Screenshots maken op een iPhone X, XR, XS en XS Max

Met de komst van de iPhone X en het ontbreken van een Home-knop, moest Apple de manier veranderen om een ​​aantal relatief veelvoorkomende taken uit te voeren. Een daarvan is het maken van een screenshot en dezelfde methode is ook toegepast op de iPhone XR, XS en XS Max.

Het maken van een screenshot op een iPhone X, XR, XS en XS Max is dezelfde combinatie van het indrukken van een knop, ongeacht welk apparaat je bezit, en we verwachten dat dit in de nabije toekomst het geval zal blijven nu Apple de volgende stap heeft gezet op de lange weg van het bedrijf om de fysieke Home-knop helemaal te verwijderen. Dat is allemaal prima, maar als je niet weet hoe je een screenshot moet maken nu de Home-knop er niet meer is, heb je pech, hoe geweldig dat Liquid Retina- of OLED-scherm er ook uitziet. U hoeft zich echter geen zorgen te maken. We zijn hier om het record recht te zetten.

  Hoe Slack's Workflow Builder te gebruiken

Hier zijn de stappen die je nodig hebt om een ​​screenshot te maken op een van Apple’s recente iPhones.

Net als bij eerdere iPhones, vereist het proces het gelijktijdig indrukken van twee knoppen. Deze keer zijn die knoppen de zijknop en de knop Volume omhoog. De zijknop is dezelfde knop die u gebruikt wanneer u slaapt of uw apparaat wakker maakt; we hebben beide knoppen hieronder gemarkeerd.

Nadat je de twee knoppen hebt ingedrukt en losgelaten, hoor je het bekende sluitergeluid (tenzij je je telefoon hebt gedempt) en wordt je screenshot gemaakt. Je ziet ook een voorbeeld van de schermafbeelding die je zojuist hebt gemaakt. Het voorbeeld verdwijnt na een paar seconden, maar als je het screenshot wilt bewerken of markeren, kun je erop tikken en dit doen voordat je het opslaat in de Foto’s-app of het helemaal weggooit.

  Nummers in willekeurige volgorde afspelen of herhalen op iPhone of iPad

De positionering van de twee knoppen die worden gebruikt voor het maken van een screenshot heeft een voor- en een keerzijde. Aan de positieve kant is het veel gemakkelijker om met één hand een screenshot te maken, nu je de Home- en Side-knoppen niet tegelijk hoeft in te drukken. Aan de andere kant (en het is niet zo’n groot nadeel), is het gemakkelijk om per ongeluk een screenshot te maken als je op die knoppen drukt terwijl je je telefoon vasthoudt.