Siri instellen en gebruiken op een iPhone

Siri heeft een slechte reputatie bij velen, maar het is perfect bruikbaar voor de meeste taken, en als je tot je knieën in het Apple-ecosysteem zit, maakt het niet uit hoeveel beter een concurrerende digitale assistent is, want alles sluit aan op Siri. Dat betekent dat je het zult moeten gebruiken, en dat is vrij eenvoudig te doen als je weet hoe. Laten we erin springen.

Siri inschakelen op een iPhone

Zoals zo vaak het geval is, begint dit proces in de app Instellingen. Start de app en scrol omlaag voordat u op ‘Siri en zoeken’ tikt.

  Waarom krijg ik spam van mijn eigen e-mailadres?

Onder de kop “Vraag het aan Siri” ziet u drie schakelaars. We raden u aan ze allemaal aan te zetten:

Luister naar “Hey Siri”: hiermee kunt u de uitdrukking “Hey Siri” gebruiken om de aandacht van de digitale assistent te trekken.
Druk op de zijknop voor Siri: hiermee kunt u de zijknop op iPhone X-modellen of de startknop op oudere modellen ingedrukt houden om Siri te activeren.
Siri toestaan ​​wanneer vergrendeld: hiermee kunt u Siri oproepen via de zij-/home-knop of uw stem terwijl uw iPhone is vergrendeld.

Hoe de stem van Siri op een iPhone te veranderen

Misschien vind je de manier waarop Siri standaard klinkt niet leuk, maar er zijn meerdere stemmen om uit te kiezen, afhankelijk van de geselecteerde taal. Open om te beginnen de app Instellingen en tik op ‘Siri en zoeken’.

  Het nieuwe extensiemenu van Google Chrome inschakelen

Tik op ‘Siri-stem’.

Selecteer de stem die je wilt gebruiken, inclusief een geslacht als die optie beschikbaar is.

Hoe te veranderen of Siri spreekt op een iPhone

Afhankelijk van de situatie is het misschien niet de meest geschikte manier om Siri hoorbaar tegen je te laten spreken. Gelukkig kun je het gedrag van Siri wijzigen in het Siri-instellingenmenu.

Open de app Instellingen en tik vervolgens op de optie “Siri en zoeken”.

Tik vervolgens op “Spraakfeedback” om de beschikbare opties te zien.

De opties zijn:

Altijd aan: Siri zal zijn antwoorden altijd hoorbaar uitspreken.
Bediening met Ring Switch: Siri reageert alleen hoorbaar als de Ring Switch niet op stil staat.
Alleen handsfree: Siri reageert alleen hoorbaar als u een oortelefoon of een Bluetooth-apparaat gebruikt. Dit omvat CarPlay, zelfs bij gebruik van een kabel om verbinding te maken.

  7 dingen om te doen na het installeren van Pop!_OS

Siri gebruiken op een iPhone

Siri is voor niemand goed als je niet weet hoe je het moet gebruiken. Als je de opties hebt geselecteerd die we eerder noemden, heb je twee manieren om Siri’s aandacht te trekken. De eerste is om “Hé Siri” te zeggen en de digitale assistent wordt gestart. De tweede en degene waardoor je je minder dom voelt, is door de zijknop van een iPhone X-model (of de Home-knop op andere modellen) ingedrukt te houden totdat Siri op het scherm verschijnt. Wanneer Siri reageert, vertel haar dan gewoon wat je nodig hebt.