Secryptor versleutelt bestanden voordat ze worden gesynchroniseerd met Dropbox

Beveiliging is altijd een belangrijk punt van zorg als het gaat om het opslaan van privégegevens op Dropbox. Maar niemand wil het gemak opgeven om uw bestanden tussen meerdere apparaten te synchroniseren en er naadloze toegang toe te hebben. Met andere woorden, we kunnen cloudopslagdiensten niet opgeven, maar wat we wel kunnen doen is de bestanden in kwestie versleutelen voordat we ze aan onze Dropbox-map toevoegen. Als dat allemaal omslachtig klinkt, wil Secryptor een antwoord bieden door het gemak van Dropbox te combineren met pre-upload-encryptie, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat snuffelende ogen je bestanden zien. De applicatie kan ook offline versleutelde bestanden opslaan, is compatibel met Windows en Mac OS X en is gratis beschikbaar op beide platforms.

  Mailinglabels maken in Word vanuit een Excel-lijst

De meertalige applicatie heeft een eenvoudige interface, encryptie gebeurt via 256-bit AES-standaarden waardoor de bestanden moeilijk te kraken zijn. Het produceert een gecodeerde kopie van het geselecteerde bestand met zijn eigen aangepaste SKT-extensie, zodat geen enkel ander programma toegang heeft tot de informatie die erin is opgeslagen totdat u het opnieuw met Secryptor decodeert.

Nadat u Secryptor hebt geïnstalleerd volgens de volledig Duitse installatiewizard, is de meest elementaire bewerking die u moet uitvoeren het versleutelen van een bestand. Om dit te doen, kunt u op de knop ‘Bestand versleutelen’ in de gebruikersinterface klikken om het invoerbestand van uw computer te selecteren. Vervolgens wordt u gevraagd om de doelmap te selecteren, bijvoorbeeld Dropbox of de lokale map.

  Hoe u kunt voorkomen dat uw Disney+-account wordt gehackt

Met Dropbox-integratie kun je bestanden rechtstreeks versleutelen en uploaden naar je Dropbox-map. Als je Dropbox selecteert in het bestemmingskanaal, genereert de applicatie een API-code voor je wanneer je je aanmeldt bij je Dropbox-account, en je moet deze code kopiëren en plakken in Secryptor, zoals wordt aangetoond in de onderstaande schermafbeelding. Daarna moet je ook de Dropbox-map op je computer selecteren.

De volgende stap is om uw gewenste wachtwoord in te voeren en vervolgens te wachten terwijl de software het betreffende bestand versleutelt. Dit kan een paar seconden tot een paar minuten duren, afhankelijk van de grootte van het bestand.

Naast bestandscodering is een ander waardevol kenmerk van Secryptor de mogelijkheid om hetzelfde bestand te decoderen, zodat u het opnieuw kunt gebruiken. Om dat te doen, kun je op ‘Bestand decoderen’ klikken, het SKT-bestand op je computer of Dropbox-map selecteren, het bijbehorende wachtwoord typen en je bent klaar, het proces is zo eenvoudig. Natuurlijk is de tijd die nodig is om het bestand te ontsleutelen ook afhankelijk van de bestandsgrootte, wat betekent dat elk groot bestand over het algemeen meer tijd nodig heeft om te ontsleutelen.

  Een telefoongesprek opnemen op uw iPhone

Al met al doet Secryptor uitstekend werk door gebruiksgemak en robuuste beveiliging in evenwicht te brengen. De Dropbox-integratie is erg handig, en het feit dat het gratis beschikbaar is, is een ander pluspunt.

Secryptor downloaden

gerelateerde berichten