Stream foto’s van Android naar uw tv met Photowall voor Chromecast

De Chromecast-dongle is een enorme hit geweest voor Google, gecementeerd door het feit dat veel ontwikkelaars nu apps maken voor dit kleine streaminggadget. Hoewel het niet alleen de ongelooflijke ondersteuning van derden is, is het op Mountain View gebaseerde technologiebedrijf zelf ook redelijk actief in het aanmoedigen van de ontwikkeling van het apparaat. Vers uit Mountain View Headquarters is een app voor iOS en Android, Photowall voor Chromecast genaamd, waarmee een groep mensen foto’s van hun Android- of iOS-apparaten naar een met Chromecast verbonden tv kan sturen, zodat ze hun afbeeldingen op grotere schermen kunnen bekijken. Details volgen.

  Hoe u opslagruimte op uw Android-telefoon vrijmaakt met bestanden van Google

De app ziet er heel eenvoudig uit, heeft dezelfde interface op beide ondersteunde platforms en heeft een paar leuke functies, zoals gebruikers doodles op de afbeeldingen laten maken en er notities op kunnen schrijven om herinneringen aan een bepaalde gelegenheid of gebeurtenis te bewaren, laten we zeggen, een verjaardagsfeestje, de bruiloft van een vriend of je eerste reis naar Parijs. Daarnaast kan de app ook een YouTube-montage van de foto’s genereren, waardoor ze een video worden die vervolgens met anderen kan worden gedeeld.

De samenwerkingselementen van de app maken hem ideaal, vooral voor familiebijeenkomsten waar gebruikers misschien direct foto’s met anderen willen delen, zoals met Photowall, ze kunnen dit doen zonder online te gaan. Het interessante is dat iedereen die de app niet eens heeft geïnstalleerd, de Photowall kan bekijken die met hen is gedeeld.

  Hoe het Verborgen Easter Egg-spel van Android 11 te spelen

Het gebruik van de app is doodeenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is uw apparaat en Chromecast verbinden met hetzelfde wifi-netwerk. Nadat de app is gestart, tikt u op het Chromecast-pictogram in de app en wordt u onmiddellijk gevraagd wanneer een succesvolle verbinding tussen beide apparaten is gemaakt. Daarna moet u inloggen op uw Google-account.

Zowel Android- als iOS-apps zijn gratis, maar zijn op het moment van schrijven alleen beschikbaar in bepaalde landen.

Installeer Photowall voor Chrome op Android

Installeer Photowall voor Chromecast op iOS