Stil tabblad vertraagt ​​het laden van pagina’s in Firefox totdat u overschakelt naar het tabblad


Firefox heeft tal van geweldige functies, maar de browserinterface voor tabbladen blijft zijn onmisbare troef. Wanneer u een koppeling opent in een nieuw Firefox-tabblad, wordt over het algemeen de webpagina meteen geladen. Dit is redelijk handig voor het gelijktijdig openen van meerdere links, maar als je een trage internetverbinding hebt, kan dat een paar problemen veroorzaken. Dit is waar de nieuwe Firefox-add-on Silent Tab te hulp schiet. Het is bedoeld om de laadtijd uit te stellen totdat u handmatig opnieuw op de geopende tab(s) klikt. Met de Firefox-add-on kunt u de tabbladen onderdrukken om fluctuaties in de browsesnelheid te voorkomen, bijvoorbeeld wanneer meerdere links tegelijk worden geopend. Dit kan ook handig zijn als je een traag systeem hebt dat niet meerdere pagina’s tegelijk kan laden. Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

  Wat is het verschil tussen IPv4 en IPv6?

Het beste van Silent Tab is dat, in tegenstelling tot veel andere Firefox-add-ons, de browser niet opnieuw hoeft te worden opgestart. Het zal dus meteen klaar zijn om zijn doel te dienen.

Wanneer u een nieuwe link op het stille tabblad moet openen, klikt u er met de rechtermuisknop op gevolgd door op de optie ‘Link openen op stil tabblad’ te klikken die door de extensie aan het contextmenu is toegevoegd. Hierdoor wordt die link onmiddellijk in een nieuw tabblad geopend, maar de webpagina begint pas te laden als u naar het tabblad navigeert. Een ander interessant ding is dat je zoveel nieuwe stille tabbladen kunt openen als je wilt. U kunt gewoon hetzelfde proces gebruiken om stillere pagina’s van de huidige webpagina te openen.

  Hoe een leeg vergrendelscherm op iPhone X te repareren

Nog een gekke gedachte: de titel van het Slient-tabblad zal de URL van de pagina weergeven en niet de werkelijke titel, omdat Firefox de paginatitel niet zal ophalen totdat u op het stille tabblad klikt. Als u dat tabblad selecteert, wordt de pagina normaal geladen zoals het hoort.

In een notendop, als u een bootlading links in nieuwe tabbladen moet openen zonder uw internetverbinding te verzanden, kan Silent Tab buitengewoon handig zijn. U kunt deze gratis downloaden via onderstaande link.

Installeer Silent Tab voor Mozilla Firefox

gerelateerde berichten