Screenshots vastleggen, bewerken en annoteren op Android met Ashampoo Snap

Mensen houden ervan om screenshots te maken op hun Android-apparaten, of het nu is om te pronken met hun startschermconfiguratie op DeviantART en MyColorScreen, technische ondersteuning te zoeken bij communities zoals XDA-Developers, of app-recensies zoals wij te schrijven. Maar er zijn momenten waarop u een paar wijzigingen in de originele afbeelding moet aanbrengen voordat u deze online deelt. Als u hiervoor geen complexe bewerkingstools wilt gebruiken, heeft Ashampoo de juiste tool voor u in hun nieuwe Ashampoo Snap-app voor Android. Met behulp van deze fatsoenlijk ontworpen app kun je gemakkelijk screenshots maken en ze meteen op de eenvoudigste manier annoteren. Met de krachtige ingebouwde afbeeldingseditor kunt u vormen, emoticons, cliparts, teksten, pijlen enz. aan de afbeelding toevoegen en deze delen via de native optie voor delen van Android.

  App-pictogrambadges op Android in- of uitschakelen

De gebruikersinterface van Snap is vrij eenvoudig en het proces om schermafbeeldingen onderweg vast te leggen en te bewerken is even eenvoudig. Dit is hoe het werkt.

Om te beginnen, legt u gewoon de schermafbeelding vast zoals u normaal doet (Power + Volume down doet het werk op de meeste apparaten). De afbeelding wordt vervolgens automatisch geëxporteerd naar Snap’s bewerkingswerkruimte, waar u met eenvoudige gebaren zoals knijpen en slepen kunt zoomen of de afbeelding kunt verplaatsen zoals u dat wilt.

U kunt de afbeelding ook rechtstreeks uit de Galerij importeren of vastleggen met de camera van uw apparaat. In het voorbeeldscherm van de afbeelding kunt u met Snap de afbeelding op verschillende manieren aanpassen. Om de beschikbare bewerkingsopties weer te geven, moet je eerst op de kleine pijlknop in de linkerbenedenhoek tikken.

  Hoe Samsung Edge-panelen op elke Android-telefoon te krijgen [No root]

De mini-zijbalk die verschijnt, bevat verschillende bewerkingsopties, zoals het toevoegen van vormen zoals cirkels, vierkanten of lijnen, de markerings- en potloodtools om iets te markeren of te tekenen, emoticons en tekstvakken. Een afbeelding kan ook worden bijgesneden tot een aangepast formaat, en Snap stelt u in staat om snel alle wijzigingen terug te draaien via de knop Ongedaan maken.

U kunt het uitvoerbestand opslaan in JPEG- of PNG-indeling. Kwaliteitsparameters van beide ondersteunde formaten kunnen worden beheerd vanuit het instellingenscherm, waarmee je ook het aanhoudende pictogram van Snap in de meldingsbalk kunt wisselen, gebruiksgegevens naar de ontwikkelaars kunt sturen voor verbeteringen in toekomstige updates en automatisch gemaakte screenshots kunt importeren in Snap’s bewerking koppel.

  Hoe u de Android P Screenshot Markup Tool op elke Android-versie kunt krijgen

De gratis versie van Snap bevat advertenties, hoewel een in-app Pro-upgrade het niet alleen vrij maakt van advertenties, maar ook extra functionaliteit toevoegt, zoals het schalen van afbeeldingen, de mogelijkheid om afbeeldingen naar AshWeb te uploaden en meer clipart en vormen.

Installeer Ashampoo Snap vanuit de Play Store