Scan uw netwerk in enkele seconden met de geavanceerde IP-scanner

De IP-centrische wereld waarin we vandaag leven, vereist dat u alle activiteiten in uw netwerk en aangesloten apparaten in de gaten houdt.

Bovendien hebben het BYOD-beleid (Bring Your Own Device) en de acceptatie van de cloud de complexiteit en het werk van IT-beheerders verder vergroot.

U moet alle IP-bronnen volgen en scannen, zodat de apparaten en gebruikers in het netwerk kunnen worden toegewezen met nieuwe IP’s terwijl ze toegang krijgen tot uw netwerk.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat meerdere apparaten voortdurend verbinding maken met en de verbinding verbreken met het netwerk. Daarom wordt het scannen van IP-bronnen essentieel voor de stabiele beschikbaarheid van uw netwerk.

Dus, wat is de oplossing ervoor?

Een efficiënte IP-scanner.

Een snelle en probleemloze IP-scanner is waar iedereen naar uitkijkt. En Geavanceerde IP-scanner is een van de beste waar je voor kunt gaan in dit opzicht.

In dit artikel ga ik deze tool bespreken om u te helpen beslissen of het uw aandacht waard is of niet.

Laten we beginnen. Zullen we?

Geavanceerde IP-scanner: een gedetailleerd overzicht

Met meer dan 52 miljoen gebruikersvertrouwen is Advanced IP Scanner van Famatech een gratis en betrouwbare netwerkscanner.

Het toont alle netwerkapparaten, biedt systeembeheer op afstand en verleent toegang tot zelfs gedeelde mappen om uw netwerk beter te analyseren door uw Wi-Fi- of LAN-netwerk te scannen.

Daarnaast kan de tool u ook helpen uw computers op afstand uit te schakelen. Van de installatie en het uitvoeren van deze tool tot het gebruik ervan, alles is eenvoudig. Advanced IP Scanner is gebouwd om te werken met Radmin’s programma voor beheer op afstand, dat de mogelijkheden verder uitbreidt. De tool is handig voor netwerkbeheerders en voor gevorderde gebruikers die hun netwerk in de gaten willen houden.

  15 klassieke PlayStation-games (PS1) die je nog steeds graag zou spelen

Functies 🙋

Makkelijk toegankelijk

U kunt Wi-Fi-routers, draadloze apparaten, gedeelde mappen, FTP en andere netwerkapparaten detecteren.

Radmin en RDP

Naast de netwerkscanfuncties van de tool, kan het ook complexe taken uitvoeren. Met de hulp van Radmin helpt Advanced IP Scanner op afstand verbindingen tot stand te brengen.

Met de IP-scanner kunt u bestandsoverdrachten uitvoeren, tekstchatten, voicechatten, Telnet-verbindingen tot stand brengen, pingen, SSH en meer. Als u op meerdere manieren verbinding wilt maken met een apparaat, gebruikt u het Tool-menu.

U kunt ook meer externe desktopsoftware verkennen om externe werkstations te beheren.

Andere mogelijkheden

 • Detectie van MAC-adres
 • Resultaten exporteren naar CSV
 • Behaalde resultaat
 • Inventarisatie van cloudactiva
 • Capaciteitsbewaking
 • Gebeurtenislogboeken
 • Naleving en licentiebeheer

U kunt deze tool op uw computer gebruiken zonder deze noodzakelijkerwijs te installeren. Wanneer u het installatieprogramma start, wordt u gevraagd om een ​​van de volgende twee opties te kiezen:

 • Voer het programma uit
 • Doorloop een standaard instellingsproces.

Als gevolg van de draagbare versie van de tool, zou het geen extra mappen of bestanden op uw systeem creëren. Je krijgt een aantal tijdelijke die je nodig hebt om de applicatie uit te voeren. Bovendien zal de tool nooit knoeien met de registervermeldingen die op uw computer aanwezig zijn.

Geheel gratis te gebruiken

Advanced IP Scanner is volledig gratis beschikbaar voor u om te gebruiken. Er zijn geen tijdslimieten, verborgen kosten of functiebeperkingen die ze u opleggen.

Minimalistische interface

Deze IP Scanner is voorzien van een eenvoudige interface die zowel ervaren als beginnende gebruikers probleemloos kunnen gebruiken. Ondanks zijn eenvoud biedt het intuïtieve functies en duidelijkheid van informatie.

Toegang tot functies is op twee manieren mogelijk, die u kunt kiezen op basis van uw voorkeuren:

 • Door werkbalkknoppen te gebruiken
 • Traditionele menu’s

Bovendien kun je communiceren met alle apparaten die het na het scannen heeft geïdentificeerd. Om met die apparaten te communiceren, moet u er met de rechtermuisknop op klikken en hun contextmenu gebruiken.

  Profiteer van alles-in-één Cyber ​​Protect Cloud-voordelen met Acronis

Systeem vereisten

De vereisten of systeemvereisten van Advanced IP Scanner zijn minimaal gehouden. Er zijn echter geen officiële gegevens over de OS-, ruimte-, geheugen- of CPU-vereisten. Op de officiële website kon je alleen zien dat de tool compatibel is met Windows 10.

Dus als u een andere Windows-versie heeft, kunt u uitproberen of deze werkt met uw computersysteem of niet, maar de kans is groter dat dit het geval is.

Geavanceerde IP-scanner installeren en configureren

Alle installatie- en configuratiestappen zijn eenvoudig. Volg gewoon deze stappen en je bent klaar!

Installatie:

Stap 1: Om de Advanced IP Scanner te installeren, gaat u naar de officiële website en klikt u op “Gratis downloaden”.

Stap 2: Nadat u klaar bent met het downloaden van het programma, kunt u het openen. Je zou zoiets als dit kunnen zien:

Hier zou je twee opties kunnen zien. Ga met een van uw keuzes, maar hier installeer ik het programma om u diep in het proces te brengen hoe het wordt gedaan. Anders kunt u kiezen voor de draagbare versie, waarvoor geen installatie vereist is.

Stap 3: Accepteer de licentieovereenkomst en klik vervolgens op “Installeren”.

Nu zou je dit scherm kunnen zien.

Stap 4: Je hebt het programma geïnstalleerd, en nu ben je klaar om je netwerk te scannen door op de grote groene knop “Scannen” te drukken. Begin dus met scannen!

Configuratie:

Als u niet tevreden bent met de standaardinstellingen, en er is niets mis mee. Ontdek het potentieel van deze tool door hem te configureren zoals jij hem wilt gebruiken.

En het beste is dat er veel meer dingen mogelijk zijn dan wat je standaard krijgt. Eerst kunt u op de knop klikken – “Instellingen” beschikbaar in de menubalk en vervolgens “Opties” kiezen.

U zou een nieuw venster kunnen zien waarin u de instellingen voor bronnen, prestaties en andere nuttige dingen kunt aanpassen.

  De belangrijkste terminologie van AWS voor beginners begrijpen

U mag bijvoorbeeld het scannen relatief langzaam instellen. Als gevolg hiervan zal het CPU-gebruik laag zijn, maar de benodigde tijd zou langer zijn. Integendeel, u kunt de app ook inschakelen om snel te scannen, wat meer CPU zal verbruiken.

Afgezien daarvan kunt u scannen met hoge nauwkeurigheid instellen om meer uitvoer te krijgen, maar in een langere tijd. U kunt schakelen tussen het scannen van uw bronnen, inclusief RDP, FTP, HTTP, enz., vanuit de categorie – “Bronnen”.

Veelgestelde vragen ☝️

Kun je poorten scannen met Advanced IP Scanner?

Nee. Met de tool kunt u alleen via het netwerk scannen en MAC- en IP-adressen ophalen voor apparaten binnen uw lokale draadloze of bekabelde netwerken. Het zou helpen als u de poortscannersoftware zou verkennen.

Is het gereedschap veilig in gebruik?

Ja, Advanced IP Scanner voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen van Microsoft om een ​​succesvolle werking te garanderen bij gebruik in Windows.

Kan de lijst met geïdentificeerde apparaten worden opgeslagen?

Ja. U kunt alle lijsten met geïdentificeerde apparaten opslaan in de vorm van CSV-, HTML- of XML-bestanden. Ga hiervoor naar het menu Bestand en klik op “Opslaan als” of klik met de rechtermuisknop op het contextmenu.

Conclusie

Ik hoop dat u nu een beter begrip heeft van Advanced IP Scanner en wat deze tool voor u kan doen. Begin dus met het scannen van uw netwerk en blijf op de hoogte van welke systemen binnen uw netwerk zijn aangesloten door zijn mogelijkheden om aan de veilige kant te blijven.

gerelateerde berichten