Ruim de rommel op en maak je Mac sneller met MacPaw CleanMyMac

Ongewenste bestanden zijn tijdelijke bestanden die ooit enorm nuttig waren om een ​​klus te klaren. Ze hebben echter hun doel gediend en hebben geen echte waarde.

Deze bestanden verstoppen zich in een donkere slaapzaal waar ze zelden worden opgemerkt. En dit is prima totdat te veel ongewenste bestanden waardevolle ruimte op uw computer beginnen in te nemen.

Dus hoe ruim je deze puinhoop op?

In dit artikel bespreken we hoe ongewenste bestanden langzaamaan een nachtmerrie worden voor je macOS en je ook een prima hulpmiddel bieden om de rommel op te ruimen en je Mac 10x sneller te maken.

Hoe kan junk de prestaties van Mac beïnvloeden?

Het is niet jouw schuld dat ongewenste bestanden op je Mac staan. In feite weet je misschien nooit wanneer je tonnen rommel op je Mac hebt verzameld.

Maar ze op uw pc toestaan ​​​​terwijl u ervan op de hoogte bent, kan uw slechtste beslissing zijn.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom? 🤔

Een stuk rommel op je Mac is een van de vele redenen waarom je besturingssysteem na verloop van tijd langzamer wordt. Soms kan het zelfs leiden tot niet-reagerende apps of frequente systeemvertragingen.

Deze junks verzamelen caches, logboeken, restanten van reeds verwijderde applicaties, ongebruikte lokalisaties, dubbele bestanden, enzovoort.

Ze worden vaak met rust gelaten, maar naarmate deze ongewenste bestanden zich op uw systeem ophopen, kunnen er problemen ontstaan.

Waar slaat uw besturingssysteem deze bestanden immers op? Op de interne schijfruimte van je Mac, correct?

Zodra deze bestanden zijn opgeslagen, nemen ze veel opslagruimte in beslag en naarmate uw opslag vol raakt, kan uw apparaat langzamer worden of andere prestatieproblemen ondervinden.

En je kunt deze brokken altijd snel vinden en verwijderen? Nee!

Het maakt niet uit hoe oud of type of grootte deze bestanden zijn; ze zien er identiek uit aan andere bestanden op uw opslag. En gezien de mogelijkheid om iets belangrijks te verwijderen, vermijden gebruikers over het algemeen het opruimen van rommel.

Hierdoor wordt de brok groter en sterker. Dus hoe los je dit probleem op? Het is door een tool als CleanMymac te gebruiken.

CleanMyMac is een populaire tool die door de meeste Mac-gebruikers wordt gebruikt om megatonnen rommel op te ruimen en hun computers sneller te laten werken.

Wat is CleanMyMac?

CleanMyMac X, van MacPaw, is een alles-in-één tool die tientallen optimalisatietools voor Mac vervangt. Het kan alles zijn wat je zegt dat het moet zijn:

✅ MacOS-reiniger

✅ Prestatiemonitor

✅ Malware-verwijderaar

Precies, je kunt het je persoonlijke Mac-genie noemen!

CleanMyMac X spreekt meer dan 11 talen, waardoor het een veelzijdige tool is voor Mac-gebruikers over de hele wereld. Het gonst rond branche-experts zoals TechCrunch, iMore, VentureBeat en meer.

De vraag die je zou kunnen stellen is: kan ik het voor je Mac gebruiken?

Nou, het hangt ervan af of je macOS-versie 10.12 of hoger is met minimaal 210 MB RAM, CleanMyMac werkt als boter.

Hoe kan CleanMyMac helpen?

MacPaw’s CleanMyMac is veel meer dan alleen een rommelopruimer. Het helpt u niet alleen de snelheid en prestaties te verbeteren, maar biedt ook volledige bescherming tegen malware en helpt bij applicatiebeheer.

  De beste manieren om een ​​verloren familielid te vinden

Laten we dieper duiken en enkele belangrijke functies van CleanMyMac verkennen:

Belangrijk kenmerk

#1. Schoonmaak

CleanMyMac 4.12.1 (gelanceerd in november 2022) is 17x sneller en krachtiger dan de vorige versies.

Het speciale algoritme kan gigabytes aan brokken detecteren in alle hoeken van je Mac, van systeemmappen tot eeuwenoude bestanden en apps zoals iTunes, Foto’s en Mail.

Verder biedt CleanMyMac een hele reeks filters en een AI-gestuurde slimme assistent om de bestanden te ordenen en te bekijken voordat ze naar het kerkhof worden gestuurd.

Dat is een vrij zeldzame functie!

Trouwens, het kerkhof is niet ver weg. U hoeft alleen maar op een grote Smart Scan-knop te klikken om de rommel op te ruimen, uw Mac te optimaliseren en mogelijke kwetsbaarheden te elimineren.

U kunt er zelfs op vertrouwen dat de app gevoelige gegevens op uw systeem versnippert; het verwijdert ongewenste bestanden en de digitale voetafdrukken die eraan zijn gekoppeld wanneer u op internet surft.

#2. Verbetering van de snelheid

CleanMyMac biedt verschillende tools om de prestaties te verbeteren en uw macOS te versnellen zoals toen u het kocht.

Inlogitems

Gebruik dit om de lijst met opstartprogramma’s te zien die op de achtergrond worden uitgevoerd, zodat u ze kunt in- en uitschakelen of ongewenste, kapotte of verborgen login-items kunt verwijderen.

Als u dit doet, wordt de belasting van uw processor automatisch verminderd en resulteert dit in een 4x snellere opstarttijd voor uw macOS.

Maak RAM vrij

Sommige apps, zoals video-editors of browsers, vragen veel geheugen. Hoe langer ze op uw systeem draaien, hoe meer geheugen ze proberen te verbruiken. Er blijft slechts een beetje RAM over voor de Mac.

Om dit te voorkomen, kunt u RAM vrijmaken inschakelen wanneer uw Mac langzamer gaat werken terwijl er zware toepassingen worden uitgevoerd.

Onderhoudsscripts

U initieert verschillende diepgaande optimalisaties door onderhoudsscripts uit te voeren, zoals het verwijderen en roteren van oude logbestanden, het herschikken van databases en systeembibliotheken en het uitvoeren van andere algemene onderhoudstaken.

Bovendien helpt de tool je ook om kapotte schijfrechten te verifiëren en direct te repareren om je Mac beter te laten presteren.

Zware verbruikers

Hiermee kun je alle geheugenbrekers op je lijst laten verschijnen. En van daaruit kunt u met slechts één klik ongewenste programma’s afsluiten of vastgelopen apps afsluiten om wat broodnodig geheugen vrij te maken.

Lanceer agenten

Launch agents zijn granulaire applicaties die het starten van zware apps op je Mac ondersteunen.

Deze kleine ondersteunende apps schuiven op de een of andere manier in je achtergrondprocessen en blijven verborgen terwijl ze een aanzienlijk deel van je geheugen in beslag nemen.

CleanMyMac X somt alle opstartagenten op die u kunt uitschakelen – ze zullen niet langer strijden om het geheugen van uw Mac. Dit zal ertoe leiden dat je Mac sneller wordt.

#3. 360° bescherming

CleanMyMac X wordt geleverd met antimalwarebescherming voor uw Mac. Het scant op intelligente wijze uw Mac map voor map om alle schadelijke of risicovolle activiteiten te blokkeren.

Bovendien bestrijdt het adware, ransomware en cryptocurrency-mijnwerkers, inclusief de zeer recente malware en bedreigingen in MacOS.

Bovendien kunt u CleanMyMac gebruiken om al uw browsergeschiedenis, oude chats en andere gevoelige maar oude details van internet te vegen.

Preventief (niet noodzakelijk) kun je de app ook gebruiken om ongewenste cookies, downloads, verouderde wifi-verbindingen en andere digitale voetafdrukken te verwijderen.

#4. Applicatiebeheer

CleanMyMac is een controlekamer voor al je apps; u kunt een app met één klik verwijderen of bijwerken.

Om uw Mac ordelijk en georganiseerd te maken, wordt CleanMyMac geleverd met een ongelooflijk duo van Uninstaller en Updater.

  Hoe u Amazon Music kunt annuleren vanaf uw telefoon, pc of iTunes

De eerste verwijdert ongewenste apps volledig (zelfs de rommel die hij achterlaat) en de laatste controleert onmiddellijk op nieuwe versies, zelfs die geen deel uitmaken van de Mac App Store.

Voordelen van het gebruik van CleanMyMac

 • 🔎 Identificeer en wis snel rommel: met het unieke algoritme van CleanMyMac duurt het slechts enkele seconden om alle rommel van uw Mac te identificeren, te beoordelen en op te ruimen. Bovendien kunt u de AI-gestuurde slimme assistent gebruiken om tips en aanbevelingen te krijgen en het schoonmaakproces te stroomlijnen.
 • ⚡ Laat uw Mac sneller opstarten: nadat u CleanMyMac op uw macOS hebt gebruikt, kunt u genieten van een 4x snellere opstarttijd dan normaal. Het doet dit door uw achtergrond-apps te optimaliseren en de belasting van uw processor te verminderen, waardoor uw Mac sneller kan opstarten.
 • 💻 Meer responsieve apps: aangezien je Mac nu vrij is van rommel en is geoptimaliseerd voor geheugen, kun je 2,5x snellere apps verwachten.
 • ⏳ Bespaar tijd en middelen: CleanMyMac voorkomt dat u $ $ uitgeeft aan onderhoud wanneer uw Mac problematisch wordt. Zie je, de helft van de systeemproblemen houdt verband met het verstoppen van ongewenste bestanden en verborgen malware die je met CleanMyMac kunt oplossen met een enkele klik en zonder dat het je een fortuin kost.

Vervolgens zullen we kijken naar de andere producten die door MacPaw worden aangeboden.

Producten aangeboden door MacPaw

WisVPN

ClearVPN is de eerste VPN-app die gebruikmaakt van eersteklas AES-256-codering en geavanceerde protocollen om een ​​veilige en moeiteloze online-ervaring te bieden.

CleanMyPC

Net als de CleanMyMac-app helpt CleanMyPc Windows-gebruikers om de rommel op te ruimen en de prestaties van hun systeem binnen enkele minuten te verbeteren.

CleanMyDrive 2

CleanMyDrive 2 is een lichtgewicht schijfbeheerder waarmee u snel bestanden naar elke schijf kunt kopiëren met behulp van de interface voor slepen en neerzetten. Bovendien bewaakt het de ruimte op uw externe harde schijf en ruimt het automatisch de rommel op wanneer dat nodig is.

App instellen

Setapp is een op abonnementen gebaseerde app store met meer dan 230 tools om elke taak op je Mac en iPhone op te lossen. Het duurt 10 seconden om de taak te schrijven en de juiste app te vinden om deze op Setapp op te lossen.

Tweelingen 2

Gemini 2 is de intelligente dubbele bestandszoeker van MacPaw waarmee je dubbele bestanden kunt vinden en ze met één klik van de harde schijf kunt wissen.

Tweelingen foto’s

Gemini Photos is een slimme AI-gestuurde tool die duizenden foto’s in uw iPhone-fotobibliotheek scant en dubbele, wazige en ongeopende foto’s segmenteert, om later na beoordeling te worden verwijderd.

De Unarchiever

The Unarchiever van MacPaw is een toonaangevende RAR-opener voor Mac. Het is snel te installeren, gratis te gebruiken en kan elk vreemd karakter uit het archief halen, zelfs niet-Latijnse. Het ondersteunt 18 wereldtalen, waardoor het een populaire tool is voor Mac-gebruikers over de hele wereld.

Wallpaperwizard 2

Met Wallpaper Wizard 2 kun je kiezen uit een galerij met prachtige achtergronden die zijn gemaakt om te passen op een helder retina-display (zoals je Mac). Het heeft 25.000 afbeeldingen en 4K-achtergronden die maandelijks worden bijgewerkt, zodat u nooit meer “HD-achtergronden” op Google hoeft te gebruiken.

versleutelen

Met Encrypto kunt u eersteklas AES-256-codering toevoegen aan uw veld en mappen voordat u deze naar vrienden of collega’s verzendt. En het is moeiteloos te gebruiken; sleep gewoon een bestand naar Encrypto > Stel een wachtwoord in > Verstuur het.

Alternatieven

Hier zijn enkele alternatieven voor CleanMyMac.

Avast Cleanup Premium voor Mac

Avast Cleanup voor Mac is een innovatieve tool die uw harde schijf scant om verspillende apps en verborgen rommel op uw Mac te verwijderen. Enkele van de opvallende kenmerken zijn:

 • App Uninstaller: gebruik de uninstaller om alle verborgen of overgebleven gegevens van ongebruikte apps te detecteren en grondig te verwijderen.
 • Schijfopruiming: maak gebruik van schijfopruiming om uw Mac grondig te scannen en duizenden tijdelijke bestanden (junk) en cache met één klik te verwijderen.
 • Photo Cleaner: Segmenteer automatisch gelijkaardige foto’s en wazige foto’s om ze in een fractie van de tijd te bekijken en te verwijderen.
 • Duplicate Finder: detecteer eenvoudig dubbele of gekloonde bestanden, video’s en andere documenten die ongewenst geheugen van uw Mac in beslag nemen.
 • Browser Cleaner: blijf beschermd en privé door regelmatig de browsergeschiedenis van uw Mac op te schonen.
  Hoe te voorkomen dat iPhone Widget Stacks automatisch veranderen

Avast Cleanup voor Mac is de perfecte manier om uw Mac soepel te laten werken. De krachtige functies kunnen snel ongewenste bestanden opschonen, de systeemprestaties optimaliseren en veilig bestanden verwijderen, zodat uw Mac altijd op zijn best werkt.

CCleaner

CCleaner is een ander uitstekend alternatief voor CleanMyMac. Hoewel het platform de UI/UX-interface van CleanMyMac niet kan evenaren, zijn de functies qua werk en precisie vergelijkbaar, namelijk als volgt:

 • Scan Photo Gallery: CCleaner scant uw harde schijf binnen enkele seconden op slechte, wazige, slecht verlichte of identiek uitziende fotobestanden en verwijdert deze.
 • Prestaties verbeteren: Identificeer eenvoudig overtollige apps die onnodig geheugen in beslag nemen en verwijder ze met één klik.
 • 360°-bescherming: verhoog de privacy en veiligheid door automatisch de browsegeschiedenis te verwijderen en gevoelige gegevens automatisch met regelmatige tussenpozen in te vullen.

Met CCleaner kun je je oude Mac optimaliseren om sneller te werken en de nieuwe jarenlang gezond te houden.

Nektony

MacCleaner Pro van Nektony is een toonaangevende tool die Mac-professionals gebruiken om hun besturingssysteem snel, schoon en georganiseerd te maken. Bovendien biedt deze tool de meest gedetailleerde schijfruimte-analysator in vergelijking met andere alternatieven. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

 • Prestaties verbeteren: Schakelt browserextensies uit, verwijdert ongewenste plug-ins en meer, zodat uw Mac sneller kan worden met slechts een paar klikken.
 • Volledige systeemopruiming: reinig uw systeem van boven naar beneden, van downloads tot ongewenste e-mailbijlagen, items in uw prullenbak en zelfs onnodige archieven.
 • Disk Space Analyzer: gebruik één dashboard om het schijfruimtegebruik van de Mac grondig te analyseren, de grootste bestanden en mappen te identificeren en oude ongebruikte bestanden te verwijderen.

Nektony is een professionele Mac-opschoningstool die je Mac schoon, snel en georganiseerd houdt.

laatste woorden

Het proces van het verwijderen van rommel van een macOS kan een ontmoedigende taak zijn, maar het is de moeite waard. Het helpt niet alleen om uw Mac soepel te laten werken, maar het helpt ook om uw gegevens en privacy te beschermen.

Door de tijd te nemen om onnodige bestanden en applicaties te verwijderen, kunt u de prestaties van uw Mac aanzienlijk verbeteren. Bovendien kunt u waardevolle opslagruimte vrijmaken en het risico op beveiligingsproblemen verkleinen.

Al met al is het verwijderen van rommel van een MacOS een gemakkelijke en belangrijke taak die op de lange termijn een groot verschil kan maken.

Vervolgens kunt u manieren bekijken om apps op Mac te verwijderen.

gerelateerde berichten