Stel een timer in om uw apparaat te laten slapen en muziek uit te schakelen [Android]

Een functie waar ik erg naar verlangde op mijn telefoon (een iPhone) was de mogelijkheid om gedurende een bepaalde tijd muziek af te spelen. Ik moest een snelle Google-zoekopdracht uitvoeren om erachter te komen dat dit iets is dat de native Music-app ondersteunt. Het is iets dat elke smartphone zou moeten kunnen doen en hoewel een native app dit misschien niet ondersteunt, zijn er apps van derden. Sleep Timer (Muziek en scherm uit) is een gratis, door advertenties ondersteunde Android-app waarmee je een slaaptimer voor je scherm in het algemeen en muziek in het bijzonder kunt instellen. Met de app kun je een timer instellen en wanneer de timer afloopt, wordt het apparaat in de slaapstand gezet en wordt alle muziek die wordt afgespeeld uitgeschakeld. Als u het apparaat in de sluimerstand zet, bent u misschien in slaap gevallen met een app die uw apparaat wakker houdt, maar als een timer is ingeschakeld, wordt uw apparaat in slaapstand gebracht en bespaart u kostbare batterij. De app is niet in alle landen gratis beschikbaar, dus het kan zijn dat je een tijdelijke oplossing nodig hebt om de app met regiobeperking te downloaden.

  Headsetmenu voegt een app-wisselmenu toe wanneer de headset is aangesloten [Android]

Gebruik na installatie de ronde schuifregelaar om de timer in te stellen. Ga naar de instellingen van de app om de ‘Snooze’-functie aan te passen en timers te beheren.

Onder instellingen kunt u de maximale lengte van de tijdschuifregelaar op het startscherm van de app beheren. Standaard is deze ingesteld op 100 minuten, maar als je een timer voor een langere periode wilt instellen, bijvoorbeeld twee uur, moet je de juiste timerduur selecteren in de instellingen. U kunt ook selecteren wat de app stopt wanneer het apparaat in de slaapstand wordt gezet.

De ‘Extensielengte’ werkt als een snooze-knop voor de app doordat het de slaaptijd met een paar minuten vertraagt. U kunt de verlengingsduur aanpassen via de instellingen. Wanneer de app actief is, verschijnt deze in het systeemvak waar u de knop Verlengen kunt gebruiken om een ​​paar minuten aan de timer toe te voegen. De app kan uw apparaat in de slaapstand zetten, muziek pauzeren en uitzendingen pauzeren of stoppen. De ontgrendelde versie van de app verwijdert advertenties en laat je ook wifi en Bluetooth uitschakelen.

  Prism is een app-gerichte launcher gericht op eenvoud [Android]

Wat ik het leukste vind aan deze app, is dat het geen alles of niets-deal is. Je kunt ervoor kiezen om het alleen muziek te laten pauzeren, of om je apparaat gewoon in de sluimerstand te zetten en betalen om wifi en Bluetooth te ontgrendelen lijkt de moeite waard. Elke keer dat u Bluetooth gebruikt, kunt u de app deze voor u laten uitschakelen. Evenzo, als u over een uur of twee uitgaat en u van plan bent uw data-abonnement te gebruiken, kunt u de app wifi laten uitschakelen om de batterij te sparen. Meer functies zouden zeer welkom zijn.

  Android-apps uitvoeren op Linux

Installeer slaaptijd (muziek en scherm uit) vanuit de Google Play Store

gerelateerde berichten