Speel God terwijl je de aarde bevolkt met dieren [Paid]

Met alle reguliere aandacht voor mobiel gamen en alle opgevoerde hardware die bij deze dingen hoort, is het de hoogste tijd dat er een niet-traditionele game komt om nieuwe precedenten te scheppen. Er zit een enorme kracht in moderne mobiele telefoons die onderbenut wordt om een ​​breder publiek te bereiken. Ontwikkelaars die zich uitsluitend richten op high-end apparaten moeten hun demografie verkleinen van potentieel miljarden tot een handvol miljoenen, dat is geen risico dat ontwikkelaars over het algemeen bereid zijn te nemen. Soms zijn deze risico’s echter noodzakelijk voor de gemiddelde voortgang. Games zoals Asphalt, The Room en Walking Dead zijn goede voorbeelden van games die het prestatiegedeelte van dit platform pushen, maar ze zijn niet zo uniek als Topia World Builder in zijn aanpak. Hier is onze recensie.

Het is in de eerste plaats een leuk spel, laten we daarmee beginnen. De replaywaarde heeft een limiet, maar het is leuk voordat die limiet is bereikt. Geen in-app-aankopen, simplistische menu’s en een idee dat tegelijkertijd rechttoe rechtaan en complex is, het maakt het een game die zeker de moeite waard is om grondig te bekijken. Let op, het spel is niet perfect, maar het is niet de perfectie die ons ertoe brengt, het is de hoop die het op het platform brengt. De hoop dat het volledig nieuwe rijken van gaming zal voortbrengen.

Gameplay

Met elementen die resoneren met populaire games zoals SimCity en Black and White, is Topia een wereldbouwspel. Je krijgt een hele planeet om naar believen in te richten. Je kunt het bevolken met dieren, zowel herbivoren als carnivoren, en kijken hoe de planeet tot leven komt. Je kunt de planeet op elk moment opnieuw vormgeven zoals je wilt. Meer over hoe dit het medium helpt in de conclusie. Nu, wanneer je het spel start, zul je het niet kunnen begrijpen, behalve dat je met twee vingers over de planeet kunt scrollen. Vervolgens doorloop je de tutorial die je leert hoe je met twee vingers kunt scrollen, in- en uitzoomen, dichterbij kunt komen via de portretmodus (voor kleinere telefoons) en vervolgens overschakelt naar de landschapsmodus. U kunt de penseelgrootte aanpassen om uw doelterrein nauwkeurig af te stemmen. Je kunt dieren naar verschillende locaties leiden door met je vinger over het terrein te slepen. Je kunt zelfs groen of woestijnen toevoegen om de planeet te verfijnen. Al met al, welke functie het spel ook biedt, het is een zeer goed uitgevoerde functie. Er zijn echter enkele nadelen, zoals het plaatsen van slechts één carnivoor op de hele planeet, om de een of andere reden zal het zich vermenigvuldigen en alle herbivoren verslinden, je kunt een bliksemschicht werpen om een ​​dier te doden als je wilt, maar je Ik moet ze allemaal afzonderlijk tikken om ze allemaal te doden en dat is mij persoonlijk niet gelukt. Het technische aspect van wat beschikbaar is, is zeer goed uitgevoerd, zelfs als de logica erachter niet klopt. Ik zou willen dat er meer te doen was dan alleen dieren vrijgeven, maar nu we dit hebben, zullen ontwikkelaars zich genoodzaakt voelen om het spel uit te breiden.

  Hoe een opstartapparaat te selecteren op UEFI BIOS

Grafische afbeeldingen

De visuele zijn goed. De game laat zien wanneer je gewoon interactie hebt met het scherm of interactie hebt met de game via een sterrendampspoor dat je pers volgt. De terreinen zijn prachtig, het water leeft, elk dier dat je loslaat, beweegt vanzelf. Geen enkel dier lijkt op iets op aarde, maar toch krijg je het idee tot welke klasse ze behoren. Er is geen vertraging, het liep soepel, maar als dat niet het geval is, kun je zelfs de grafische instellingen aanpassen aan een ouder of een minder krachtig apparaat. De lucht beweegt om je heen zonder het scherm te verstoren, de dieren leven hun leven, wat interessant is om te observeren, tenzij je er een carnivoor in gooit, die zich gewoon vermenigvuldigt en de hele herbivorenpopulatie binnen enkele seconden verslindt. Je kunt zelfs het leven van een enkel dier volgen als je wilt. Je kunt zien dat deze game is ontwikkeld met een grotere schaal in gedachten, maar om de een of andere reden uiteindelijk is verkleind. De game is op zijn zachtst gezegd een prestatie op het gebied van visuals. De menu’s zijn echter een apart probleem, ze zijn niet ontworpen met veel aandacht voor het proces, ze lijken lukraak gemaakt, maar ze krijgen de klus geklaard.

  Hoe Auto-HDR werkt op Xbox Series X|S (en hoe het uit te schakelen)

Geluid

Geluid is intrigerend, met carnivoren die grommende geluiden maken, herbivoor die veegeluiden maken. Als je op een bliksemschicht schiet, wordt eerst een wezen gedood en vervolgens een geluid gemaakt. Sommige geluiden geven het gevoel dat niveaus ofwel niet zijn getest op een Nexus 5 of misschien helemaal niet, omdat het geluid veel buiten het hoorbare bereik schiet. De omgevingsgeluiden brengen je planeet tot leven, klotsend water, ritselende bomen, windstoten zorgen allemaal voor een meeslepende ervaring. Niet karakteristiek voor mobiele games, het uitschakelen van het geluid nam de daadwerkelijke game-ervaring weg en dat wil wat zeggen.

  Twee sets AirPods koppelen met dezelfde iPhone

Gevolgtrekking

Deze game op zich heeft een beperkte herspeelwaarde. Als je eenmaal een wereld op maat hebt gebouwd en het leven erop loslaat, hoef je niets meer te doen dan alleen maar toekijken. Dit is het verontrustende deel. De game is erg moeilijk te begrijpen zonder de tutorial, maar ik blijf erbij dat deze game een goede zaak is voor gamen als geheel. Dit betekent dat we binnenkort een volledig functionele Simcity voor smartphones zullen zien (geen van die geïmproviseerde wereldoplossingen), of misschien een tijdperk van het overzetten van games zoals Black and White, Cities XL of zelfs Anno 2070, we hebben zeker de hardware, alles wat we behoefte is de drijfveer. Dat is wat dit spel is.

Topia voor Android downloaden [$1.99]

Topia voor iOS downloaden [$1.99]

gerelateerde berichten