Snapdragon Glance is een gebruiksbewuste vergrendelscherm-app voor Android

Android is ongeëvenaard in maatwerk. Vergeet ROM’s en launchers, alleen het vergrendelscherm kan worden aangepast met bijvoorbeeld Cover en geporteerde Galaxy S4- of Note 3-vergrendelingsschermen. In die geest lijkt een ander hulpprogramma voor het vergrendelen van het scherm misschien niet baanbrekend. De bron maakt echter een verschil. Na de Snapdragon Battery Guru van vorig jaar, komt Qualcomm’s Xiam dit jaar uit met Snapdragon Glance, een gratis, intelligente vervanging van het vergrendelscherm voor Snapdragon-aangedreven apparaten die je direct toegang geeft tot meldingen, essentiële informatie en de apps die je het meest gebruikt.

De officiële verklaring belooft dat je met deze app “in één oogopslag snel kunt zien wat er nieuw is sinds je voor het laatst op je apparaat hebt gekeken: bekijk belangrijke meldingen, kijk wanneer je volgende afspraak is, bekijk het weer, start relevante apps en neem contact op met mensen meer snel.”

Glance vereist dat je Snapdragon’s Battery Guru hebt geïnstalleerd, omdat deze de gebruiksstatistieken van de app gebruikt om je ervaring te optimaliseren. Battery Guru is zelf een geweldige app. Als je het nog niet hebt geïnstalleerd, raden we je aan het eens te proberen. Het duurt iets meer dan drie dagen om uw gebruiksgedrag te leren kennen en zichzelf dienovereenkomstig te configureren.

  Hoe u een automatisch antwoord op berichten en oproepen kunt verzenden als u het druk hebt [Android]

Wanneer u de app start, wordt u door een snelle (en prachtige) zelfstudie geleid over hoe u deze het beste kunt gebruiken, waarna het installatiescherm wordt weergegeven. Glance verschijnt elke keer dat u op de aan / uit-knop drukt om het scherm te activeren en kan eenvoudig worden afgesloten door op de Home- of Back-toets te drukken. Als je ooit Symbian Touch series 60 (zoals de Nokia N8) hebt gebruikt, herken je meteen de lay-out van het Glance lock-scherm. De meldingen staan ​​duidelijk in het midden van het scherm. Alle sms-berichten, e-mails, agenda-evenementen of waarschuwingen op sociale media verschijnen hier.

Bovendien geeft Glance de tijd, uw alarmen en voldoende weersinformatie weer, allemaal voordat u uw scherm zelfs maar ontgrendelt. Het voelt natuurlijk om de belangrijkste updates binnen handbereik te hebben; het bespaart ons zeker de moeite om door meerdere apps te gaan. Als je meldingen wilt negeren, veeg je ze afzonderlijk of tik je op de ‘X’ hierboven om ze allemaal tegelijk te wissen.

  Hoe u de Android O Developer Preview kunt krijgen

Glance heeft uw gebruikspatronen van Battery Guru geleerd en kent de apps die u gebruikt en de contacten waarmee u het meest communiceert op een bepaald tijdstip van de dag, en toont automatisch hun snelkoppelingen onderaan het scherm. Deze zijn echter niet in steen gebeiteld; u kunt uw eigen snelkoppelingen aan dit gebied toevoegen.

Naar boven vegen op de snelkoppelingenbalk onthult een extra ‘favorieten’-gebied voor aangepaste app en contactspecifieke snelkoppelingen voor oproepen/berichten. U kunt ook een app-suggestie van de app ingedrukt houden en deze uitsluiten van toekomstige suggesties of toevoegen aan het favorietengebied.

Maak je geen zorgen als je je zorgen maakt over de veiligheid. Glance omzeilt standaard het vergrendelingsscherm en de bijbehorende toegangscode, maar u kunt deze functie uitschakelen via het instellingenscherm. Zodra dat is gebeurd, gaat Glance naar het standaard vergrendelingsscherm in plaats van naar het startscherm.

  Het serienummer van uw Android-apparaat vinden

Omdat het zich nog in de bètafase bevindt, zijn er een paar plooien die moeten worden gladgestreken, een daarvan is dat soms het standaardvergrendelingsscherm vóór Glance verschijnt wanneer het scherm wordt ingeschakeld. Meestal duurt het even voordat Glance in dergelijke gevallen de plaats van het standaardvergrendelingsscherm inneemt.

Zelfs in de bètafase is Snapdragon Glance goed begonnen, met als enige beperking dat het speciaal is ontworpen voor Qualcomm-apparaten. Als het eenmaal op zijn best is, denken we dat het een zeer elegante oplossing zal zijn. Ik kijk er naar uit.

Installeer Snapdragon Glance vanuit de Play Store

gerelateerde berichten