Sidebar Launcher voegt een uitschuifbaar multitasking-paneel toe aan Android

Lange tijd was het een uitdaging om fatsoenlijke apps voor Android te vinden, maar naarmate Google zijn open source mobiele besturingssysteem bleef verfijnen, zagen we een gestage stroom van hoogwaardige apps op Google Play terechtkomen. In september 2013 behandelde ik Sidebar Plus van Root Uninstaller, die snelle toegang biedt tot instellingen zoals wifi, GPS, Bluetooth, app-snelkoppelingen en andere belangrijke Android-functies vanuit meerdere aanpasbare zijbalken. Sidebar Launcher, ontwikkeld door dezelfde mensen die ons Boat Browser voor Android hebben gebracht, is een andere zijbalk-app die bedoeld is om je multitasking-ervaring te verbeteren. De app is goed geoptimaliseerd voor zowel smartphones als tablets, biedt veel maatwerk en ziet er erg mooi uit. Lees verder voor meer informatie.

  Boom Beach is nu beschikbaar voor Android

Sidebar Launcher biedt een snellere manier om toegang te krijgen tot verschillende Android-functies en om uw favoriete apps te starten. Het is vrij gebruiksvriendelijk en lijkt oudere apparaten niet te vertragen. Je kunt het overal starten door vanaf de linkerrand van het scherm naar binnen te vegen. Wanneer geopend, biedt het u verschillende elementen om toe te voegen, waaronder een tijd- en datumwidget, snelle instellingen zoals Wi-Fi en GPS, favoriete apps en andere veelvoorkomende instellingen. Elke widget wordt een ‘Kaart’ genoemd en u kunt deze on-the-fly toevoegen, verwijderen en bewerken.

De instellingen die beschikbaar zijn op sommige kaarten werken alleen op een geroot apparaat, zoals menu- en terug-knoppen op de Functies-kaart, maar de meeste opties werken prima zonder root-toegang.

  Tekst, links en foto's kopiëren en plakken op Android

Onderaan Sidebar Launcher vindt u vier extra knoppen waarmee u toegang krijgt tot instellingen, extra inhoud kunt kopen en aanbevolen Android-apps kunt installeren.

Met de knop linksonder kun je kaarten toevoegen en bewerken, of ze verplaatsen via een kleine overlappende handgreep. Met Sidebar kunt u een groot aantal kaarten aan de interface toevoegen voor snelle toegang tot apps, recente berichten, uw oproeplogboek, recente apps, aan/uit-schakelaars enz., waarvan sommige gratis zijn, terwijl andere moeten worden gekocht.

U kunt ook de positie en grootte van Sidebar Launcher zelf configureren. Dit kan worden gedaan vanuit het instellingenscherm, waar u ook ‘Automatisch starten’ kunt in- of uitschakelen (om de achtergrondservice van de app te starten bij het opstarten), of helemaal uitschakelen.

  Hoe bestanden te verbergen met de veilige map van Google op Android

Sidebar Launcher heeft ook een Pro-versie (beschikbaar als in-app-upgrade), die in-app-advertenties verwijdert en extra kaarten biedt.

Installeer Sidebar Launcher vanuit de Play Store