Shadow of War op Linux

Middle-earth: Shadow of War is een actie-RPG ontwikkeld door Monolith Productions en uitgegeven door Warner Bros. Het is de tweede game in de Middle Earth-serie en is beschikbaar voor PS4, Windows en Xbox One. Hier leest u hoe u het op Linux kunt spelen.

Hoe Middle-earth: Shadow of War op Linux te werken

Middle-earth: Shadow of War werkt redelijk goed op Linux, dankzij Valve’s Steam Play en Proton. Om deze functies te gebruiken om het spel te spelen, moet je de Steam Linux-app op je computer installeren.

Steam installeren

Om de Steam-toepassing op uw Linux-pc te installeren, opent u een terminalvenster. U kunt bijvoorbeeld een terminalvenster openen op het Linux-bureaublad en op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, volgt u de onderstaande installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu

Om Steam op Ubuntu te laten werken, gebruikt u de volgende Apt install-opdracht hieronder.

sudo apt install steam

Debian

Om Steam op Debian te gebruiken, moet je het DEB-pakket naar je computer downloaden. Gebruik hiervoor de volgende wget-downloadopdracht hieronder. Deze opdracht plaatst het DEB-pakket in uw thuismap.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Nadat je het Steam DEB-pakket naar je computer hebt gedownload, moet je de software installeren. Gebruik vervolgens de onderstaande installatieopdracht van dpkg om Steam op Debian in te stellen.

sudo dpkg -i steam.deb

Corrigeer tot slot eventuele afhankelijkheidsproblemen op uw Linux-pc die zich tijdens de installatie hebben voorgedaan met de opdracht apt-get install -f.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Om Steam op Arch Linux te gebruiken, moet je de “multilib”-softwarerepository op het systeem hebben ingesteld. Open hiervoor het bestand /etc/pacman.conf in uw favoriete teksteditor.

  Een back-up maken van een NextCloud Snap-installatie op Linux

Zodra het bestand is geopend in uw favoriete teksteditor, zoekt u de “multilib” -regel en verwijdert u het # -symbool ervoor. Verwijder dit symbool ook uit de regels er direct onder.

Sla het bestand op als u klaar bent met bewerken. Synchroniseer Arch Linux vervolgens opnieuw met de officiële software-repo’s met behulp van de onderstaande opdracht.

sudo pacman -Syy

Installeer ten slotte Steam op uw Arch Linux-systeem.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Als je Fedora of OpenSUSE Linux gebruikt, kun je Steam op je systeem installeren met softwarerepo’s die in het besturingssysteem zijn opgenomen. Deze versie van Steam werkt echter niet zo goed als Flatpak, dus we raden aan om die instructies te volgen.

  Hoe advertenties te blokkeren met behulp van de Pi-Hole Linux Tool

Flatpak

Om Steam als Flatpak-programma te laten werken, moet je de Flatpak-runtime op je computer instellen. U kunt de Flatpak-runtime op Linux instellen door onze gids over dit onderwerp te volgen.

Wanneer de Flatpak-runtime is geconfigureerd, kun je Steam installeren. Gebruik de twee onderstaande opdrachten om de app op uw systeem in te stellen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installeer Middle Earth: Shadow of War op Linux.

Nu Steam op uw Linux-systeem is ingesteld, opent u het en meldt u zich aan bij Steam met uw gebruikersgegevens. Volg daarna de stapsgewijze instructies hieronder om Middle Earth: Shadow of War op Linux te laten werken.

Stap 1: Open het menu “Steam” en klik op de knop “Instellingen” om toegang te krijgen tot de Steam-instellingen. Zoek dan vanaf daar de knop “Steam Play” om Steam Play te openen.

Vink in het Steam Play-gebied van de Steam-instellingen zowel het vakje “Steam Play inschakelen voor ondersteunde titels” als het vakje “Steam Play inschakelen voor alle andere titels” aan. Selecteer ten slotte de knop “OK” om uw instellingen te bevestigen.

Stap 2: Zoek de knop “Opslaan” en selecteer deze om naar de Steam Store te gaan. Zoek in de Steam Store het zoekvak en klik erop met de muis om te zoeken.

  Hoe bestanden uit een .tar.gz- of .tar.bz2-bestand op Linux te extraheren

Typ in het zoekvak ‘Middle Earth: Shadow of War’. Druk op de Enter-toets om de zoekresultaten te bekijken. Klik vervolgens op “Middle Earth: Shadow of War”. Selecteer tot slot “Middle Earth: Shadow of War” om naar de winkelpagina van de game te gaan.

Stap 3: Zoek de groene knop “Toevoegen aan winkelwagen” en selecteer deze met de muis om het spel aan je Steam-wagentje toe te voegen. Klik vervolgens op het Steam-cartpictogram in de rechterbovenhoek van de app.

Doorloop het aankoopproces van de game via Steam. Selecteer vervolgens de knop “Bibliotheek”.

Stap 4: Zoek in je Steam-bibliotheek het zoekvak en klik erop. Typ vervolgens ‘Middle Earth: Shadow of War’. Selecteer vervolgens de game om toegang te krijgen tot de Steam-bibliotheekpagina.

Zoek naar de blauwe knop “INSTALLEREN” en klik erop met de muis om de download voor het spel te starten. Houd er rekening mee dat deze game aanzienlijk groot is en enige tijd nodig heeft om te downloaden.

Stap 5: Wanneer het downloadproces is voltooid, verandert de blauwe “INSTALL”-knop in een groene “PLAY”-knop. Selecteer deze knop om Middle Earth: Shadow of War te spelen.

Veel plezier en veel plezier met gamen!