Screencasts opnemen en opslaan als GIF’s van hoge kwaliteit

Het maken van een screencast is iets dat we heel vaak hebben bezocht, waarbij tools voor het maken van screencasts op Windows, OS X en Android regelmatig worden beoordeeld. Screencasts zijn geweldig als het gaat om educatieve inhoud en ze hebben maar één nadeel; de grootte van een bestand. Je kunt mooie HD-screencasts gebruiken voor iets belangrijks zoals een productdemo, maar voor iets dat bedoeld is om snelle instructies te geven, kun je in plaats daarvan genoegen nemen met een sneller ladende GIF. Recordit is een gratis app voor OS X en Windows waarmee je een screencast kunt opnemen en er een GIF van kunt maken. De GIF-kwaliteit is uitstekend, beter dan wat je normaal zou krijgen als je een app van derden zou gebruiken om een ​​GIF van een video te maken. Met de app kun je een opname van 5 minuten maken. De OS X-app heeft een pro-versie waarmee je de framesnelheid kunt regelen en je opname met een wachtwoord kunt beveiligen. Het kost $ 39,99.

  Netflix kijken met je vrienden online

Eenmaal geïnstalleerd, voegt Recordit een camerapictogram toe aan het systeemvak. Klik erop om de opname te starten. Gebruik de cursor om het gebied op uw scherm te omlijnen dat u wilt opnemen.

Nadat u het opnamegebied hebt afgebakend, verschijnt er net onder een opnameknop. Klik erop om de opname te starten. Als je klaar bent, beweeg je je cursor buiten het opnamegebied en een Stop-knop zal verschijnen waar de Record-knop deed.

Zodra de opname is voltooid, wordt uw screencast geüpload naar de service en wordt een link naar de video naar uw klembord gekopieerd. U kunt de video afspelen of met de rechtermuisknop klikken om deze op te slaan. Op de videospeler ziet u de GIF-knop die u, wanneer erop wordt geklikt, naar de GIF van uw video brengt en u deze net als elke andere afbeelding kunt opslaan.

  Hoe te controleren of een website cryptovaluta ontgint?

De app heeft geen voorkeuren, behalve een optie om de app te starten wanneer je systeem opstart. Het is standaard ingeschakeld, dus als je niet wilt dat nog een ander programma het systeem opstart, moet je het uitschakelen. Met de OS X-versie kun je je video’s of GIF’s ook op Twitter delen en de functie zal binnenkort worden toegevoegd aan de Windows-app. Met het systeemvakpictogram kun je de recente video’s bekijken die je hebt geüpload. Er is geen indicatie hoe lang een video of een GIF online wordt opgeslagen, dus u moet deze opslaan wanneer u kunt.

  Automatisch overschakelen van wifi naar mobiele data wanneer het signaal laag is

De GIF-kwaliteit was redelijk goed, maar we moeten ons afvragen, is $ 39,99 niet een beetje te veel voor framesnelheidscontrole en wachtwoordbeveiliging voor zover het de OS X-app betreft?

Download Recordit voor Windows & OS X