Screenshot maken op Chromebook

epcdream.nl

Hoe vaak heb je een screenshot gemaakt op je apparaat?

Het maken van een screenshot vereenvoudigt uw taak en is in veel gevallen nuttig. U kunt de schermafbeelding doorsturen en de problemen met uw apparaat delen of een schermafbeelding maken om een ​​prestatie, een taak of een idee met uw vrienden of familie te delen. Mogelijk hebt u een screenshot nodig voor toekomstige verwijzingen naar iets dat u leuk vond op internet.

Nu je weet dat het nodig is om een ​​screenshot te maken, moet je je er ook van bewust zijn dat het proces van het maken van een screenshot voor verschillende apparaten anders is. Het varieert ook voor andere besturingssystemen.

Vandaag leren we over de verschillende manieren om een ​​screenshot te maken op een Chromebook.

Eerder was het maken van een screenshot op een Chromebook beperkt tot een sneltoets. Er was geen andere optie beschikbaar waarmee u een screenshot kon maken.

In 2021 maakte de introductie van screenshot-tools door Google de taak gemakkelijk. Mensen konden ook foto’s maken en de video’s die op de schermen van hun Chromebook werden weergegeven.

U kunt nu een screenshot maken op een Chromebook door:

  • Toetsenbord sneltoets
  • Hulpprogramma voor schermopname

Een sneltoets gebruiken

Van alle beschikbare manieren om een ​​screenshot te maken, kunt u een sneltoets gebruiken om de taak uit te voeren. Het zal een eenvoudig proces zijn en u zult uw taken binnen een fractie van een seconde bereiken.

  Fix Sling TV Error 8-12 Bericht

Om een ​​screenshot te maken terwijl u een sneltoets gebruikt, moet u op de knop ‘Shift+Ctrl+Show windows’ drukken (de knop ‘show windows’ is beschikbaar op uw toetsenbord in de bovenste rij. Het ziet eruit als een vensterpictogram met twee andere vensters achterop gestapeld).

Als u op deze drie toetsen drukt, verschijnt er een werkbalk onder aan uw scherm.

Je kunt ook vrij snel een screenshot maken door op de ‘Ctrl+Show windows’-knoppen te drukken.

Schermafbeelding met Snelle instellingen

Er zijn duizenden sneltoetsen beschikbaar. Daarom kan het een lastige taak zijn om ze allemaal te onthouden. Daarom kunt u uw screenshot vastleggen met Snelle instellingen.

Terwijl u over de plank van Chrome kijkt, kunt u op tijd klikken. Hierdoor wordt het menu met snelle instellingen geopend. In dit menu vindt u de optie voor schermopname. Als u hierop klikt, wordt de werkbalk geopend.

Wilt u een screenshot maken op uw Chromebook, maar weet u niet hoe u dit moet doen?

Maak je geen zorgen! Het is een relatief gemakkelijke taak. Chromebook heeft de ingebouwde functie waarmee u zonder veel gedoe een screenshot kunt maken. Hier is hoe u de taak kunt volbrengen:

  • Met behulp van de werkbalk voor het vastleggen van screenshots kunt u zowel foto’s als een schermopname maken van de taak die u uitvoert.
  • Aan de linkerkant van de werkbalk vindt u een optie om de instellingen te wijzigen van het maken van foto’s naar het vastleggen van video’s.
  • Aan de rechterkant van de werkbalk heb je meerdere opties om een ​​volledige schermafbeelding, een gedeeltelijke schermafbeelding of een schermafbeelding van een specifiek gedeelte te maken. U kunt de microfoon ook in- of uitschakelen tijdens schermopname. Dit stelt u in staat om eenvoudig gesproken verhalen toe te voegen aan de vastgelegde schermopname.
  Hoe verloren Roblox-wachtwoord te herstellen

Een gedeeltelijke screenshot maken op Chromebook

Het kan zijn dat u een screenshot moet maken voor slechts een specifiek gedeelte van het scherm. Om dit doel te bereiken, biedt Chrome u een optie om gedeeltelijke schermafbeeldingen vast te leggen.

Volg deze stappen en u kunt een gedeeltelijke schermafbeelding maken:

  • Zoek naar de inhoud waarvan u een screenshot wilt maken.
  • Druk op de toetsen ‘Ctrl’ en ‘Shift’, gevolgd door de toets ‘Windows weergeven’.
  • Er verschijnt een bericht op uw scherm waarin u wordt gevraagd het opnamegebied te selecteren. Het scherm wordt gedimd en de vorm van uw cursor verandert in een dradenkruis.
  • U kunt het gewenste gebied selecteren met een trackpad of een muis. De site die u wilt vastleggen, wordt gemarkeerd weergegeven.
  • Er verschijnt een opnameknop in het midden. Klik op de knop om het proces te voltooien.
  Street Racing 2 is een eenvoudig no-nonsense racespel [Review]

Waar worden de gemaakte screenshots opgeslagen?

Als u klaar bent met het vastleggen van een screenshot of schermopname, kunt u deze openen vanaf het klembord. Op het klembord vind je de laatste vijf dingen die je hebt bewaard. Om het klembord te bekijken, kunt u op de alles-knop drukken, dwz de ‘Zoeken’-toets plus V.

Een andere plaats op Chromebook waar u uw schermafbeeldingen kunt vinden, is op de plank met de naam Tote. Met de Tote kunt u ook uw bestanden vastzetten, zodat u de daadwerkelijke schermafbeeldingen bij de hand kunt houden.

U kunt zoeken naar de schermafbeeldingen die u niet kunt openen via het klembord in de bestanden. Alle schermafbeeldingen en video-opnamen staan ​​in het gedeelte Afbeeldingen en video’s van uw app Bestanden.

Conclusie

Als u een screenshot op Chromebook moet maken, kunt u de hierboven beschreven stappen volgen.

Het is eenvoudig om toegang te krijgen tot de gemaakte schermafbeeldingen op uw Chromebook. U kunt ook toepassingen van derden installeren, waarmee u ook een screenshot op uw Chromebook kunt maken.

U kunt ook kijken naar de beste screenshot-tools voor Windows.

Met plezier het artikel gelezen? Wat dacht je van delen met de wereld?