Salarisverwerking is eenvoudiger dan u denkt met Rippling

Bent u een kleine, middelgrote of startende ondernemer die de loonlijst van werknemers kosteneffectief wil verwerken? Je moet deze ultieme recensie over Rippling Payroll bekijken.

Salarisverwerking is een uitdaging, aangezien u uw werknemers het juiste salaris moet betalen en tegelijkertijd belasting moet inhouden volgens de lokale of internationale belastingwetten. Veel online en offline payroll-tools op de markt verminderen een aantal uitdagingen.

Elke payroll-app heeft echter enkele voor- en nadelen. Je moet er niet blindelings één kiezen en ermee omgaan. In plaats daarvan moet de salaristool automatisch worden afgestemd op uw bedrijf. De loonverwerkingstool van Rippling is een van de beste voorbeelden van een flexibele loonverwerker.

Lees verder terwijl we de Rippling Payroll-software in dit artikel binnenstebuiten bekijken. Uiteindelijk krijgt u een duidelijk beeld of de tool voor uw bedrijf geschikt is of niet.

Wat is salarissoftware?

Payroll-applicaties zoals Rippling helpen werkgevers hun werknemers op tijd te betalen zonder menselijke fouten. De tools worden geleverd met de nieuwste lokale en wereldwijde belastingregels, inhoudingsinstructies, informatie over het programma voor personeelsbeloningen, enz.

Daarom kunt u niet zomaar de urenstaat en de loonschaal van de werknemer importeren in de applicatie en op een knop klikken om de salarisadministratie uit te voeren. De tool berekent alle bonussen, eenmalige betalingen, inhoudingen, voordelen en belastingen.

Met deze tools kunt u ook betalingen verzenden via online en offline modi. Om nog maar te zwijgen over het indienen van belastingformulieren en het betalen van belastingbedragen namens de werknemers aan de IRS, HMRC of andere bevoegde autoriteiten.

Rippling als online salarissoftware

Rippling is moderne software voor salarisverwerking met andere functies zoals financiën, IT en HR-beheer. U kunt de volledige Rippling-oplossing voor uw bedrijf krijgen of u abonneren op de payroll-oplossing.

Wanneer u de complete oplossing krijgt, importeert de salarismodule automatisch werknemers-, leveranciers- en aannemersgegevens uit de HRMS-module. Als je net de Rippling Payroll-oplossing hebt gekocht, kun je de tool integreren met andere HRMS-, ERP-, urenregistratie-apps en boekhoudsoftware voor salarisadministratie.

U kunt de tool volledig automatiseren om een ​​of meerdere belastingformulieren op tijd in te dienen bij de federale en deelstaatautoriteiten. Het enige dat u nodig hebt, is de werknemersdatabase bij te werken met de juiste details zoals loonschaal, voordelen, belastingplaten, enz.

Het verrast uw medewerkers met feestelijke kunstwerken wanneer het de uitbetaling van salarissen in hun rekeningen informeert.

Functies van het Rippling Unity-platform

Het is belangrijk om de administratieve en automatiseringsfuncties van het Rippling Payroll-platform te kennen voordat we diep ingaan op de salarisfunctionaliteiten.

De volgende functies helpen een HR-manager om de algemene tool te beheren en hoe hun ondergeschikten er toegang toe hebben:

Werkstroomautomatisering

Met de tools voor workflowautomatisering kunt u verschillende fasen van het salarisproces automatisch uitvoeren. U kunt bijvoorbeeld automatisch gegevens van derden, interne HR-gegevens en formules combineren om op een bepaalde datum loonlijsten aan te maken.

  6 Cloudgebaseerde serverbewaking voor kleine tot middelgrote bedrijven

Zodra de salarisadministratie gereed is, stuurt de app u een melding om de salarisadministratie in te zien en goed te keuren. Vervolgens zal Rippling Payroll de betalingen op een bepaalde datum uitbetalen. Soortgelijke automatisering is ook mogelijk voor belasting- en nalevingsaangiften.

Beleidsbeheer-engine

Het instellen van een complex salarisbeleid in de hele organisatie is een ontmoedigende taak. Met Rippling kun je de taak echter in minder dan een dag volbrengen. De meeste beleidsvormende en handhavende taken verlopen automatisch.

U hoeft alleen maar te kiezen welke polissen van toepassing zijn op welke medewerker van het payroll- of HR-team. De functie voor beleidshandhaving is een dynamische functionaliteit. Wanneer u een HR- of payrollmedewerker promoot, komt hun profiel automatisch overeen met het effectieve beleid voor die functie.

Georganiseerde en geïntegreerde HR-gegevens

Payroll gaat niet alleen over het betalen van de werknemers en het indienen van belastingen. Het gaat er ook om de uitgaven van uw organisatie te analyseren en efficiënter te maken in het volgende boekjaar. Daarvoor kunt u gebruikmaken van de robuuste gegevensophaalkracht van het Rippling-platform.

U kunt bijvoorbeeld alle salarisgerelateerde gegevens van verschillende afdelingen, zoals HR, financiën, IT, boekhouding, leveranciers, etc., in één scherm brengen. Vervolgens kunt u formules, grafiekhulpmiddelen, enz. toepassen om informatieve rapporten te produceren.

Goedkeuringen en machtigingenbeheer

Je kunt niet zomaar iedereen van het HR-, admin-, finance-, payroll- en accountteam toegang geven tot alle betalingsgerelateerde gegevens van werknemers. De naleving van uw organisatie hangt af van het correct omgaan met de gegevens van werknemers.

Daarom hebt u de beheertool voor machtigingen en goedkeuringen van Rippling nodig. Hiermee kunt u op rollen gebaseerde machtigingen maken. De tool is echter zeer flexibel en stelt u in staat om ad hoc wijzigingen door te voeren, zoals een manager een uur lang snel toegang geven tot bepaalde salarisgegevens en de toegang blokkeren wanneer de tijd om is.

Kernfuncties voor salarisadministratie

Vind hieronder de salarisverwerkingsfunctionaliteiten die de Rippling Payroll-tool biedt:

Snellere salarisadministratie

Kiezen voor Rippling betekent dat u snel en foutloos loonlijsten uitvoert en bekijkt.

De software synchroniseert alle HR-gegevens met de salarisadministratie en laat u handmatige gegevensinvoer of berekeningen zoals uren en inhoudingen achterwege. Klik op de knop Uitvoeren en de tool genereert de loonlijst in minder dan 2 minuten.

Loonadministratie uitvoeren vanuit sjablonen

Hier krijgen gebruikers verschillende salarisgerelateerde sjablonen waarmee ze geen nieuwe rapporten hoeven te maken. Met de rapportsjabloon Salarisjournaal kunt u bijvoorbeeld een gedetailleerde uitsplitsing van de salarisrun bekijken.

Aan de andere kant toont het Salarisrapportsjabloon de salarisgegevens van uw werknemers. Afgezien hiervan biedt Rippling andere sjablonen voor workflowautomatisering.

Naleving

Rippling wordt geleverd met de meeste formulieren voor belasting- en personeelsregelingen voor alle staten van de VS. Deze nalevingsformulieren omvatten 941s, W-3s, W-2s, 1094-C, 1095-Cs, 1099s, enzovoort. U hoeft dus geen extra personeel in te huren om de nalevingsformulieren te zoeken en in te vullen.

Belastingaangifte

Deze payroll-app bevat ook alle reguliere loonsoorten, belastingen en inhoudingen voor personeelsbeloningen.

Afgezien van de standaard belastingen in de VS, kunt u aangepaste belastingregels instellen voor offshore-werknemers. Daarom kan Rippling u helpen als u btw of GST moet opnemen en deze moet aftrekken van de loonstrookjes van uw werknemers.

  Valuta converteren in Google Spreadsheets

Internationale betalingen

Rippling maakt internationale betalingen een naadloos proces. Uw bedrijf heeft mogelijk werknemers en contractanten die in verschillende landen wonen, maar u hoeft niet over te schakelen naar een andere app om ze te betalen. Met de salarisadministratie van deze tool kunt u ze binnen enkele minuten betalen, ongeacht hun locatie.

Aftakas en verlaten volgen

Bedrijven kunnen zich ontdoen van het gedoe van het handmatig volgen van de PTO en bladeren van hun werknemers door Rippling dit werk te laten doen. Met de software kunt u het PTO-beleid aanpassen en de verlofaanvragen met één klik bekijken. Bovendien worden de PTO en goedgekeurde werkuren automatisch gesynchroniseerd met de salarisadministratie.

Salarisrapporten

Salarisrapporten helpen u om uw bedrijf in de toekomst kosteneffectiever te maken. Het leiderschapsteam vraagt ​​altijd om salarisrapportages van het salaristeam. Het personeel van de salarisadministratie moet door hoepels springen om alle gegevens op één plek te verzamelen en in tabellen op te maken.

Met Rippling kunnen uw payrollmedewerkers met slechts een paar klikken professionele en uitstekende rapporten genereren. Rapporten kunnen geavanceerde grafieken bevatten zoals gestapelde staven, kolommen, donuts, taarten, lijnen, enz., voor moeiteloze visualisatie.

Functiecodes

Job Codes is een slimme en geavanceerde functie van deze applicatie. Hiermee krijgen bedrijven een duidelijk beeld van hoe medewerkers hun tijd besteden en wat het hen kost. U kunt kiezen uit deze functiecodes: locatie, klant en taak.

Bovendien kunnen bedrijven het betalingspercentage van hun werknemers wijzigen terwijl ze van baan naar baan wisselen, en alles wordt automatisch in de loonlijst geïmplementeerd.

Ondersteunt alle staten van de VS

Rippling is een veelgeprezen salarissoftware die in alle 50 staten van de VS werkt. Dus als u uit de VS komt, kunt u het gebruiken om uw personeel dat overal in de VS woont te betalen.

Directe betalingen

Met de functionaliteit voor werknemers- en belastingbetalingen kunt u de juiste betalingswijze voor uw bedrijf kiezen. Wil je liever rechtstreekse overschrijvingen via kredietkaart, debetkaart, ACH, overschrijvingen, enz., dan kan je zo je loonlijst inrichten.

Soms moet u mogelijk betalingen via een cheque verzenden. De tool Rippling Payroll biedt je ook de mogelijkheid om cheques te gebruiken.

Mobiele apps

Rippling payroll is beschikbaar voor smartphones en tablets uit het iOS- en Android-spectrum. Ook zijn er aparte interfaces voor de salarisadministrateurs en individuele medewerkers.

Werknemers kunnen de mobiele app gebruiken om hun PTO’s, ongeplande verlofdagen, onbetaalde verlofdagen, bonussen, loonschaal, belastinginhouding, enz. te controleren. Uw personeel kan ook hun 1099’s en W-2’s zien.

Als beheerder kunt u onderweg de loonlijsten van individuele werknemers inzien. Als u fouten vindt, kunt u aantekeningen maken om ze later te corrigeren vanuit de laptop- of desktop-app.

Omdat Rippling Payroll ook beschikbaar is als webapp, heb je toegang tot de meeste functies vanaf een mobiele telefoon waarop Chrome of Mozilla kan draaien.

App-integraties van derden

Bedrijven kunnen verschillende payroll- en andere apps integreren in Rippling. Human Interest, Guideline, One Medical, TimeDoctor, Harvest, QuickBooks Time, Toggl, Clockify, Workers’ Comp, Betterment, Vanguard, Tapcheck, BlueStar, Money Intelligence en ForUsAll zijn enkele ondersteunde apps voor integraties.

Doelbedrijven

Rippling payroll is het meest geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven. Volgens de verklaringen is de tool geschikt voor organisaties die de salarisadministratie moeten uitvoeren voor maximaal 1.000 werknemers, freelancers of aannemers.

  Ubuntu splitsen tussen HDD en SSD?

Als uw personeelsbestand zeer gediversifieerd is en uit verschillende delen van de wereld komt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Rippling kan ook de loonlijst voor een verspreid personeelsbestand afhandelen, omdat het meerdere betalingswijzen ondersteunt, zoals bankoverschrijvingen, internationale betalingen en chequebetalingen.

Over de doelindustrieën voor Rippling gesproken, de officiële website zegt dat de app geschikt is voor de volgende bedrijven:

  • Technologie
  • Gezondheidszorg
  • Kleinhandel
  • productie
  • Marketing
  • Non-profitorganisaties
  • Professionele diensten
  • Financiële diensten
  • Restaurants

Als je echter kijkt naar de overweldigende functies en aanpassingsmogelijkheden, is Rippling payroll geschikt voor elk bedrijf. Het enige dat u nodig hebt, is een vooraf gebouwde werknemersdatabase om betalingen te verwerken. Daarom is het een goede beslissing als u zich abonneert op de hele Rippling-software.

Prijzen

Volgens de officiële website van Rippling brengt het u $ 8 per maand per gebruiker in rekening. Er wordt echter geen melding gemaakt van platform- of individuele modulekosten voor HR, Payroll, IT, enz.

Op een ander gedeelte van de website vermeldt Rippling dat je individuele functionaliteiten kunt kopen. U kunt bijvoorbeeld betalen voor de Payroll-functie. In dat geval moet u zich abonneren op het Rippling Unity Platform om de Payroll-functionaliteiten te kunnen gebruiken. De kosten voor het Rippling Unity Platform zijn extra.

Aangezien de tool geen gedetailleerde prijsstructuur onthult, kunt u rechtstreeks van Rippling een offerte op maat krijgen door het formulier Ontvang een gratis offerte in te dienen.

alternatieven

Hieronder vindt u enkele alternatieven om Rippling te vergelijken met zijn concurrenten:

ADP

ADP biedt een flexibele en schaalbare salarisoplossing voor verschillende bedrijfsgroottes. Bijvoorbeeld salarisadministratie voor kleine bedrijven voor 1 tot 49 werknemers en salarisadministratie op ondernemingsniveau voor 50+ werknemers.

De tool omvat loonlijst, belasting en federale en staatscompliance. Bovendien kunt u de applicatie integreren met HR-, financierings- en boekhoudtools.

Zoho Payroll

Met de salarisfunctionaliteit van Zoho kunt u de salarisadministratie automatisch uitvoeren, terwijl u zich kunt concentreren op taken die inkomsten genereren, zoals verkoop en marketing. De cruciale salarisfuncties zijn branchespecifieke salarisadministratie, werknemersbonussen, loonruns met één klik, aangepaste inhoudingen, online/offline betalingen, leningbeheer, enz.

Laatste woorden

De hybride en externe werkorganisaties van tegenwoordig hebben robuuste salarissoftware nodig om de meeste fasen van het salarisproces te automatiseren. Niet alleen dat, de tool moet ook rekening houden met staatsgewijze belastingnalevingen in de VS, rekening houden met internationale belastingwetten, hulp bij personeelsbeloningen en meer.

Rippling is een full-service business management applicatie gericht op HR, IT en Finance. U kunt de hele applicatie of de Payroll-service gebruiken om moeiteloos de salarisadministratie van uw bedrijf te verwerken. Het onderscheidt zich als een complete app voor salarisadministratie op basis van veel zakelijke normen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in voorbereidingscursussen voor SHRM-certificering.

gerelateerde berichten