Songteksten bekijken op een iPhone, iPad, Mac of Apple TV

Apple Music is de manier om naar muziek te luisteren op de apparaten van Apple, en hoewel er alternatieven zijn, is de integratie ongeëvenaard. Er zijn ook een aantal geweldige functies, zoals het kunnen volgen van songteksten.

Apple Music is niet de enige muziekstreamingservice die beschikbaar is op de platforms van Apple, maar hoewel Spotify en anderen meer dan capabel zijn, is er iets aan het gebruik van software die speciaal voor een platform is ontworpen en Apple Music is daar een goed voorbeeld van. Er is ook genoeg om van te houden, en songteksten zijn een van die functies die je misschien niet zo veel gebruikt, maar waar je heel blij mee bent als je dat ene woord in je nieuwe favoriete nummer niet helemaal kunt verstaan.

  Hoe schrijf je ondersteboven letters?

Helaas heeft Apple een geschiedenis van hard falen als het gaat om het vindbaar maken van functies, en dit kan daar een ander voorbeeld van zijn. Waarschijnlijk wist je niet eens dat Apple Music songteksten ondersteunt, dus we zijn hier niet alleen om je eraan te herinneren dat ze bestaan, maar ook om je te laten zien hoe je er bij kunt komen. De methode verschilt enigszins, afhankelijk van of je luistert op een Mac, Apple TV of een iOS-apparaat, dus laten we eens kijken naar beide opties.

  7 tips om het web beter leesbaar te maken op een iPhone

Songteksten bekijken op iPhone of iPad

Om te beginnen, open je de Muziek-app en begin je met het afspelen van het nummer waarvan je de songtekst wilt bekijken. Veeg vervolgens omhoog over de muziekknoppen onder aan het scherm om het scherm ‘Now Playing’ te zien.

Tik ten slotte op de knop ‘Weergeven’ naast waar ‘Lyrics’ staat.

Songteksten bekijken op een Mac

Open iTunes op een Mac (sorry, dit is de enige manier!) en begin met het afspelen van het nummer waarvan je de songtekst wilt bekijken. Klik vervolgens op het pictogram ‘Meer’ boven aan het scherm en klik vervolgens op ‘Lyrics’.

Songteksten bekijken op Apple TV

De Apple TV is misschien niet de eerste plaats waar je denkt aan het luisteren naar muziek, maar het werkt als een charme en kan logisch zijn als je Apple TV deel uitmaakt van je home entertainment-opstelling.

  In- en uitzoomen op een Word-document

Het maakt niet uit op welke luidsprekers het is aangesloten, begin het nummer af te spelen en veeg vervolgens omhoog op het Touch-oppervlak van uw afstandsbediening voordat u het pictogram “Meer” selecteert. Dat is alles.