Schermopname krijgen in Knipprogramma op Windows 11

epcdream.nl

Ten slotte brengt Microsoft een native schermopnametool op Windows 11. Voor de langste tijd moesten gebruikers vertrouwen op de Xbox Game Bar en andere apps van derden om het scherm op Windows 11 op te nemen. Maar met de nieuwe Snipping Tool-update, u kunt nu moeiteloos het scherm op Windows 11 opnemen. De nieuwe update is geweest uitgegeven voor Dev-kanaalgebruikers, maar je kunt de nieuwe tool ook installeren op stabiele builds via het MSIXBundle-pakket hieronder gelinkt. Dus zonder verder oponthoud, laten we doorgaan en leren hoe u schermopname kunt krijgen in Snipping Tool op Windows 11.

In deze tutorial hebben we gedetailleerde instructies om de nieuwe Snipping-tool op Windows 11 te installeren. Als je de nieuwe tool niet langer nodig hebt, kun je onze gids volgen en teruggaan naar de oudere versie.

Installeer het nieuwe knipprogramma met schermopname op Windows 11

Voordat je het nieuwe knipprogramma installeert, moet ik duidelijk maken dat het op dit moment fouten bevat. Dit is de eerste openbare release, alleen bedoeld voor Dev-gebruikers in het Insider-kanaal, dus het is op de verwachte lijnen. De nieuwe Snipping-tool gooit zo nu en dan fouten en weigert soms de opname te starten. Desalniettemin, om u wat informatie te geven over de schermopnamemogelijkheden, ondersteunt het momenteel export in MP4 (H.264) formaat, maar is het slechts beperkt tot 30 FPS.

  Hoe Edge Preloading bij opstarten van het systeem op Windows 10 uit te schakelen?

Afgezien daarvan zijn er geen schakelaars om de microfoon, apparaataudio, systeemgeluiden op te nemen of een webcamweergave toe te voegen. Kortom, het is momenteel een barebones-app en zou met toekomstige releases beter moeten worden. Zodra er nieuwe pakketupdates beschikbaar zijn, zullen we u dit zeker laten weten. Dus als u de schermopnamefunctie in Snipping Tool wilt ervaren, volgt u de onderstaande stappen.

1. Eerst moet u de nieuwe Snipping Tool downloaden met behulp van de link hier. We hebben het pakket gescand met VirusTotal en geen van de leveranciers heeft het als kwaadaardig gemarkeerd, dus het is veilig om te gebruiken.

2. Zorg er daarna voor dat bestandsextensies worden weergegeven in Windows 11 Verkenner. Om dat te doen, klikt u op de optie Beeld -> Tonen -> Bestandsnaamextensies in de bovenste menubalk.

3. Hernoem vervolgens het bestand en zorg ervoor dat het eindigt op .msixbundle.

4. Zodra u dat hebt gedaan, dubbelklikt u op het gedownloade bestand en het installatieprogramma wordt automatisch gestart. Zoals je hier kunt zien, heeft het de oudere Snipping Tool gedetecteerd en aangeboden om de tool bij te werken.

5. Klik gewoon op “Update” en de nieuwe Snipping Tool met schermopnamefunctionaliteit wordt op uw Windows 11-pc geïnstalleerd.

6. Open het na de installatie. Op de instellingenpagina van de tool vindt u het versienummer van de nieuwe Snipping Tool, namelijk 11.2211.35.0.

  Hoe grafische stuurprogramma-updates op Windows 10 te blokkeren?

7. Welnu, om het scherm op Windows 11 op te nemen met behulp van het knipprogramma, schakelt u over naar de optie “Opnemen” en klikt u vervolgens op de knop “Nieuw”.

7. Ga je gang en selecteer het gebied dat je wilt opnemen en een timer van 3 seconden zal lopen. Klik op “Start” om de schermopname te starten.

8. Klik bovenaan op de knop “Stoppen” om de schermopname te beëindigen. U kunt er ook voor kiezen om op het pictogram “prullenbak” te klikken om de opname te verwijderen.

9. Het knipprogramma wordt nu geopend. Er kan een fout worden weergegeven die verwijst naar een ongeldig bestandspad, maar negeer deze. Hier moet u rechtsboven op de knop “Opslaan” klikken om de schermopname op de door u gewenste locatie op te slaan.

10. Ten slotte kunt u de schermopname afspelen of delen vanuit Windows 11 File Explorer.

Verwijder het nieuwste knipprogramma en ga naar de oudere versie

1. Open het Startmenu en klik met de rechtermuisknop op “Snipping Tool”. Selecteer vervolgens “App-instellingen” in het contextmenu.

2. Scroll hier naar beneden en klik op “Verwijderen”. Hiermee wordt het knipprogramma van uw systeem verwijderd.

3. Open vervolgens de Microsoft Store en zoek naar “Snipping Tool”. Je kan ook Klik hier om de app-lijst in de Microsoft Store rechtstreeks te openen.

  14 manieren om cache te wissen in Windows 11

4. Ga nu door en installeer de stabiele versie van het knipprogramma op uw Windows 11-pc. Je krijgt de oudere versie van de Snipping Tool uit de Store, die zonder de schermrecorder.

Dit zijn dus de stappen die u moet volgen om het nieuwe knipprogramma te installeren en het scherm op uw Windows 11-pc’s op te nemen. In mijn korte gebruik leek het erop dat Microsoft de schermopnamefunctie nog volop aan het ontwikkelen is en dat deze nog lang niet openbaar wordt vrijgegeven. Misschien is de schermrecorder van het knipprogramma rijk aan functies en bruikbaar in toekomstige releases. Hoe dan ook, zorg er in de tussentijd voor dat je enkele van deze beste schermopname-extensies voor Chrome bekijkt. Bekijk ook onze lijst hier om enkele geweldige alternatieven voor het knipprogramma in 2022 te vinden. Als je tot slot nog vragen hebt, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte hieronder.