Scan uw Windows- en Linux-servers op kwetsbaarheden met Nessus

Aangezien de zorgen over cyberbeveiliging blijven toenemen, is het van essentieel belang om uw servers te beschermen die zakelijke toepassingen en softwareoplossingen hosten.

Deze systemen bevatten cruciale informatie, waaronder uw gevoelige bedrijfs- en klantgegevens, die u nooit zou willen lekken. Want als dat zo is, kan dit gevolgen hebben voor uw reputatie, klantenvertrouwen en financiën.

Maar veiligheid in het tijdperk van steeds evoluerende cyberaanvallen is een uitdaging. Aanvallers zijn veel slimmer en inventiever geworden en gebruiken nieuwe methoden om schade toe te brengen voor hun gewin. En meestal zijn mensen en bedrijven niet voldoende voorbereid om de aanvallen frontaal aan te pakken.

een schokkende studie door Cyberint zegt dat meer dan 77% van de bedrijven geen responsplan voor cyberbeveiligingsincidenten heeft.

Dus als u geen beveiligingsplannen heeft, loopt uw ​​bedrijf een groter risico.

Daarom zijn de nieuwste beveiligingstools en effectieve strategieën tegenwoordig een must voor bedrijven. Maar het belangrijkste is dat u uw huidige beveiligingshouding moet kennen, of uw servers nu kwetsbaar zijn en worden blootgesteld aan cyberaanvallen of niet.

In een dergelijke situatie kunnen hulpprogramma’s voor kwetsbaarheidsbeoordeling, zoals Nessus, u helpen de beveiligingsstatus van uw servers te evalueren. En als er iets misgaat, kun je op tijd in actie komen en cyberaanvallen voorkomen.

Dit artikel helpt u alles te begrijpen over het scannen van kwetsbaarheden en hoe het gebruik van een hulpprogramma voor het scannen van kwetsbaarheden u kan helpen.

Wat is een kwetsbaarheidsbeoordeling?

Kwetsbaarheidsbeoordeling verwijst naar het proces van het evalueren van beveiligingsproblemen en zwakke punten in de softwareoplossingen van uw IT-systemen. Dit proces omvat het detecteren van beveiligingsproblemen, deze grondig analyseren en oplossen om risico’s te voorkomen.

Door een kwetsbaarheidsbeoordeling van uw netwerk, servers en systemen uit te voeren, kunt u uw beveiligingshouding analyseren en prioriteit geven aan geïdentificeerde bedreigingen op basis van risico’s.

Met deze informatie kunt u een plan maken om de zwakke punten op te lossen en cybercriminaliteit te voorkomen, zoals datalekken, hacking, escalatie van bevoegdheden als gevolg van onveilige authenticatie, wachtwoorddiefstal, enzovoort.

Het uitvoeren van de algehele kwetsbaarheidsbeoordeling, prioritering en herstelproces kan echter veel tijd en middelen vergen. Maar u kunt niet zo lang wachten terwijl uw veiligheid op het spel staat.

Hiervoor kunnen tools voor kwetsbaarheidsbeoordeling, zoals Nessus, u helpen deze taak efficiënt en nauwkeurig te automatiseren.

Hulpprogramma’s voor het beoordelen van kwetsbaarheden zijn software die automatisch kan scannen op bestaande en nieuwe beveiligingsbedreigingen die ten grondslag liggen aan uw toepassingen, systemen en servers. Ze kunnen van verschillende typen zijn:

 • Netwerkscanners om kwetsbaarheden en waarschuwingssignalen te detecteren, zoals het genereren van verdachte datapakketten, vervalste pakketten, onbekende IT-adressen, enz., in netwerken
 • Protocolscanners om kwetsbare netwerkdiensten, poorten en protocollen te vinden
 • Webtoepassingsscanners om cyberaanvalpatronen te testen en te simuleren

Het is essentieel om regelmatig kwetsbaarheidsscans uit te voeren van uw applicaties, netwerk, Linux- en Windows-servers, enz. Maar het is geen eenmalig proces; u moet continu scannen om op de hoogte te blijven van de risico’s en deze eerder te verhelpen om uw systemen en gegevens te beschermen.

Hoe kan Nessus helpen bij een kwetsbaarheidsbeoordeling?

Nessus by Tenable biedt een gouden standaard kwetsbaarheidsbeoordeling om u te helpen beveiligingsproblemen op te sporen en de aanvalspaden te verstoren. Het wordt vertrouwd door meer dan 30k organisaties wereldwijd met meer dan 2 miljoen downloads.

Nessus heeft een van de breedste en diepste dekking van kwetsbaarheden, samen met het laagste percentage valse positieven met een nauwkeurigheid van zes sigma. Ze zijn al meer dan 20 jaar actief in de branche en streven er voortdurend naar om het platform te optimaliseren door te werken aan feedback van de gemeenschap.

  13 Beste gratis Voice Changer-software voor Windows 10

epcdream.nl-gebruikers krijgen 10% korting bij aankoop van Nessus-producten. Gebruik couponcode SAVE10.

Kenmerken van Nessus

Nessus is ontworpen met een diep begrip van beveiliging. De indrukwekkende functies zijn gebouwd om het proces voor het beoordelen van kwetsbaarheden te vereenvoudigen en te vergemakkelijken, zodat u problemen sneller kunt vinden en op tijd kunt oplossen.

Hier zijn enkele van de kenmerken van Nessus:

Cross-platform implementatie

U kunt Nessus op elk platform implementeren, inclusief Linux, Windows, Raspberry Pi, enzovoort. Deze oplossing voor het beoordelen van kwetsbaarheden is overal inzetbaar en overal mee naartoe te nemen, waar u zich ook bevindt en hoe verspreid de IT-omgeving ook is.

Intuïtieve navigatie

Nessus heeft intuïtieve navigatie om uw beveiligingsgerelateerde taken te vereenvoudigen. U kunt uw beveiligingshouding eenvoudig op één plek bekijken met behulp van het dashboard. Het zal ook gemakkelijk zijn om te bewegen en te controleren of alles optimaal werkt of een zwakte heeft. Op deze manier wordt het detectie- en herstelproces beter beheersbaar.

Informatiecentrum

U hebt ook een informatiecentrum waar u bruikbare tips over beveiliging en begeleiding tijdens de implementatiefase kunt lezen. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en meer vertrouwen bij het oplossen van problemen en het behalen van betere resultaten dan onder water werken met giswerk.

Dynamisch nageleefde plug-ins

U krijgt dynamisch uitgevoerde plug-ins om de scanefficiëntie en -prestaties te helpen verbeteren. Hierdoor wordt de eerste scan sneller afgerond en heeft u tijd om cyberdreigingen te analyseren en erop te reageren.

Grotere zichtbaarheid op problemen

Nessus biedt uitgebreide dekking over verschillende soorten bedreigingen en aanvalspatronen, zodat u kwetsbaarheden snel kunt identificeren. Dit zal helpen om risico’s te begrijpen en te prioriteren en ze gemakkelijk te behandelen.

Met Nessus kunt u beveiligingsproblemen identificeren, zoals zwakke punten en verkeerde configuraties in uw bedrijfsmiddelen, systemen en servers.

Vooraf gemaakte sjablonen en beleid

Nessus biedt u 450+ kant-en-klare sjablonen om kwetsbaarheden snel te analyseren. U kunt het beleid gebruiken en aanpassen om het auditproces te versnellen en te blijven voldoen aan de branche- en overheidsvoorschriften.

Live resultaten

U kunt offline automatische kwetsbaarheidsbeoordelingen uitvoeren met plug-in-updates. Vervolgens kunt u eenvoudig scans uitvoeren om eventuele kwetsbaarheden op uw server of systemen te verifiëren. Dit helpt de detectienauwkeurigheid te vergroten en stelt u in staat problemen te prioriteren op basis van de risicovector.

Problemen oplossen en aanpasbare rapportage

Met Nessus kunt u rapporten over kwetsbaarheidsbeoordelingen aanpassen aan uw voorkeuren en voldoen aan de behoeften van uw organisatie. Bovendien kunt u deze rapporten exporteren in uw doorverwezen formaat.

Dit vereenvoudigt niet alleen uw kwetsbaarheidsanalysefase, maar helpt u ook om problemen op te lossen zonder verwarring of vertragingen. U kunt incidenten ook sneller beheren door kwetsbaarheidsgegevens automatisch naar uw huidige SIEM te sturen. Hiermee kunt u uw evenementgegevens verrijken, reacties informeren en evenementen prioriteren.

Gegroepeerde weergave

U krijgt een optie om vergelijkbare kwetsbaarheidscategorieën in groepen te categoriseren en ze vervolgens samen in een enkele thread te presenteren. Dit vereenvoudigt de onderzoeks- en analyseprocessen, zodat u de sanering effectief kunt plannen.

Hoe werkt Nessus?

Nessus helpt bij het identificeren en beheren van beveiligingsproblemen, zodat u de gaten kunt dichten en de beveiligingsstatus van uw organisatie kunt verbeteren. Het proces voor het beoordelen en beheren van kwetsbaarheden met Nessus omvat de volgende stappen:

Stap 1: Identiteit

De eerste stap om ervoor te zorgen dat uw servers en systemen worden beschermd, is het achterhalen van de onderliggende problemen. Voor deze stap moet u al uw bedrijfsmiddelen scannen, of dit nu on-premises of in de cloud is, of op één of meerdere plaatsen.

Hoewel dit een uitdagend proces is, maakt Nessus het eenvoudiger. Het biedt uitgebreid inzicht in uw gehele IT-omgeving met diepgaande inzichten. Het kan 47.000 unieke organisatorische activa dekken, waaronder IT, OT, besturingssystemen, IoT, apparaten, applicaties, servers en meer. Omdat het draagbaar is, kunt u uw systemen scannen, waar u ook bent.

Stap 2: Evalueer

Zodra u de kwetsbaarheidsbeoordeling van Nessus uitvoert, detecteert deze efficiënt alle zwakke punten, verkeerde configuraties en andere problemen en potentiële bedreigingsvectoren in uw netwerk die u kunt evalueren.

Deze stap geeft u de overhand op de aanvallers die proberen uw systemen en servers te infiltreren.

U kunt vooraf gebouwde sjablonen gebruiken en uw scaninspanningen afstemmen op uw beveiligingshouding om snel aan de slag te gaan. Door middel van live updates weet je het meteen als er een zwakte wordt gevonden.

  14 Beste desktopzoekmachines voor Windows 10

Stap 3: Voldoen

Naleving van regelgeving is noodzakelijk geworden als u zonder risico’s of boetes wilt werken. Nessus helpt daarbij door u te houden aan de branche- en overheidsvoorschriften. Het kan controleren op 120+ CIS-benchmarks en 450 extra configuratie- en nalevingssjablonen.

Stap 4: Analyseren

Na het scannen en detecteren van problemen, moet je ze analyseren om krachtige inzichten te krijgen. Nessus biedt geavanceerde groeperingen en filtering om sneller resultaten te verzamelen en te analyseren en inzicht te krijgen in uw beveiligingshouding. U kunt ook zien hoeveel servers en systemen zijn getroffen en in welke mate en dienovereenkomstig een herstelplan plannen.

Stap 5: Rapporteren

Nadat u de problemen hebt geanalyseerd, moet u de resultaten genereren om een ​​effectieve strategie te ontwikkelen om deze problemen op te lossen.

De rapportagemogelijkheden van Nessus omvatten trendgegevens en snapshots die intuïtief zijn gerangschikt. U kunt deze rapporten aanpassen aan uw behoeften door logo’s en titels te wijzigen in plaats van alles voor elk project helemaal opnieuw te maken. Daarnaast kunt u de rapporten exporteren voor klantrapportage en secundaire analyse.

Stap 6: Reageren

Nu u problemen hebt gedetecteerd, geëvalueerd en geanalyseerd en rapporten hebt gegenereerd, kunt u reageren op de gemarkeerde problemen. Hoewel het proces misschien lang lijkt, kost dit allemaal veel minder tijd dan wat het op handmatige manieren kost. U kunt al deze processen automatiseren, zodat u gemakkelijk stappen kunt ondernemen en de problemen kunt oplossen om uw systemen en servers veilig te houden.

Wie gebruikt Nessus?

Netwerkpenetratietesters

Penetratietesters kunnen gebruikmaken van de brede dekking en ongeëvenaarde nauwkeurigheid van Nessus om volwaardige kwetsbaarheidsscans uit te voeren om beveiligingsproblemen te detecteren voordat ze uw beveiligingsperimeter kunnen doorbreken. Ze kunnen vooraf geconfigureerd beleid gebruiken en dit aanpassen op basis van hun behoeften, live resultaten gebruiken om de nieuwe problemen te detecteren en rapporten genereren om problemen onmiddellijk te analyseren en op te lossen.

Opvoeders en studenten

Opvoeders gebruiken Nessus om studenten les te geven die zijn ingeschreven voor cyberbeveiligingscursussen. Het helpt hen de beoordeling en het beheer van kwetsbaarheden volledig te begrijpen.

Nessus is gemakkelijk te gebruiken; daarom kunnen studenten dit complexe en kritische onderwerp gemakkelijk begrijpen. Dit zal hen helpen kwetsbaarheden sneller te identificeren en op tijd op te lossen.

Beveiligingsbeheerders

Beveiligingsbeheerders, vooral van kleine en middelgrote organisaties, kunnen Nessus gebruiken om beveiligingsfouten, zwakke punten en onderliggende risico’s in hun Linux- en Windows-servers en andere systemen te vinden. Het kan hen de exacte locatie van kwetsbaarheden vertellen, zodat u de kwetsbaarheden sneller kunt verwijderen en tijd kunt besparen.

Cyberbeveiligingsadviseurs

Cybersecurity-consultants helpen hun klanten het veranderende landschap van kwetsbaarheden en bedreigingen te begrijpen om aanvallen te voorkomen en op te lossen. Ze kunnen Nessus gebruiken om zwakke plekken in de beveiliging van de netwerken, servers en systemen van hun klanten te vinden en een gedetailleerd rapport voor hen maken, waarin hun beveiligingsstatus wordt samengevat. Ze kunnen deze informatie gebruiken om oplossingen voor te stellen voordat er een aanval kan plaatsvinden.

Voordelen van het gebruik van Nessus voor kwetsbaarheidsbeoordeling

Bedrijven, waaronder het MKB, zouden moeten overwegen om oplossingen voor kwetsbaarheidsbeoordeling zoals Nessus in hun beveiligingstoolkit te implementeren. Er zijn veel redenen die de noodzaak rechtvaardigen om deze beveiligingsstrategie te overwegen.

Laten we eens kijken naar die redenen en begrijpen hoe het gebruik van dergelijke tools organisaties ten goede kan komen.

Geavanceerde detectie

Nessus heeft mogelijkheden om een ​​groot aantal kwetsbaarheden te dekken, ongeveer 65.000 CVE’s (Common Vulnerabilities and Exposures). Het is een van de hoogste in de branche. Het kan meer softwareoplossingen, netwerken, servers en andere technologieën scannen om een ​​groter aantal kwetsbaarheden te vinden. Zo krijgt u een uitgebreid overzicht van elke zwakte en kunt u deze bestrijden.

Verbeterde beveiliging

Door een kwetsbaarheidsbeoordeling uit te voeren met Nessus van Tenable om zwakke punten te vinden en deze op te lossen, kunt u uw servers en systemen beschermen tegen de nieuwste cyberaanvallen zoals Zero-Day-aanvallen, DDoS-aanvallen, virussen, malware, enzovoort.

Tenable laat onderzoekers werken aan complexe scenario’s en gebruikmaken van uitgebreide intelligentie om steeds meer kwetsbaarheden te vinden en bescherming te bieden via plug-ins en andere technologieën.

Moeiteloos in gebruik

Het gebruik van Nessus is helemaal geen uitdaging. Het kan eenvoudig en zonder gedoe worden gebruikt door beveiligingsteams, studenten en professionals. Het is gemaakt om de complexe en cruciale taken van het beveiligingsteam te vereenvoudigen, met als motief om het proces niet nog ingewikkelder te maken.

  Hoe werelden te zaaien in Minecraft Bedrock-editie op Windows 10

Het enige dat u nodig hebt, zijn een paar klikken om beleid te maken en uw netwerk, systemen en servers te scannen.

Eenvoudig overal te implementeren

Het implementeren van Nessus is eenvoudig omdat het verschillende platforms ondersteunt, zoals Windows en Linux. Dit is een draagbare oplossing die is ontworpen om veelzijdig te zijn en overal te worden gebruikt.

Nauwkeurigheid en efficiëntie

De technologieën van Nessus zijn geavanceerd om nauwkeurige identificatie van kwetsbaarheden te bieden. Het automatiseert het proces en zorgt ervoor dat u sneller tijd kunt besparen. Het is ook efficiënt in het benadrukken van alle beveiligingsproblemen met hun ernst, zodat u eerst prioriteiten kunt stellen en cruciale problemen kunt aanpakken.

Kostenefficiënt

Voor het uitvoeren van een kwetsbaarheidsbeoordeling met Nessus hoeft u geen fortuin uit te geven. Of u nu een cybersecurity-consultant of een team bent, u kunt deze oplossing tegen een betaalbare prijs gebruiken. Dit is ook de reden waarom veel kleine en middelgrote organisaties er dol op zijn, omdat het kwaliteit en kwantiteit biedt en tegelijkertijd kosteneffectief is.

Kracht van houdbaar op schaal

Nessus kan worden gebruikt in alle oplossingen van Tenable. Daarom kunt u eenvoudig migreren naar het platform – Tenable.io, en gebruikmaken van aanvullende inzichten voor uw IT-ecosysteem. Bovendien kunt u verschillende Tenable-oplossingen combineren en schalen op basis van uw vereisten voor kwetsbaarheidsbeheer.

Prijzen

Nessus is geschikt voor alle soorten bedrijven, met name voor het MKB. Maak je geen zorgen als je in een team werkt of als een eenzame krijger; het heeft prijsplannen voor elke use-case.

Nessus-benodigdheden

Dit plan is ideaal voor studenten, docenten en personen met een carrière in cyberbeveiliging. U kunt de oplossing GRATIS downloaden en tot 16 IP’s scannen. Het bevat:

 • Snelle, uitgebreide beoordelingen
 • Ondersteuning door Tenable Community
 • Gratis begeleiding en training
 • Training op aanvraag

epcdream.nl-gebruikers krijgen 10% korting bij aankoop van Nessus-producten. Gebruik couponcode SAVE10.

Nessus Professional

Dit plan is ideaal voor penetratietesters, beveiligingsprofessionals en consultants. Het is beschikbaar als een gelicentieerd abonnement op basis van per scan. Het kost

 • $ 4.000,20 voor 1 jaar,
 • $ 7.800,39 voor 2 jaar, en
 • $ 11.400,57 voor 3 jaar

Het bevat de volgende functies:

 • Onbeperkte scans
 • Overal implementeren
 • Live resultaten
 • Configuratiebeoordeling
 • Configureerbare rapporten
 • Maatschappelijke hulp
 • GRATIS 7 dagen op proef

U kunt add-ons zoals geavanceerde ondersteuning 24×365 voor $ 472 opnemen via e-mail, telefoon, chat en community. U kunt ook on-demand training toevoegen voor $ 230,10.

Als u op zoek bent naar meer mogelijkheden voor uw groeiende bedrijf of organisatie op ondernemingsniveau, kunt u ook Tenable.io proberen – hun cloudgebaseerde oplossing voor beoordeling en beheer van kwetsbaarheden.

houdbaar.io

Deze oplossing voor kwetsbaarheidsbeheer is ideaal voor kleine, middelgrote en grote organisaties. Het wordt gelicentieerd per asset. Voor maximaal 65 activa kost het:

 • $ 2.684,50 voor 1 jaar,
 • $ 5.369 voor 2 jaar, en
 • $ 8.053 voor 3 jaar.

De prijzen stijgen met meer activa. De functies in dit plan zijn:

 • Cloudbeheerde service
 • Voorspellende prioriteiten
 • Op rollen gebaseerde toegangscontrole (RBAC)
 • Geavanceerde rapporten en dashboards
 • Zakelijke schaalbaarheid
 • Geavanceerde ondersteuning via e-mail, telefoon, chat en community
 • Door instructeurs geleide trainingen
 • GRATIS 30 dagen op proef

Conclusie

Cybercriminaliteit blijft toenemen en veroorzaakt schade aan organisaties van elke omvang op het gebied van gegevens, beveiliging, financiën en reputatie. U moet dus geavanceerde oplossingen en strategieën gebruiken om de aanvallen het hoofd te bieden of op zijn minst te minimaliseren. De eerste stap om dat te doen, is het beveiligen van uw systemen, servers en alle bedrijfsmiddelen via probleemdetectie en -oplossing.

Daarom kan het gebruik van oplossingen voor kwetsbaarheidsbeoordeling, zoals Nessus, u helpen zwakke punten in uw systemen en Linux- en Windows-servers te identificeren, zodat u deze tijdig kunt analyseren en verhelpen voordat ze schade kunnen veroorzaken. Op deze manier helpt het regelmatig scannen op kwetsbaarheden u om uw systemen en servers veilig te houden.

gerelateerde berichten