Scherm splitsen op een Chromebook (5 methoden)

Chrome OS ontving eerder dit jaar zijn 100e update en Google liet de kans niet voorbijgaan om nieuwe nieuwe functies voor zijn desktop-besturingssysteem uit te brengen. Onder hen werden een nieuw Chrome OS-opstartprogramma en een ingebouwde tool voor schermopname voor Chrome OS geïntroduceerd. Nu snel vooruit, en Google heeft een nieuwe functie Gedeeltelijk gesplitst toegevoegd die op dezelfde manier werkt als Snap Layouts op Windows 11. U kunt het scherm op uw Chromebook snel splitsen en met slechts één klik met twee vensters naast elkaar werken. Daarom hebben we in dit artikel 5 verschillende manieren uitgelegd om het scherm op een Chromebook te splitsen, zodat je moeiteloos kunt multitasken.

Gesplitst scherm op een Chromebook (2022)

In deze zelfstudie hebben we vijf verschillende manieren opgenomen om vensters te knippen en het scherm in verschillende posities te splitsen. Een daarvan vereist dat u de nieuwe Gedeeltelijk gesplitste Chrome-vlag inschakelt, samen met de functionaliteit “Altijd bovenaan”. Laten we met die opmerking beginnen.

1. Gesplitst scherm op een Chromebook met de maximaliseerknop

Afgezien van het maximaliseren en herstellen van de venstergrootte, heeft de knop Maximaliseren ook andere hulpprogramma’s. Je kunt het gebruiken om het scherm op je Chromebook te splitsen. Hier is hoe je het kunt doen.

1. Klik in een actief venster op de knop “Maximaliseren” op de titelbalk en houd deze ingedrukt. Er verschijnt dan een pijlindicator aan de linker- en rechterkant van de maximaliseerknop. Sleep eenvoudig naar de linkerkant en het venster zal naar de linkerkant klikken.

  Hoe een PSN-account opheffen

2. Herhaal hetzelfde proces voor een ander venster. Houd de knop “Maximaliseren” ingedrukt en sleep deze naar rechts. En voila, u hebt het scherm op uw Chromebook met succes gesplitst. Nu kunt u twee vensters tegelijkertijd zien.

2. Scherm splitsen op een Chromebook met sneltoetsen op het toetsenbord

Net als sneltoetsen voor Windows 11, kunt u het scherm op een Chromebook ook eenvoudig splitsen met behulp van snelkoppelingen. Dit is hoe het werkt:

1. Wanneer u zich in een actief venster bevindt, drukt u eenvoudig op “Shift + [” to snap the window to the left side.

2. To snap another window to the right side of your Chromebook screen, click on that window to make it active and press “Shift + ]“. Zo splits je snel het scherm van je Chromebook.

3. Om de venstergrootte opnieuw aan te passen in de modus voor gesplitst scherm, plaatst u de muiscursor op het midden waar de twee vensters samenkomen. Daar verschijnt een schuifregelaar. Houd nu de schuifregelaar vast en verplaats deze naar de kant waarvan u het formaat van de vensters automatisch wilt wijzigen.

3. Gesplitst scherm op een Chromebook met touchpad-bewegingen

Afgezien van sneltoetsen, kunt u touchpad-bewegingen gebruiken om het scherm op uw Chromebook te splitsen. Ja, zelfs Chrome OS ondersteunt een handvol intuïtieve aanraakbewegingen, en dit is hoe ze werken:

1. Als u meerdere vensters hebt geopend, veegt u met drie vingers omhoog op het touchpad om het overzichtsmenu te openen.

2. Klik nu op een van de vensters, houd deze ingedrukt en sleep het naar de linker- of rechterkant, afhankelijk van uw voorkeur. Het venster springt onmiddellijk naar die positie.

3. Klik aan de andere kant op het venster van uw keuze en het zal het scherm op uw Chromebook splitsen. Dat is moeiteloos, toch?

  Hoe op te lossen 'Er is iets misgegaan tijdens het downloaden van uw sjabloon' Fout

4. Scherm splitsen op een Chromebook met touchscreen

Als je een Chrome OS-tablet of een Chromebook met touchscreen in tent- of tabletmodus gebruikt, kun je het scherm splitsen met aanraakbewegingen. Het werkt op dezelfde manier als touchpad-bewegingen, maar er zijn wat meer functionaliteiten. Hier is hoe het te gebruiken.

1. Net als bij Android-telefoongebaren, veegt u met één vinger omhoog en houdt u vast om het overzichtsmenu te openen. Houd hier het venster van uw keuze ingedrukt en sleep het naar links of rechts.

2. Daarna kunt u op het tweede venster aan de andere kant tikken en het scherm wordt in twee vensters gesplitst.

3. U kunt ook omhoog vegen vanaf de plank (taakbalk) om nieuwe apps in de modus voor gesplitst scherm op uw Chromebook te openen.

4. Afgezien daarvan kunt u aan beide zijden snel van venster wisselen. Veeg met één vinger aan beide kanten omhoog en selecteer een ander venster.

5. Snap Windows op Chromebook met Windows 11-achtige Snap-lay-outs

Een van de beste functies van Windows 11 is Snap Layouts, waarmee u snel vensters op verschillende posities op uw scherm kunt klikken. Geïnspireerd door dat, heeft Google ook gewerkt aan een vergelijkbare functie voor het uitklikken van vensters, genaamd “Gedeeltelijke splitsing”. De functie is al live op alle Chrome OS-kanalen – Stable, Beta en Dev (Chrome OS 105 of hoger). Dat gezegd hebbende, is het nog steeds verborgen achter enkele Chrome-vlaggen, dus u moet Gedeeltelijke splitsing op uw Chromebook handmatig inschakelen. Hier is hoe het te doen.

1. Zorg ervoor dat uw Chromebook is bijgewerkt naar Chrome OS 105 of hoger. Open daarna uw Chrome-browser en plak het onderstaande adres. Schakel de functie nu in via het vervolgkeuzemenu.

chrome://flags/#partial-split

2. Plak vervolgens het onderstaande adres en schakel deze functie ook in. Het zal de functie “Blijf op de hoogte” in het menu Gedeeltelijke splitsing inschakelen. Klik nu op “Opnieuw opstarten” om de wijzigingen toe te passen.

chrome://flags/#cros-labs-float-window

3. Zodra u bent ingelogd, plaatst u de muisaanwijzer op de knop “Maximaliseren”, en het menu Gedeeltelijke splitsing verschijnt vrijwel onmiddellijk. U kunt het scherm op uw Chromebook in tweeën, gedeeltelijk of volledig scherm splitsen. Er is ook de “float on top” -functie waarmee je een venster op alles kunt vastzetten.

  10 geweldige iPhone-startschermwidgets om u op weg te helpen

4. Zo werkt de Partial Split-functie op de Chromebook. Omdat de functie nog steeds achter een vlag is vergrendeld, verwachten we dat Google meer gesplitste weergaven, sneltoetsen en functies toevoegt voordat een bredere uitrol wordt uitgevoerd.

Gemakkelijk multitasken met meerdere Windows op Chromebooks

Dit zijn dus de vijf methoden die u kunt gebruiken om meerdere vensters tegelijk op uw Chromebook te verwerken. Gedeeltelijke splitsing is een andere geweldige multitasking-functie voor gesplitst scherm die beschikbaar is op alle Chromebooks. We wachten op de algemene uitrol van de functie voor bredere gebruikers. Ondertussen kunt u sneltoetsen en touchpad-bewegingen gebruiken om uw vensters vast te klikken. Voor meer van dergelijke Chromebook-tips en -trucs kunt u ons uitgebreide artikel raadplegen. En als u zich afvraagt ​​​​hoe u een screenshot kunt maken op een Chromebook, hebben we daar ook een handleiding voor. Tot slot, als u nog vragen heeft, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten