Samenvoegen in Excel

Concatenate op Excel is verouderd, maar werkt nog steeds voor achterwaartse compatibiliteit. Laten we dit controleren, de bijgewerkte vervanging, de toepasselijke syntaxis en nog veel meer.

Excel-functies zijn er om dingen gemakkelijker te maken. Samenvoegen is zo’n tekstfunctie die voornamelijk gaat over het weergeven van meerdere celwaarden in één.

Concatenate raakt echter langzaam verouderd en is sinds Excel 2016 vervangen door Concat. Toch werkt het prima en is er voorlopig geen verschil dat een gebruiker kan zien.

Maar toch, er zijn enkele voordelen van Concat ten opzichte van het verouderde Concatenate die we eindelijk zullen zien. Bovendien zullen we Textjoin bekijken als een alternatief voor beide.

Dus laten we dit opsplitsen om te zien hoe het werkt.

Samenvoegen in Excel

U kunt aaneenschakeling toepassen op dezelfde manier als elke andere formule.

Druk op = op de uitvoercel en typ Samenvoegen. Voeg daarna de cellen tussen haakjes toe met de juiste syntaxis en druk op enter om het resultaat te krijgen.

Men zal bijvoorbeeld =Concatenate (A1, B1) gebruiken om cel A1 (Micro) te combineren met de B1 (zacht) om Microsoft te maken.

  Fix Xbox One-fout 0x807a1007

Met name kan men de onderwerpcellen niet selecteren door er met de muis overheen te slepen, omdat dit =Concatenate (A1:B1) oplevert, twee kolommen produceert en niet het gewenste resultaat in één enkele cel geeft.

Als alternatief kunt u ‘&’, een rekenoperator, gebruiken om hetzelfde resultaat te krijgen, =A1&B1.

Dit was het eenvoudigste geval zonder spaties of scheidingstekens. Ergo, laten we eens kijken naar enkele variaties.

Samenvoegen met komma’s, spaties, koppeltekens, enz.

Dit is een meer praktische waarbij u meerdere tekenreekswaarden combineert met komma’s, spaties, koppeltekens of willekeurige tekst.

Dus ik had drie tekenreekswaarden: epcdream.nl (A1), is (B1) en goed (C1). En wat werkte is =Concatenate(A1,” “,B1,” “,C1).

Nogmaals, dit kan ook worden gedaan met het teken “&”. De formule wordt echter een beetje onvriendelijk: =A1&” “&B1&” “&C1.

De spatie tussen de woorden werd ingevoerd met de dubbele aanhalingstekens ” “. Op dezelfde manier kan men komma (“,”), koppelteken (“-”), een tekst (bijv. “abc”) of cijfer (bijv. “12”) gebruiken.

U kunt bijvoorbeeld een tekstargument gebruiken zoals weergegeven in de gegeven afbeelding:

  Top 12 Smart Health Tracker voor een beter leven

Hier heb ik ‘Welkom’ toegevoegd, samen met de tekenreekswaarden ‘naar’ en ‘epcdream.nl’. Let op, ik heb ruimte toegevoegd aan de tekst zelf: =Concatenate(“Welcome“,A1,”“,B1). Als alternatief zou =Concatenate(“Welkom”,” “,A1,” “,B1) hetzelfde werken.

De volgende paragrafen gaan over enkele verschillen in vergelijkbare functies.

CONCAT versus CONCATENATE

Belangrijk is dat Concat compatibel is met bereiken (A1:B1), terwijl Concatenate dat niet is.

Als u echter het bereikargument gebruikt, krijgt u een resultaat zonder spaties, waardoor de praktijkgevallen worden beperkt.

Trouwens, dit is gemakkelijker te onthouden, te typen en is de bijgewerkte versie die we moeten volgen.

TEXTJOIN vs CONCATENATE

Textjoin is een meer geavanceerde functie voor aaneenschakeling. U kunt dit gebruiken om bereiken te combineren, lege cellen te negeren en scheidingstekens op te nemen, waardoor het ideaal is voor Excel-bladen met veel gegevens.

De functie die in de bovenstaande afbeelding werd gebruikt, was =TEXTJOIN(” “, TRUE, D1:J1).

Het eerste deel, het scheidingsteken, is het object dat na elke waarde wordt geïnjecteerd. Hier gebruikten we een spatie (” “), iets wat we niet konden doen met Concat of Concatenate. Op dezelfde manier kan men komma’s, koppeltekens of iets anders gebruiken.

Vervolgens het argument voor het negeren van lege cellen, True. Als voor False, zouden we een extra ruimte hebben voor cel G1.

  Hoe u uw Spotify-account kunt verwijderen

En de laatste is het bereik om de functie toe te passen, D1 tot J1.

Waar het achterop blijft bij Concat, is dat het niet kan worden gebruikt om een ​​tekst of nummer op te nemen dat nog geen deel uitmaakt van het Excel-blad.

Laatste gedachten

In gevallen met veel gegevens zou het de Textjoin zijn die de voorkeur geeft boven de andere twee. Samenvoegen in Excel is echter zinvol om een ​​paar kolommen te combineren of als u een algemeen tekstargument wilt opnemen.

PS: niet alleen deze, we hebben nog veel meer Excel-tips en -trucs om uw leven gemakkelijk te maken.

gerelateerde berichten