Ribbon UI, meerdere tabbladen, gesplitste bewerking en meer

Teksteditors voor Windows zijn er in verschillende soorten en maten. Hier bij wdzwdz hebben we enkele van de allerbeste van de partij beoordeeld, zoals NeechPad, ModernNote (wat in feite een Modern UI-kladblok is voor Windows 8 en RT), TinyNotepad, en de krachtpatser voor tekstbewerking, Notepad ++ en de verschillende plug-ins. Ik heb gezien dat de meeste geavanceerde gebruikers Notepad++ verkiezen boven andere alternatieven vanwege de uitgebreide functieset, maar degenen die op zoek zijn naar een balans tussen een goed ontwerp, eenvoud en functies, kunnen Syncplify.me Notepad eens proberen. Het is een Windows-toepassing die, naast een elegant, minimaal ontwerp, een behoorlijk aantal geavanceerde instellingen bevat voor programmeurs, webontwikkelaars en codeurs.

Teksteditors worden niet alleen gebruikt voor het maken van notities voor algemene doeleinden, het opsommen van taken en taken. Geavanceerde tools zoals Notepad++ worden geleverd met syntaxisaccentuering en een interface met meerdere tabbladen om ontwikkelaars en programmeurs te helpen meer te bereiken in minder tijd. Syncplify.me Notepad heeft gelukkig ook deze twee functies. Bovendien kunt u tekstbestanden met een grootte van meer dan 4 GB bewerken, in bestanden zoeken om fouten snel te corrigeren en heeft het een handige optie voor gesplitste bewerking om twee tekstbestanden naast elkaar te bekijken en te bewerken.

  Een Gantt-diagram maken in Google Spreadsheets

Een ander interessant stukje over Syncplify.me is het Ribbon UI-achtige ontwerp, dat zowel intuïtief als prettig in de omgang is. Het is ook geoptimaliseerd voor aanraakschermen en apparaten, waardoor de app een uitstekend Notepad++-alternatief is voor gebruikers van Windows-tablets. Het lint heeft bovenaan drie tabbladen met de namen Bestand, Bewerken en Geavanceerd, waar het gedeelte Bewerken al uw gebruikelijke hulpprogramma’s voor tekstbewerking biedt.

Als u op het tabblad Bestand klikt, schakelt de toepassing over naar een kale moderne interface in UI-stijl, waarmee u elk tekstbestand of de onlangs in het programma bewerkte bestanden kunt openen, opslaan en afdrukken – waarschijnlijk bedoeld om afleidingsvrij te lezen.

  Hoe GIF's met geluid op Imgur te uploaden

Zoals eerder vermeld, is de teksteditor ook ideaal voor gevorderde gebruikers, programmeurs en coders. Vanaf het tabblad Geavanceerd kunnen dergelijke gebruikers toegang krijgen tot functies zoals Document Map, Split Editor, Find in Files en Hash Code. Dat klopt, u ​​kunt snel de integriteit van documenten controleren met behulp van een ingebouwde hashcodecalculator, die de algoritmen CRC32, MD5, RIPE-MD160, SHA1, SHA256 en SH512 ondersteunt.

De optie ‘Witte regels verwijderen’ in deze sectie wist alle lege regels uit een bestand, terwijl ‘Regels bijsnijden’ overbodige spaties verwijdert. Andere opties zijn het exporteren van documenten naar HTML- en RTF-indelingen.

  Spelbestanden naar een andere Xbox One verplaatsen

Syncplify.me Notepad is gratis voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik. Het werkt op Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8.

Download Syncplify.me Kladblok