Siri-snelkoppelingen werken niet: 8 manieren om te repareren!

Als het op automatisering aankomt, zweren de meeste iPhone-gebruikers bij Siri Shortcuts. Ze zijn buitengewoon handig en kunnen snel gecompliceerde taken uitvoeren met slechts een paar tikken. Je kunt ze zelfs gebruiken om apps op de iPhone te vergrendelen of om water uit je iPhone te verwijderen. Bovendien kun je met integratie op Mac, Apple Watch en Apple TV nu Siri Shortcuts gebruiken om van gebruiker te veranderen op je Apple TV, of zelfs de gezichten van Apple Watch automatisch te wijzigen. Er zijn echter veel iPhone-gebruikers die problemen hebben met het niet werken van hun snelkoppelingen of het niet kunnen gebruiken van ‘Hey Siri’ met snelkoppelingen. Als u ook met een dergelijk probleem wordt geconfronteerd, zijn hier 8 oplossingen om Siri Shortcuts te repareren die niet werken.

Siri-snelkoppelingen repareren die niet werken (2022)

1. Forceer snelkoppelingen-app en begin opnieuw

Als Siri-snelkoppelingen niet voor u werken, moet u eerst proberen de app geforceerd af te sluiten en opnieuw te starten. Vaak is dit alles wat nodig is om willekeurige storingen op te lossen.

  MAC-adres - wat is het en hoe u het uwe kunt vinden?

Op iPhone zonder Home-knop (iPhone X, iPhone XS/XR, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13)

 • Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm en houd uw vinger in het midden van het scherm. Hierdoor wordt het scherm met recente apps op uw iPhone geopend.
 • Zoek de Shortcuts-app en veeg omhoog op de kaart om deze te sluiten en de app geforceerd af te sluiten.

Op iPhones met een Home-knop (iPhone SE, iPhone 8, iPhone 7, enz.)

 • Dubbelklik op de startknop om het scherm met recente apps op je iPhone te openen.
 • Veeg omhoog op de app-kaart ‘Snelkoppelingen’ om de app te sluiten en geforceerd te stoppen.

2. Als snelkoppelingen niet werken met Hey Siri

Als je ‘hey Siri’ niet kunt gebruiken om je Siri-snelkoppelingen op te roepen, kun je proberen ‘Luister naar Hey Siri’ uit te schakelen en opnieuw in te schakelen om het probleem op te lossen. Hier is hoe dit te doen:

 • Ga naar Instellingen -> Siri en Zoeken

 • Schakel nu de schakelaars uit voor Luister naar Hey Siri, Druk op de Home / Side-knop voor Siri en Siri toestaan ​​​​wanneer vergrendeld.

 • Start vervolgens uw apparaat opnieuw op. Nadat het opnieuw is opgestart, gaat u naar de Siri & Search-instellingen en stelt u Siri opnieuw in.

3. Forceer je iPhone opnieuw op te starten

Het volgende dat we gaan proberen voor het oplossen van Siri-snelkoppelingen die niet werken, is een gedwongen herstart van je iPhone. Dit is vrij eenvoudig en u hoeft zich geen zorgen te maken dat u gegevens kwijtraakt. Volg gewoon de onderstaande stappen:

Forceer opnieuw opstarten iPhone 8 of nieuwer (inclusief iPhone X, iPhone XS/XR, iPhone 11/12 en iPhone 13)

 • Druk op de knop Volume omhoog en laat deze snel weer los.
 • Druk vervolgens op de knop Volume omlaag en laat deze snel weer los.
 • Houd de aan / uit-knop ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt. Zodra het logo wordt weergegeven, laat u de aan / uit-knop los.
  De beste websites om een ​​nieuwe taal te leren

Forceer opnieuw opstarten iPhone 7 en iPhone 7 Plus

 • Houd de volume-omlaagknop en de aan / uit-knop tegelijkertijd ingedrukt. Wanneer het Apple-logo verschijnt, laat u beide knoppen los.

Forceer herstart iPhone 6s of eerder

 • Houd de aan/uit-knop (aan de zijkant of aan de bovenkant) en de home-knop tegelijkertijd ingedrukt. Zodra het Apple-logo verschijnt, laat u beide knoppen los.

4. Verwijder de Siri-snelkoppelingen en begin opnieuw

Als u problemen ondervindt met slechts een paar Siri-snelkoppelingen en de rest werkt prima, is er waarschijnlijk een probleem met die specifieke snelkoppelingen. Volg de onderstaande stappen om dit op te lossen of uit te sluiten als het probleem.

 • Open de app Snelkoppelingen op uw apparaat en tik vervolgens op Selecteren in de rechterbovenhoek van het scherm.

 • Selecteer nu alle snelkoppelingen die u wilt verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen in de rechterbenedenhoek van het scherm.

 • Tik vervolgens op het tabblad Galerij en voeg de snelkoppelingen opnieuw toe. Als u de snelkoppelingen van een website hebt gedownload, moet u ze opnieuw downloaden. Bovendien, als het niet-vertrouwde snelkoppelingen zijn, let dan speciaal op wat ze achter de schermen doen.

5. Verwijder de Shortcuts-app en installeer deze opnieuw

Als de vorige stappen het probleem niet voor u hebben opgelost, is het volgende dat u moet proberen een volledige herinstallatie van de Shortcuts-app. Verwijder eenvoudig de app van je iPhone en installeer vervolgens de Shortcuts-app (gratis) opnieuw vanuit de App Store.

6. Update je iPhone of iPad

Laten we er vervolgens voor zorgen dat u op bijgewerkte software werkt. Soms kun je bugs en problemen tegenkomen die zijn opgelost in een nieuwe software-update, dus het is altijd een goed idee om je iPhone up-to-date te houden.

 • Ga naar Instellingen -> Algemeen -> Software-update
  Een webpagina automatisch vertalen in Microsoft Edge

 • Je iPhone controleert op nieuwe updates. Als er een nieuwe iOS-update beschikbaar is, installeer deze dan en controleer of Siri Shortcuts weer werken.

7. Reset alle instellingen

Soms kunnen problemen zoals Siri-snelkoppelingen die niet werken ontstaan ​​door een combinatie van verschillende instellingen op uw iPhone die mogelijk niet zo goed met elkaar samenwerken. Gelukkig is er een eenvoudige manier om je iPhone-instellingen weer op de rails te krijgen zonder dat je gegevens verloren gaan. Hier is hoe dit te doen:

 • Ga naar Instellingen -> Algemeen -> iPhone overzetten of resetten.

 • Tik op ‘Reset’ en vervolgens op ‘Reset alle instellingen’.

8. Reset je iPhone volledig

Dit is meer een laatste redmiddel als niets anders het probleem voor u heeft opgelost. Als u uw iPhone volledig opnieuw instelt, wordt deze in feite teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Houd er rekening mee dat dit betekent dat u al uw gegevens verliest, dus het is een goed idee om een ​​back-up te maken voordat u begint.

 • Ga naar Instellingen -> Algemeen -> iPhone overzetten of resetten

 • Tik op ‘Wis alle inhoud en instellingen’ en tik op ‘Doorgaan’.

Hiermee worden al uw gegevens van uw iPhone gewist, worden alle instellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen en wordt uw iPhone opnieuw opgestart. U kunt het vervolgens opnieuw instellen of uw back-up herstellen.

Problemen met Siri-snelkoppelingen op iPhone en iPad opgelost

Nou, dat waren de 8 manieren om Siri Shortcuts te repareren die niet werken op iPhone en iPad. Hopelijk kon je snelkoppelingen weer aan het werk krijgen zonder je iPhone opnieuw in te stellen en gegevens te verliezen. Laat ons weten welke methode het probleem voor u heeft opgelost, en als er andere manieren zijn om het probleem op te lossen dat Siri Shortcuts niet werken, laat het ons dan ook weten in de opmerkingen.

gerelateerde berichten