Stuur iMessages vanuit Windows, Android en meer

Omdat de grens tussen sms en instant messaging steeds vager wordt, hebben veel populaire sms-apps hun naam verdiend op iOS en Android. Voor de meeste iPhone-bezitters is iMessage de voorkeursmodus voor sms’en, vooral omdat het beschikbaar is op alle iOS-apparaten en zelfs op Mac OS X. WhatsApp heeft misschien een groter gebruikersbestand, maar je kunt nog steeds niet sms’en vanaf een computer. manier waarop u kunt via iMessage voor Mac. Als het echter om iMessage zelf gaat, worden Windows-gebruikers buitengesloten omdat Apple geen officiële Windows-client voor de service heeft. Er is echter een redelijk goede oplossing van derden beschikbaar voor dit doel die werkt via een gejailbreakt iDevice. Remote Messages bestaat al geruime tijd in de Cydia-winkel, maar het is eindelijk bijgewerkt voor iOS 7 en heeft een aantal behoorlijk geweldige functies.

Externe berichten instellen op een iPhone is vrij eenvoudig. Start gewoon de app Stock Settings en schakel de tweak in vanuit het menu dat het daar toevoegt. Het IP-adres van uw apparaat en een serverpoort worden weergegeven onder de activeringsschakelaar. Als u meer privacy wilt, schakelt u de optie ‘Verificatie gebruiken’ in. In dit geval moet u ook een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Een extra optie is om SSL te gebruiken met Remote Messages, maar dit deel staat nog in de kinderschoenen en wordt als experimenteel vermeld.

  Hoe te repareren "De geselecteerde schijf is van GPT-partitiestijl" bij het installeren van Windows 10

Zodra de tweak is geconfigureerd op uw iDevice, start u een webbrowser op elke computer of handheld-apparaat. Voer uw IP in de adresbalk van de browser in, gevolgd door het poortnummer. Deze informatie moet worden ingevoerd in het formaat IP:Port. Op basis van de waarden in de eerste schermafbeelding zouden we bijvoorbeeld invoeren:

192.168.0.103:333

Als beide apparaten zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden, zou u nu al uw berichtthreads moeten zien geladen in het rechterdeelvenster van de webbrowser. Gebruikers kunnen zoeken naar een bepaald contact of gesprek en meteen beginnen met het typen van een nieuwe tekst. De berichtopties die worden aangeboden door Remote Messages verschillen niet veel van die in de iOS 7 Messages-app. U kunt vanaf uw computer foto’s aan de berichten toevoegen of de camerarol van het apparaat openen en vanaf daar afbeeldingen bijvoegen. Om een ​​onderwerpregel aan je bericht toe te voegen, klik je op de derde knop rechts van ‘Verzenden’.

  Een schuifregelaar voor helderheid toevoegen in Windows 10

De aanvullende instellingen die beschikbaar zijn in Externe berichten zijn toegankelijk door op het tandwielpictogram in de rechterbenedenhoek te klikken. Door deze extra opties is het mogelijk om teksten te gaan versturen door op de Enter-toets te drukken, geluiden aan de webapp toe te voegen en bureaubladmeldingen te krijgen.

Hoewel sommigen Remote Messages misschien beschouwen als niets meer dan een nieuwe tweak, kan het niet worden ontkend dat het bij veel gelegenheden van pas kan komen. Als uw werkplek bijvoorbeeld het gebruik van telefoons niet aanmoedigt, stelt u deze aanpassing in en begint u met het verzenden van berichten vanaf uw computer. Er is ook iets te zeggen voor het gemak van sms’en met een goed toetsenbord.

  Hoe u uw harde schijf defragmenteert op Windows 10

Externe berichten kosten $ 3,99, wat in het begin misschien een beetje te hoog klinkt, maar volledig gerechtvaardigd blijkt te zijn als je eenmaal de tweak daadwerkelijk gaat gebruiken. Ga naar de BigBoss-repo van de Cydia-winkel en pak Remote Messages voor iOS 7 als je veel tijd achter je computer doorbrengt of op een ander browser-ondersteund apparaat zoals een Android- of Windows-tablet.