Stel het iOS-toetsenbord in om van kleur te veranderen op basis van de app die u gebruikt

Een gejailbreakte iPhone overtroeft altijd zijn tegenhangers in de gevangenis, of daar geloof ik tenminste heilig in. Zie je, het gaat nooit om piraterij – dat was het eigenlijk nooit – en het enorme aantal wijzigingen dat je kunt aanbrengen als je eenmaal de beperkingen opgelegd door Apple maken het hele proces de moeite waard. Neem bijvoorbeeld AdaptiveKeyboard, een recent uitgebrachte jailbreak-tweak die de kleur van het iOS-toetsenbord verandert in de dominante kleur in het pictogram van de respectievelijke app, wat een coole esthetische herziening geeft aan de typervaring in het algemeen. Gefascineerd? Laten we eens kijken wat je krijgt met dit pakket direct na de sprong.

AdaptiveKeyboard gaat er in feite van uit dat het standaard iOS-toetsenbord, hoewel uitstekend geschikt voor typen op het scherm, duidelijk en eenvoudig is, en dat is zo ongeveer alles. In tegenstelling tot de grote concurrent van de iPhone, Android, staat Apple niet toe dat ontwikkelaars veel veranderen aan het toetsenbord, laat staan ​​dat ze een alternatief toetsenbord hebben dat op je hele apparaat werkt.

  Met deze Tweak kun je aanpassen hoe screenshots worden opgeslagen in iOS [Jailbreak]

Dit is waar het jailbreak-scenario om de hoek komt kijken, en we hebben gezien dat TouchPal voor iOS beschikbaar kwam via Cydia. Maar misschien wil je niet iets heel anders of unieks, toch? Misschien wil je gewoon een vleugje kleur toevoegen aan je toetsenbord, en dat is precies wat AdaptiveKeyboard doet. De tweak kijkt naar de app waarin je het toetsenbord gebruikt en verandert de kleur van het toetsenbord zodat deze overeenkomt met de kleur van het app-pictogram. Bekijk de screenshots hieronder voor een beter begrip.

Als het app-pictogram verschillende kleuren bevat, neemt het toetsenbord de meest dominante kleur aan, dus zoals je kunt zien in het screenshot van de Facebook-app, hoewel de ‘f’ in het pictogram wit is, is de dominante kleur blauw , en dat is wat het toetsenbord nam.

  Hoe deelbladpictogrammen in iOS te herschikken

AdaptiveKeyboard is een alles of niets pakket, dus er zijn geen instellingen die u kunt configureren, en de aanpassing zal ook niet worden vermeld onder de app Instellingen van uw iPhone. Bijgevolg kunnen er gevallen zijn waarin u de kleur die het toetsenbord erft esthetisch niet mooi vindt, maar daar zult u mee moeten leven. Persoonlijk hield ik niet van het groene toetsenbord in Berichten, maar afmelden is niet mogelijk. Misschien is dat iets waar de ontwikkelaar naar wil kijken.

AdaptiveKeyboard is beschikbaar voor gejailbreakte iPhones via de ModMyi-repository in Cydia, dus er zijn geen speciale bronnen die je moet toevoegen om deze aanpassing te vinden. Het is een commercieel pakket en kost $ 0,99 om te installeren, wat, om eerlijk te zijn, enigszins onnodig is voor een louter visuele aanpassing. Aan de andere kant, als je van maatwerk houdt en ernaar uitkijkt dat je apparaat opvalt, hey, het is maar een dollar.

  8 Beste notitie-apps voor iOS in 2019