel daarom de in-game overlay-functie uit. Voer de onderstaande stappen uit om dit te doen.

1. Start de GeForce Experience-applicatie.

2. Meld u aan met uw accountgegevens als u niet bent ingelogd en wacht even.

3. Klik vervolgens op het tandwielpictogram om naar Instellingen te gaan.

4. Zoek op het tabblad Algemeen naar IN-GAME OVERLAY. Schakel het uit om de werkmodus uit te schakelen.

Methode 8: nvdisplay.container.exe uitschakelen

Het normale probleem met de NVIDIA-container is dat telkens wanneer een nieuwe software of driver wordt geïnstalleerd, er een nieuwe bestandsmapbron wordt toegevoegd. Dergelijke bestanden voorkomen nu dat de software functioneert en veroorzaken conflicten. Houd er ook rekening mee dat het verwijderen van deze bestanden geen gegevensverlies of schade veroorzaakt. Volg daarom de onderstaande instructies en verwijder deze nieuw gemaakte bestanden om het probleem met het hoge geheugengebruik van de NVIDIA-container op te lossen.

  Een menutoets toevoegen aan uw Windows 10 pc-toetsenbord

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E en start Verkenner.

2. Navigeer naar het volgende mappad.

C:Program FilesNVIDIA CorporationDisplay.NvContainerpluginsLocalSystem

Opmerking: de locatie kan per installatie verschillen.

3. Selecteer de map DisplayDriverRAS en druk tegelijkertijd op de toetsen Shift + Delete. Ga vervolgens naar het opgegeven maplocatiepad hieronder.

C:Program FilesNVIDIA Corporation

4. Verwijder ook hier nogmaals de map.

5. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.

6. Selecteer het proces nvdisplay.container.exe en klik op de knop Taak beëindigen.

7. Start ten slotte uw pc opnieuw op en controleer of het hoge geheugengebruik van de NVIDIA-container is verholpen.

Methode 9: GeForce Experience verwijderen

De GeForce heeft een GeForce grafische kaart, ook al is de applicatie ontwikkeld door NVIDIA. Er zijn bepaalde gevallen waarbij gebruikers direct na het installeren van deze software te maken kregen met NVIDIA-containerproblemen met veel geheugengebruik. Voer daarom de onderstaande stappen uit en verwijder de GeForce Experience Application.

1. Druk op de Windows-toets en typ control in de zoekbalk. Klik op Openen om de toepassing Configuratiescherm te starten.

2. Stel Weergeven op > Categorie in en klik vervolgens op de instelling Programma’s.

3. Klik op een programma verwijderen onder de sectie Programma’s en onderdelen.

4. Zoek NVIDIA GeForce Experience op in de programmalijst. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Installatie ongedaan maken.

5. Klik op Installatie ongedaan maken in het bevestigingsvenster.

6. Nu. start uw pc opnieuw op en controleer of het hoge CPU-gebruik van de NVIDIA-container is opgelost.

Methode 10: Telemetry Container Package verwijderen

Nog steeds geen geluk? Dan is er nog een laatste methode om te proberen. Houd er echter rekening mee dat deze oplossing niet wordt aanbevolen als mogelijke oplossing, omdat deze het systeem kan beschadigen. Zorg ervoor dat u een herstelpunt maakt voordat u deze methode uitprobeert. Lees onze handleiding over het maken van een systeemherstelpunt op Windows 10 voor het maken van een back-up.

Het telemetriecontainerpakket is degene die het hele proces bestuurt. Het verwijderen ervan heeft dus het hoge CPU-gebruiksprobleem voor veel gebruikers opgelost. Hier is hoe het uit te voeren.

1. Druk op de Windows-toets en typ Opdrachtprompt en klik vervolgens op Als administrator uitvoeren.

2. Typ de volgende opdracht en druk op de Enter-toets om deze uit te voeren.

rundll32 "%PROGRAMFILES%NVIDIA CorporationInstaller2InstallerCoreNVI2.DLL",UninstallPackage NvTelemetryContainer

Controleer of deze methode het probleem met het hoge CPU-gebruik van de NVIDIA-container heeft opgelost.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u het hoge CPU-gebruik van NVIDIA-containers op Windows 10 hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke methode het beste voor u werkte. Neem gerust contact met ons op voor vragen of suggesties via het onderstaande commentaargedeelte.

gerelateerde berichten