Richtlijnen gebruiken om PowerPoint-objecten uit te lijnen

Als u meerdere afbeeldingen op een dia heeft, kunt u uw objecten zowel horizontaal als verticaal uitlijnen voor een professionelere uitstraling. Er zijn hulplijnen en rasterlijnen beschikbaar waarmee u objecten handmatig kunt uitlijnen, en er zijn opties om objecten automatisch voor u uit te lijnen. Laten we eens kijken hoe het gedaan is.

Handmatig uitlijnen van objecten

In dit voorbeeld staan ​​er drie objecten op de dia. Wijs het eerste object aan en sleep met uw muis omhoog of omlaag. Zodra het object horizontaal of verticaal is gecentreerd, wordt een richtlijn weergegeven.

U kunt ook hulplijnen en rasterlijnen gebruiken om uw objecten uit te lijnen. Klik op het tabblad ‘Weergave’ op ‘Gidsen’. Er verschijnen dan twee stippellijnen: één uitgelijnd met het horizontale midden van de dia en één met het verticale midden.

  Een hoofddocument maken en subdocumenten toevoegen in MS Word 2016

Bovendien kunt u rasterlijnen inschakelen waarmee u objecten elders op uw dia kunt uitlijnen. Klik op het tabblad “Weergave” op “Rasterlijnen”. Er worden dan meer stippellijnen weergegeven om u te helpen uw objecten uit te lijnen. U kunt uw objecten slepen en de rasterlijnen gebruiken om ze dienovereenkomstig uit te lijnen.

In dit voorbeeld hebben we elk van de drie objecten naar boven verplaatst om ze uit te lijnen met behulp van de bovenste horizontale rasterlijn:

Objecten automatisch uitlijnen

Laten we nu eens kijken hoe u objecten automatisch kunt uitlijnen. Selecteer eerst alle objecten die moeten worden uitgelijnd. Als deze uit alle objecten op uw dia bestaat, kunt u op Ctrl+A drukken om alles te selecteren. Om specifieke objecten te selecteren, klikt u op het eerste object om het te selecteren. Klik vervolgens, terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt, op andere objecten om ze om de beurt te selecteren. In dit voorbeeld hebben we drie afbeeldingen geselecteerd en we willen ze allemaal zowel horizontaal als verticaal uitlijnen.

  58 beste tips en tutorials van het jaar 2014

Klik op het tabblad Opmaak op de knop “Uitlijnen”. Zoals je kunt zien, heb je hier opdrachten voor het horizontaal uitlijnen van dia’s (de bovenste groep), verticaal (de tweede groep) en voor het distribueren ervan (waardoor ze op gelijke afstand van elkaar staan). Hier lijnen we ons geselecteerde object verticaal langs hun midden uit.

Hierdoor werden alle geselecteerde objecten verticaal uitgelijnd. Nu willen we ervoor zorgen dat ze op gelijke afstand van elkaar staan, dus met alle drie de objecten nog steeds geselecteerd, gaan we terug naar dat menu en kiezen we de opdracht “Horizontaal verdelen”.

  Hoe u uw met BitLocker versleutelde bestanden kunt beschermen tegen aanvallers

Hier is het eindresultaat, met alle afbeeldingen zowel horizontaal als verticaal uitgelijnd.

En dat is alles!