Start uw online winkel vandaag nog met Nexcess StoreBuilder

Ben je een webshop aan het bouwen? Probeer Nexcess StoreBuilder, het meest flexibele, zakvriendelijke Shopify-alternatief.

e-commerce is op een bull-run. Het is comfortabel en retourvriendelijk, waardoor het een favoriet bij de fans is onder gewone mensen.

Retail e-commerce verkopen 2014-25: statistiek

Hoewel er veel opties zijn om uw eerste online winkel te bouwen, kunnen maar weinigen concurreren met Shopify. Het is geschikt voor leken, heeft enkele aanpassingen en is snel te starten.

Maar het heeft hoge transactiekosten (tenzij u Shopify-betalingen gebruikt) en heeft dure add-ons. Bovendien is het moeilijk om van Shopify naar een andere oplossing te migreren.

Daarentegen is StoreBuilder gebouwd op WordPress, een open-source webplatform dat door bijna 40% van de websites wereldwijd wordt gebruikt.

Dit geeft u superieure controle over uw online onderneming, vrij van leveranciersvergrendelingen.

Laten we, om de opbouw hiertoe te beperken, onze persoonlijke ervaring delen bij het maken van een testwinkel bij Nexcess StoreBuilder.

Wat is Nexcess StoreBuilder?

StoreBuilder is waar u uw door WooCommerce aangedreven online winkel op WordPress laat hosten. Kortom, WooCommerce is een plug-in (of add-on) die bedrijfseigenaren helpt hun WordPress-websites uit te breiden om een ​​eCommerce-winkel te starten.

Dus de Winkelbouwer abonnement is een bundel van…

Eerlijk gezegd is de deal best lief. Bovendien hebben alle abonnementen een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Dus waarom wachten? Laten we het hands-on proberen.

Aan de slag

U kunt zich binnen enkele minuten aanmelden voor de gratis proefperiode van 30 dagen. Het vraagt ​​om betalingsgegevens (creditcard of Paypal), wat sommige gebruikers misschien afstoot, maar noodzakelijk is om spam te voorkomen.

U betaalt echter niets bij het aanmelden en de proef is zonder enige vooruitbetaling.

Na het invoeren van de vereiste gegevens, komt u in het gebruikersdashboard om uw online winkel op WordPress in te stellen.

Hier kunt u de basisgegevens over uw winkel configureren, zoals de naam, slogan, locatie, logo, adres, valuta, producttype, enz.

Maar het meest opwindende is…

Starterssjablonen

Dit staat onder Ontwerp uw site.

Op het moment van schrijven waren er tien sjablonen die de meeste gebruikers zouden moeten dekken. Nadat u een sjabloon hebt gekozen, kunt u een geschikt lettertype en kleurenpalet selecteren dat bij uw merk past.

Ik selecteerde de Camping-sjabloon en het duurde slechts een minuut om de winkel klaar te maken met standaardinstellingen. Daar is het:

Houd er rekening mee dat de ‘Winkel’ verschilt van en een subset is van de ‘Website’. De sjabloon die ik kies heeft deze vanille-opstelling:

  Hoe te controleren of Pokemon Go-servers actief zijn zonder in te loggen op het spel

Vanaf hier is het aan de winkeleigenaar om elke centimeter van de winkel aan te passen. En hoewel het het gemakkelijkste CMS op deze planeet is, moet je weten hoe je je weg kunt vinden met WordPress.

Wees gerust, er komt geen codering bij kijken.

Laten we nu naar de backend gaan en kijken hoe de opties daar zijn gestapeld.

Sitedashboard

Dit is het gebruikersportaal van het Nexcess-account:

Het is gerelateerd aan uw accountbeheer, inclusief facturen, actieve sites en betalingsmethoden.

Daarnaast zijn er tabbladen om aangepaste SSL-certificaten te gebruiken, add DNS-zonesenz. Op het tabblad Sites in het linkerdeelvenster kunt u (één gratis) staging- en ontwikkelingsomgeving (extra maandelijks bedrag) instellen.

Maar de crux van dit paneel is het Site Dashboard, vermeld bij elke actieve site, naast Enter WordPress.

Dit is de primaire backend van uw winkel, de plek om alles te beheren.

Laten we een beoordeling nemen.

Back-ups

Het is de belangrijkste functie voor het geval uw winkel wordt gehackt of anderszins. Het helpt je aan de slag te gaan zonder de pijn van helemaal opnieuw te beginnen.

StoreBuilder maakt dagelijks back-ups, maar u kunt ze ook handmatig maken.

In tegenstelling tot sommige hostingproviders, zijn de back-ups toegestaan ​​​​om te downloaden en niet alleen voor bedrijfsgebruik. Bovendien krijgt u een herstelfunctie met één klik – dat is een bonus.

Als u er echter voor kiest om een ​​back-up te verwijderen, is de optie om te herstellen er niet. Denk er dus aan om het bestand op de server te bewaren (zelfs als het de opslag in beslag neemt) voor een kans om die specifieke versie te herstellen.

Analytics

Dit gedeelte geeft het gebruik van bronnen aan de serverzijde aan, inclusief opslag, bandbreedte, CDN, enz.

U kunt dit gebruiken om de geschatte tijd in te schatten om uw abonnement te upgraden of overmatig gebruik van resources te beperken. U kunt bijvoorbeeld de handmatige back-ups verwijderen om wat opslagruimte vrij te maken.

Beheer

Beheer is een ander belangrijk gebied om voor uw online winkel te zorgen. Van sommige gratis functies is Cloud Auto Scaling een betaalde en essentiële functie die standaard is ingeschakeld.

Dit is vooral handig bij tijdelijke sprongen in het verkeer en zorgt voor consistentie in de gebruikerservaring. Dit wordt echter per uur gefactureerd. Ergo, een constante behoefte aan cloud-scaling zal duur zijn en geeft de noodzaak aan om het hostingplan te upgraden.

  Wijzigen of nieuwe iMessage-gesprekken uw telefoonnummer of e-mailadres gebruiken

Het andere nuttige in deze sectie is wachtwoordbeveiliging voor uw e-store. Dit komt van pas tijdens de ontwikkeling. Pas op dat u het niet anders inschakelt, omdat u onzichtbaar bent voor uw klanten en de zoekmachines.

Er is meer aan de backend, maar vooral aan ontwikkelaarsdingen. Laten we dus naar de daadwerkelijke WordPress-beheerder gaan om te zien wat er is.

WordPress-beheerder

U kunt op WordPress invoeren klikken of uwdomeinnaam.com/wp-admin invoeren en inloggen via de vooraf ingestelde gegevens.

Hoe dan ook, dit is waar je landt:

Het eerste wat iemand zou doen is een domeinnaam kopen (zoals epcdream.nl.com). Hoewel je dit in eerste instantie kunt overslaan omdat Nexcess Storebuilder je een URL geeft (zoals https://8e1d85d4a2.nxcli.net/), zou je kunnen overwegen om er een te kopen op het moment dat je de producten opsomt en al het andere instelt.

Productimport

StoreBuilder maakt het gemakkelijk om producten te uploaden. U kunt ze afzonderlijk toevoegen of een CSV-bestand voorbereiden en in één keer importeren.

Het zou helpen om Export te gebruiken om de standaardproducten CSV te downloaden. Volg vervolgens hetzelfde formaat voor de daadwerkelijke vermelding.

Sommige standaardkenmerken zijn aan elk item gekoppeld, zoals normale en verkoopprijs, SKU, gewicht, afmetingen, enz. Toch kunt u aangepaste details instellen voor elk specifiek product of de hele lijst.

Winkelanalyse

Dit is anders dan de Nexcess-hostingaccountanalyses. Simpel gezegd, winkelanalyses geven u essentiële inzichten in wat voor u werkt. Het Overzicht gaat over de totale omzet en geeft u een overzicht van uw winkel in vogelvlucht.

Als u echter dieper graaft, is er genoeg om strategieën in de goede richting uit te werken.

De Producten geven bijvoorbeeld de verkoop per product weer. Bovendien kunt u er een paar invoeren om de totale bestellingen tussen hen te vergelijken.

Bovendien kunt u gegevens per categorie hebben en ze ook tegen elkaar vergelijken ter vergelijking.

Evenzo toont het gebied Coupons het gebruik per couponcode. En nogmaals, er is een bepaling om de relatieve prestaties te controleren.

De sectie Analytics biedt ook de mogelijkheid om belastingen, voorraad, downloads (voor digitale producten), enz. te visualiseren.

Bloggen

Je moet weten dat WordPress is begonnen als een blogplatform. Maar al snel maakte de populariteit het een alles-in-één-hulpprogramma, en nu kun je er letterlijk alles mee doen.

Dus, naast de eCommerce-winkel, krijg je een tool van wereldklasse om te bloggen over je bedrijf, zijn producten, de voor- en nadelen van bestaande producten, enz.

Bovendien is WordPress het beste voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Met wat SEO-tweaks kun je blogposts gemakkelijk hoog laten scoren in zoekmachines zoals Google, Bing, enz.

  Widgets voor wereldklok en tijdzone aan uw iPhone toevoegen

Hierdoor bereikt uw bedrijf een groter publiek, en dat is precies waarom elk groot bedrijf in zowat elke categorie blogt.

Voor de duidelijkheid: epcdream.nl is ook een op WordPress gebaseerde website. We schrijven regelmatig technische artikelen. Daarnaast zijn er epcdream.nl Tools en epcdream.nl API, die allemaal hun thuis vinden op WordPress.

Kortom, als bloggen ook op je agenda staat, kun je niet meer gelijk hebben dan voor WordPress te kiezen.

Uiterlijk

Het is absoluut noodzakelijk om een ​​goed uitziende winkel te hebben voor een steeds groter wordend gebruikersbestand. En ik weet niet zeker of StoreBuilder dit beter had kunnen doen.

Het aangeboden premium-thema is met name Kadence Pro en niet Astra Pro, zoals vermeld in de secties Plannen. Kadence Pro is echter net zo krachtig als Astra en zelfs een beetje duur.

Met dit premiumthema kunt u elk ontwerpaspect van uw website beheren, van uw logo tot de voettekst.

Je hebt veel startsjablonen, een donkere modusschakelaar voor je gebruikers met aangepaste kleurenpaletten en nog veel meer om de winkel te laten opvallen ten opzichte van je concurrentie.

Betalingen

Betalingen worden ondersteund door PayPal en Stripe. U kunt ook gemakkelijk overboekingen en onder rembours instellen.

Maar het mooie van WordPress is vrijheid, dus je bent niet beperkt tot deze opties. Er zijn talloze plug-ins voor WordPress die men naar wens kan integreren en gebruiken.

U betaalt echter extra, afhankelijk van de service van derden die u selecteert.

Conclusie

Met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid – WordPress is de echte belichaming van dit citaat. De vrijheid die het je geeft is zeldzaam, maar je moet je voeten diep graven om alles recht te zetten.

Dus hoewel je het kunt beheren zonder een enkele regel code te schrijven, vereist het een zekere mate van technische kennis.

En dat is niet om je af te schrikken.

Als ik, een niet-computerpersoon, drie WordPress-websites kan beheren samen met een dagtaak, is er hoop voor iedereen op deze planeet.

epcdream.nl wenst je veel succes!

gerelateerde berichten