Resterende batterijtijd inschakelen in Windows 10

Windows 10 toont niet langer de geschatte resterende batterijduur na de Creators Update. U ziet alleen een percentage wanneer u de muisaanwijzer op het batterijpictogram plaatst, geen tijd. Hoewel het zijn eigenaardigheden heeft, wil je het misschien toch zien.

Waarom heeft Microsoft de geschatte levensduur van de batterij verborgen?

Deze informatie is verwijderd omdat het slechts een schatting is. Het kan drastisch veranderen, afhankelijk van welke processen worden uitgevoerd, hoe helder uw scherm is en of u verbonden bent met Wi-Fi of Bluetooth. Uw computer doet een weloverwogen gok en geeft in realtime de geschatte levensduur van de batterij weer. Het kan enorm fluctueren en Microsoft lijkt te denken dat het niet langer nuttig is.

Apple heeft onlangs ook dezelfde beslissing genomen over macOS. Standaard tonen zowel macOS als Windows alleen het percentage van de batterij van uw laptop dat u nog hebt, zonder te raden hoe lang deze meegaat.

  Repareer dat de downloadmap te lang duurt om te openen in Windows 10

Hoe de resterende batterijduur terug te halen

Om de resterende batterijduur in Windows 10 terug te brengen, hoeft u slechts een paar wijzigingen aan te brengen in het Windows-register.

Standaardwaarschuwing: Register-editor is een krachtig hulpmiddel en misbruik ervan kan uw systeem onstabiel of zelfs onbruikbaar maken. Dit is een vrij eenvoudige hack, en zolang je je aan de instructies houdt, zou je geen problemen moeten hebben. Dat gezegd hebbende, als je er nog nooit mee hebt gewerkt, overweeg dan om te lezen hoe je de Register-editor gebruikt voordat je aan de slag gaat. En maak zeker een back-up van het register (en uw computer!) voordat u wijzigingen aanbrengt.

Open de Register-editor door op Start te drukken en ” regedit ” te typen. Druk op Enter om de Register-editor te openen en sta het toe om wijzigingen aan te brengen op uw pc.

Gebruik in de Register-editor de linkerzijbalk om naar de volgende sleutel te navigeren. U kunt het ook kopiëren en plakken in de adresbalk van de Register-editor.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlPower

Eenmaal hier gaan we een paar vermeldingen zoeken en verwijderen: EnergyEstimationDisabled en UserBatteryDischargeEstimator .

  Wat is Windows 10 IoT en wanneer zou u het willen gebruiken?

Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de waarde EnergyEstimationDisabled in het rechterdeelvenster, selecteer “Verwijderen” en klik op “Ja” om te bevestigen. Herhaal hetzelfde proces voor de waarde UserBatteryDischargeEstimator.

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de aan/uit-toets in het linkerdeelvenster en selecteer Nieuw > DWORD (32-bits)-waarde.

Geef uw nieuwe waarde een naam EnergyEstimationEnabled .

Dubbelklik op de nieuwe waarde, zorg ervoor dat het veld “Waardegegevens” is ingesteld op 1, en klik op “OK”.

Dat is alles. Sluit de Register-editor en start uw machine opnieuw op. Nadat u opnieuw bent opgestart, ziet u een geschatte resterende tijd terwijl u met uw muiscursor over het batterijpictogram in uw systeemvak beweegt, ook wel het systeemvak genoemd.

Download onze één-klik registerhack

Als je geen zin hebt om zelf in het register te duiken, hebben we een register-hack gemaakt die je kunt gebruiken. Download en pak het volgende ZIP-bestand uit:

  Mappen wijzigen in opdrachtprompt op Windows 10

Schakel batterijpictogram Resterende tijd in Hack

Binnenin vindt u een REG-bestand waarmee u de resterende tijd van uw batterij kunt weergeven wanneer u uw muisaanwijzer over het batterijpictogram beweegt. Dubbelklik na het uitpakken op het gewenste bestand en accepteer de prompts waarin u wordt gevraagd of u zeker weet dat u wijzigingen in uw register wilt aanbrengen.

Deze hack verwijdert de EnergyEstimationDisabled- en UserBatteryDischargeEstimator-waarden en voegt vervolgens de EnergyEstimationEnabled DWORD toe waar we het in de vorige sectie over hadden. Als u de hack uitvoert, worden de waarden van uw Windows-register gewijzigd. De andere meegeleverde hack schakelt deze functie uit en zet alles terug naar hoe het was, door EnergyEstimationDisabled en UserBatteryDischargeEstimator-waarden toe te voegen aan uw register en EnergyEstimationEnsabled te verwijderen. Als je het leuk vindt om met het register te spelen, is het de moeite waard om de tijd te nemen om te leren hoe je je eigen register-hacks kunt maken.