Snap-lay-outs gebruiken op Windows 11

Het snappen van app-vensters is een uitzonderlijk populaire functie in Windows. Het is toegevoegd in Windows XP en is onderdeel gebleven van elke nieuwe versie van het besturingssysteem. macOS-gebruikers installeren vaak apps om de functie te repliceren.

Snap-lay-outs op Windows 11

Window snapping is grotendeels ongewijzigd gebleven. Het werkt min of meer hetzelfde als toen het voor het eerst werd geïntroduceerd met gebruikers die hun vensters op een half of een kwart van een scherm konden klikken.

Met Windows 11 is de functie verbeterd. Gebruikers krijgen nu een raster van verschillende snapcombinaties. Wanneer op een positie op het raster wordt geklikt, wordt het venster daarop vastgeklikt.

  Deze Chrome-vlag leidt Cortana Search om naar uw standaardzoekmachine in Windows 10

Snap-lay-outs gebruiken op Windows 11

Volg deze stappen om Snap Layouts op Windows 11 te gebruiken.

Open/maximaliseer het venster dat u wilt uitlijnen.
Beweeg de muis over de maximaliseerknop van het venster.
Wacht tot de overlay Snap Layouts verschijnt.
Klik op het blok waaraan u het venster wilt vastklikken.
Herhaal dit voor andere app-vensters.

In-/uitschakelen van Snap-layout

De Snap Layout-functie is uitstekend. De manier waarop het werkt, is vergelijkbaar met het aantal populaire apps voor vensterbeheer. Dat gezegd hebbende, als je deze functie niet leuk vindt, kun je deze uitschakelen. Als u de Snap Layout probeert te gebruiken en het werkt niet, moet u de functie mogelijk inschakelen.

Open de app Instellingen met de sneltoets Win+I.
Ga naar Systeem in de kolom aan de linkerkant.
Selecteer Multitasking in het rechterdeelvenster.
Om Snap-lay-outs in te schakelen, schakelt u de optie Snap-lay-outs weergeven wanneer ik de muisaanwijzer over de maximaliseer-knop van een venster beweeg in.
Om Snap-lay-outs uit te schakelen, schakelt u de optie Snap-lay-outs weergeven wanneer ik de muisaanwijzer over de maximaliseer-knop van een venster beweeg uit.

  Schakelen tussen open apps en Windows op Mac

Vensters vastmaken via slepen

Windows 11 heeft misschien een nieuwe methode om vensters te snappen, maar het heeft de sleepmethode voor het snappen van vensters niet verwijderd. U kunt nog steeds op de titelbalk van een app klikken en deze vasthouden en aan de rand van het scherm vastklikken.

Conclusie

Er zijn veel apps van derden die Snap Layouts op Windows 11 kunnen nabootsen. De functie is echter geenszins een uniek concept, maar aangezien het nu een systeemfunctie is, hoeven gebruikers geen extra apps te installeren, wat altijd beter is. macOS heeft iets soortgelijks voor vensterbeheer, maar vanaf Big Sur voldoet het nog steeds niet aan de snapfunctie in Windows 11. Als je een Mac-gebruiker bent, kun je apps van derden installeren om Snap Layouts of Windows 10 te krijgen -zoals snappen.

  Hoe de verborgen zwevende prestatiepanelen van Windows 10 te tonen