Scherm splitsen op Windows 11 (3 methoden)

Als u productief wilt zijn in Windows 11, moet u de nieuwe opties voor gesplitst scherm proberen, ook wel Snap-lay-outs genoemd. Hiermee kunt u het scherm in twee helften klikken, zodat u in twee vensters naast elkaar kunt werken. Windows 11 gaat nu nog een stap verder met de standaard gesplitste schermfunctionaliteit en biedt verschillende snaplay-outs waaruit u kunt kiezen. Dus in dit artikel hebben we gedetailleerd beschreven hoe je het scherm in Windows 11 kunt splitsen met de nieuwe snaplay-outs, sneltoetsen en andere handige methoden. Laten we dus zonder enige vertraging leren hoe u vensters kunt knippen in Windows 11.

Gesplitst scherm op Windows 11 (2022)

Hier hebben we drie manieren toegevoegd om het scherm in Windows 11 te splitsen. U kunt een venster knippen met sneltoetsen, door gebaren en door vooraf gedefinieerde lay-outs te selecteren. Vouw de onderstaande tabel uit en ga naar de gewenste methode.

Gesplitst scherm in Windows 11 met Snap Layout

1. Druk eerst op de Windows 11-sneltoets “Windows + I” om Windows-instellingen te openen. Open hier “Multitasking” onder “Systeem”.

2. Zorg er vervolgens voor dat de schakelaar “Snap Windows” is ingeschakeld. Hiermee krijgt u toegang tot de Snap-lay-out (eerder Snap Assist genoemd), een nieuwe functie op Windows 11 om het scherm te splitsen.

  Het startmenu op volledig scherm van Windows 10 in- of uitschakelen

3. Beweeg nu over de maximaliseerknop van het venster en de Snap-lay-out zal verschijnen. Klik op de linkerkolom en het venster springt naar links.

4. Aan de rechterkant kun je een ander venster kiezen. U kunt de schuifregelaar voor positionering ook naar links of rechts slepen om de venstergrootte aan te passen.

5. U kunt ook andere Snap-lay-outs kiezen om het scherm in 3 delen en horizontaal te splitsen.

6. En als u de vensters in vier hoeken wilt klikken, klikt u op de titelbalk en sleept u deze naar de gewenste hoek. Als u het bijvoorbeeld naar de linkerbovenhoek sleept, wordt het in die specifieke hoek geklikt. U kunt nu kiezen waar u andere vensters wilt vastklikken.

Gesplitst scherm in Windows 11 met sneltoetsen

1. Als u het scherm in Windows 11 snel wilt splitsen, moet u sneltoetsen gebruiken. Druk op “Windows + Z” in een actief venster en de Snap-lay-out zal verschijnen. Nu kunt u uw favoriete lay-out kiezen.

2. Bovendien, als u Windows 11 Insider Preview Dev build 22593 of hoger gebruikt, toont de sneltoets “Win + Z” nu nummers die aan elke snaplay-out zijn gekoppeld. U kunt vervolgens op de overeenkomstige cijfers op uw toetsenbord drukken om het scherm op de gewenste positie op uw Windows 11-pc te klikken. Hier is een korte demovideo van de functie:

  Hoe het verlopen van het wachtwoord in Windows 10 in te schakelen?

3. Afgezien daarvan kunt u eenvoudig op de “Windows + linkerpijltoets” drukken om het venster naar links te klikken in Windows 11. Op dezelfde manier kunt u op de “Windows + rechtertoets” drukken om het venster naar de rechterhelft van het scherm.

En als u zich afvraagt ​​hoe u een venster kunt vastklikken, laten we zeggen de linkerbovenhoek, hoeft u alleen maar op de Windows-toets + linkerpijl te drukken en vervolgens op de pijl-omhoog. Je venster beslaat nu een kwart van het scherm. Handig toch?

Gesplitst scherm in Windows 11 met Snap Bar (voor insiders)

Als u een recente Windows 11 Insider Dev-build gebruikt, kunt u het venster gewoon naar het midden bovenaan het scherm slepen om de nieuw toegevoegde Snap-balk te zien.

Zodra de gebruikersinterface van de Snap-balk verschijnt, kunt u het venster naar de gewenste lay-out slepen, en daar heeft u het! Dit kan handig zijn voor gebruikers die een Windows 11-apparaat met touchscreen hebben. Het is een van de vele aankomende functies van Windows 11 en zal alle stabiele gebruikers bereiken met de volgende grote 22H2-update. Dit is hoe het werkt:

Windows 11 Gesplitst scherm: veelgestelde vragen

Hoe het scherm te splitsen in Windows 11?

Druk gewoon op “Windows + pijl naar links” om het venster naar de linkerhelft te klikken en “Windows + pijl naar rechts” om het venster naar rechts op het scherm te klikken. U kunt ook op “Windows + Z” drukken om Snap-lay-outs te openen en van daaruit kunt u de gewenste modus voor gesplitst scherm kiezen.

  Leer Cortana te weten welke app u zoekt in Windows 10

Wat is Snap-layout in Windows 11?

Met Snap Layout in Windows 11 (voorheen bekend als Snap Assist in Windows 10) kunnen gebruikers het scherm in veel vooraf gedefinieerde gebieden vastklikken. Het is in wezen een superieure manier om vensterbeheer uit te voeren. U kunt het scherm in twee, drie of vier helften splitsen. Er is ook een optie om het scherm in vier hoeken te splitsen.

Snap Layout werkt niet in Windows 11?

Als Snap-layout niet werkt in Windows 11, betekent dit dat de functie op uw pc is uitgeschakeld. Open Instellingen met “Windows + I” en ga naar Systeem -> Multitasking. Schakel hier de schakelaar “Snap windows” in.

Klik Windows naar links of rechts op Windows 11

Dus zo kun je het scherm in Windows 11 splitsen. En goed, Microsoft heeft de taak eenvoudiger dan voorheen gemaakt met de toevoeging van Snap Layouts. In Windows 11 kunt u het scherm niet alleen in twee helften vastklikken, maar u kunt ze ook horizontaal in drie delen vastklikken. Hoe dan ook, dat is het zo’n beetje voor deze gids. Als u wilt leren hoe u batchgewijs bestanden hernoemt in Windows 11, volg dan onze gekoppelde tutorial. En om de machtigingen voor alle programma’s te verhogen, kunt u leren hoe u apps altijd als beheerder op Windows 11 kunt uitvoeren. Tot slot, als u vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in de sectie Opmerkingen hieronder.