Schermspiegeling repareren die niet werkt op Android

Screen mirroring betekent in feite het projecteren van het ene scherm op het andere, bijvoorbeeld het scherm van uw smartphone op een televisie. Hierdoor kun je gegevens van je telefoon op een veel groter scherm zien. Hiermee kunt u informatie van uw mobiele apparaat delen met anderen in de kamer. Maar sommige gebruikers ondervinden problemen bij het spiegelen van het scherm. Sommige tv’s werken niet met bepaalde mobiele fabrikanten. Als je echter een LG-telefoon hebt, zou je er een LG-tv mee moeten kunnen gebruiken. Andere merken, zoals Sony, Samsung en zelfs Mi, werken het beste met respectievelijk Sony, Samsung en Mi-tv’s. Gelukkig zijn er mirroring-dongles van derden beschikbaar, wat het een stuk eenvoudiger maakt. Daarom helpen we u vandaag om schermspiegeling op te lossen die niet werkt op Android-smartphones.

Schermspiegeling repareren die niet werkt op Android

Er zijn verschillende redenen waarom het systeem van schermspiegeling niet zo foutloos is als het zou moeten zijn. Daarom zijn er verschillende technieken om problemen met schermspiegeling aan te pakken wanneer het niet werkt. Lees hieronder verder om erachter te komen.

Optie I: Op telefoon

Screen mirroring wordt niet ondersteund door veel Android- en Apple iOS-handsets. U moet eerst controleren of uw apparaat schermspiegeling ondersteunt of niet. Volg deze stappen om het te controleren:

  Een toetsenbord gebruiken met BlueStacks Android Emulator

1. Veeg de meldingsbalk omlaag vanaf de bovenkant van uw scherm.

2. Controleer hier de cast-optie (bijv. Screen Cast) in het meldingsmenu.

Als je geen cast-optie op je apparaat hebt, volg dan de gegeven punten:

  • U kunt het laten werken met behulp van software van derden en andere tijdelijke oplossingen, maar niet alle Android-apparaten hebben native screen mirroring-functionaliteit. Lees de beste screen mirroring-apps van Android tot Roku.
  • Chromecast is een van de meest populaire functies voor het correct uitvoeren van schermspiegeling op uw smartphone. Het is beschikbaar in de Google Home-app. Je kunt het krijgen van de Google Play Store.

Optie II: Op TV

Voor screen mirroring is net zo goed een tv nodig als een smartphone. Uw tv moet compatibel zijn met de genoemde technologie.

  • Screen mirroring is beschikbaar op de meeste nieuwe smart-tv’s. Sommige oudere televisies missen deze mogelijkheid echter.
  • Bovendien is het mogelijk dat schermspiegeling standaard is uitgeschakeld op tv.

Ga als volgt te werk om schermspiegeling op te lossen die niet werkt op tv:

1. Als u uw televisie wilt gebruiken voor schermspiegeling, moet u de tijd nemen om televisies te onderzoeken die compatibel zijn met schermspiegeling voordat u er een aanschaft.

2. Als je tv een HDMI-connector heeft, heb je geluk, want een Chromecast of een ander mirrorcast-apparaat van derden kan het voor een lage prijs laten werken.

3. In dit geval is het gebruik van Android TV Boxes een andere haalbare optie.

4. Veel tv’s hebben een speciale knop voor schermspiegeling op de afstandsbediening, die moet worden ingedrukt om schermspiegeling te starten.

5. Het kan ook nodig zijn om uw tv, router en smartphone in en uit te schakelen om het netwerk te resetten.

6. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat en laat het hen weten als u geen spiegelmonitoren op hun apparaat kunt weergeven.

7. Navigeer naar je tv-instellingen > Netwerk en internet. Schakel de schakelaar uit en vervolgens uit om opnieuw verbinding te maken met wifi op uw telefoon.

Hoe Screen Mirroring op te lossen die vastzit bij het verbindingsprobleem

Veel mensen over de hele wereld beweren dat hun mobiele telefoons worden gestopt in de verbindingsfase van de tv-koppelingsprocedure. U kunt een aantal verschillende oplossingen voor dit probleem proberen:

1. Maak opnieuw verbinding met Wi-Fi op uw apparaat zoals hieronder afgebeeld.

2. U kunt ook uw tv loskoppelen of het netsnoer loskoppelen. Na een paar minuten start u het opnieuw op en koppelt u het aan uw telefoon.

3. Als uw smartphone niet aan het tempo is, gebruikt u een mirror-casting-app van derden.

Hoe een probleem met geen geluid op te lossen

Een van de meest voorkomende problemen met schermspiegeling is de afwezigheid van geluid. Volg deze eenvoudige instructies om dit veelvoorkomende probleem op te lossen.

1. Controleer of wijzig de geluidsweergave op uw smartphone. Verhoog het volume door de schuifregelaar te slepen zoals weergegeven.

2. Bovendien kunt u de audiobron op uw tv wijzigen.

Hoe een probleem met vaak verbreken van de verbinding op te lossen?

Terwijl ze hun smartphone op tv spiegelen, klagen veel consumenten over frequente verbroken verbindingen. Voer de volgende controles uit:

1. Controleer of wifi zowel op je telefoon als op je tv is ingeschakeld.

2. Zorg dat je smartphone en televisie dicht bij elkaar staan.

3. Zorg ervoor dat ze zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Wat betekent schermspiegeling?

Antw: Met schermspiegeling kunt u zien wat er op het apparaat van uw telefoon staat op een ander scherm, zoals een monitor of televisie.

Q2. Wat is precies het verschil tussen screencasting en mirroring?

Ans: Hoewel beide technologieën vergelijkbaar zijn, levert mirroring continu gegevens aan de monitor voor weergave. Aan de andere kant staat screencasting toe dat alle informatie naar uw scherm wordt gedownload om zonder uw telefoon te gebruiken.

Q3. Is het haalbaar om Bluetooth te gebruiken om op je scherm te reflecteren?

Antw: Nee, de Bluetooth kan maar een beperkte hoeveelheid data tegelijk leveren, wat niet genoeg is.

***

We hopen dat je deze informatie nuttig vond om het probleem met schermspiegeling op te lossen. Heeft u een vraag of opmerking, gebruik dan onderstaand formulier.

gerelateerde berichten