Snuffelen Organiseert en indexeert bestanden op tag en datum [Windows]

Ik weet zeker dat we allemaal met een behoorlijk aantal documenten te maken hebben, maar als je op mij lijkt, is je Documenten-map een enorme puinhoop van ongeorganiseerde Word-bestanden, pdf’s, Excel-bladen en wat al niet, met stochastische namen die beide moeilijk te uitspreken en lezen. Het doorzoeken van deze items kan een vervelende taak zijn, vooral als u iets uit een groot aantal bestanden moet vinden. Daarom is Rummage voor Windows bedoeld om u te helpen uw digitale documenten gemakkelijk te organiseren. Met het eenvoudige programma kunt u alle soorten documenten op één plaats indexeren, ze taggen en openen, ongeacht waar ze op uw computer zijn opgeslagen. Het kan geïndexeerde items automatisch sorteren op grootte, aanmaakdatum, bestandstype enz. De applicatie heeft een geïntegreerde zoekfunctie om geïndexeerde items te vinden via hun naam of tags.

  App-compatibiliteit controleren in Windows 10

Wanneer u de applicatie uitvoert, wordt u gevraagd om (optioneel) uw online accounts zoals Google, Facebook enz. te verbinden om verbinding te maken met mensen die ook Rummage gebruiken. Indien nodig kunt u deze stap natuurlijk overslaan. Daarna kunt u met de toepassing de indexeringsmethode selecteren. Krachtige gebruikers kunnen de optie ‘Geavanceerde configuratie’ gebruiken om meer controle te krijgen, terwijl traditionele gebruikers misschien willen klikken op ‘Quick Start’ of ‘Start Full Index’ om Rummage al het werk te laten doen.

Dit is hoe de interface van Rummage eruit ziet als alle indexering voltooid is. De kop bestaat uit een zoekbalk, die kan worden gebruikt om snel een geïndexeerd item te vinden. Met de werkbalk onder de zoekbalk kunt u navigeren tussen bestandsweergaven. Alle tags is de standaardweergave waarin u bestanden kunt beheren via tags.

  Gratis download: Microsoft's PowerToys voor Windows 10

Wanneer u op een bestand klikt, filtert Rummage de resultaten zodat alleen het geselecteerde bestand wordt weergegeven. In het bestandsvoorbeeldgedeelte links van Rummage wordt bestandsinformatie weergegeven, evenals de bijbehorende tags. U kunt ook aangepaste tags toewijzen aan documenten met bepaalde parameters, u kunt bijvoorbeeld de tag ‘Media’ toevoegen aan alles in de Media-map, of de tag ‘form’ toevoegen aan een op PDF gebaseerd formulierbestand.

U kunt ook navigeren tussen de bestanden via Bestandstype of Mappen in Rummage. Met de eerste kunt u door bestanden bladeren op basis van hun extensies, terwijl u met de laatste door alle mappen op uw computer kunt bladeren. Het tabblad Mensen werkt alleen als u uw sociale media-accounts verbindt met Rummage. En tot slot, de laatste methode om door de bestanden te bladeren is op datums, bijvoorbeeld bestanden van vandaag, gisteren, vorige maand enz.

  Breng de Windows Photo Viewer terug in Windows 10

Al met al is Rummage een handige applicatie die verschillende soorten bestanden op een computer kan ordenen. Mijn grootste probleem met Rummage was het ontbreken van een herindexeringsfunctie. De app heeft een knop om de index opnieuw op te bouwen, maar deze werkt niet in de Alpha-release. De applicatie is gratis beschikbaar.

Rummage downloaden

gerelateerde berichten