Schermafbeeldingen van het Chrome OS-inlogscherm opslaan

Er zijn misschien niet veel redenen om schermafbeeldingen van het inlogscherm op uw Chromebook te maken. Als je het ooit nodig hebt, kan het vinden van die schermafbeeldingen lastig zijn. Hier is hoe het te doen.

Allereerst moet je weten hoe je een screenshot maakt, wat verrassend eenvoudig is: druk op Ctrl en []]]toetsen tegelijk. (De “[]]]”-toets bevindt zich boven de 6-toets op de cijferrij van uw toetsenbord.) Boom, screenshot gemaakt. Dit onderdeel werkt overal, zelfs op het inlogscherm.

Het probleem doet zich voor wanneer u het screenshot probeert op te halen, omdat u het niet op de standaardlocatie in uw account zult vinden. Aangezien u niet bent ingelogd wanneer u de schermafbeelding maakt, kan het systeem deze niet koppelen aan een account op de Chromebook.

Dus waar slaat hij het op? In een tijdelijke map. De schermafbeelding (en) blijven hier, zelfs nadat u zich hebt aangemeld – u hoeft alleen maar te weten hoe u deze naar uw account kunt kopiëren. Er zijn twee manieren om dit te doen: door tijdelijke bestanden in uw browservenster te openen, of door de Chrome OS Shell (Crosh) te gebruiken als uw ‘boek zich in de ontwikkelaarsmodus bevindt.

Toegang krijgen tot tijdelijke bestanden

De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot deze schermafbeeldingen is door in tijdelijke bestanden te springen. Open een nieuw Chrome-tabblad en typ het volgende in de Omnibox:

file:///tmp/

Hierdoor wordt de volledige lijst met bestanden weergegeven. Zoek gewoon je screenshot, klik er met de rechtermuisknop op en kies ‘Link opslaan als’.

Kies de opslaglocatie en klaar. Makkelijk.

Tijdelijke bestanden overzetten met Crosh

Hoewel het de gemakkelijkste methode is om bestanden uit de map /tmp/ te halen, kunt u dit ook doen met Crosh als uw Chromebook zich in de ontwikkelaarsmodus bevindt.

  Snel een instellingenpagina openen met snelkoppelingen op iPhone en iPad

Opmerking: de ontwikkelaarsmodus en het ontwikkelaarskanaal zijn niet hetzelfde. Uw Chromebook moet in de ontwikkelingsmodus staan ​​om dit te laten werken.

Ga je gang en start Crosh op door op Ctrl+Alt+T te drukken. Typ hier shell en druk op enter.

Navigeer in de shell naar de tmp-map door het volgende te typen: cd /tmp/

Nu moet je het afbeeldingsbestand vinden. Typ ls om een ​​lijst met alle bestanden in deze map uit te voeren.

Zodra u het bestand hebt gevonden, typt u het volgende om het naar uw map Downloads te verplaatsen:

cp’‘ ~/Downloads/

Vergeet de enkele aanhalingstekens hier niet – omdat de naam van het bestand spaties bevat, vertelt dit het systeem dat dit de volledige bestandsnaam is.

  Controleer netwerkactiviteit op uw Mac met de activiteitenmonitor

Als het correct is ingevoerd, krijgt u hier geen enkele melding, zoals in de bovenstaande schermafbeelding. Als het fout is, ziet u een fout.

Als alles volgens plan is gegaan, staat je screenshot nu in de map Downloads. Gefeliciteerd met het nemen van de onnodig ingewikkelde, maar noodzakelijke stappen om iets te doen dat een stuk eenvoudiger zou moeten zijn.