SwiP is een gratis app voor het schakelen van profielen voor Android

Taakautomatisering is behoorlijk populair geworden onder mobiele gebruikers dankzij apps zoals Tasker. Met Tasker kunt u verschillende scenario’s configureren op basis van de huidige locatie, tijd, gebeurtenis enzovoort, en automatisch verschillende acties activeren op basis van die scenario’s. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw telefoon automatisch overschakelt naar de stille modus wanneer deze is aangesloten om op te laden, of wifi moet uitschakelen wanneer u onderweg bent, kunt u dat eenvoudig bereiken met Tasker. Het enige voorbehoud bij Tasker is dat het een betaalde app is, en hoewel het elke cent waard is, betalen de meeste gebruikers liever niet het geld. Als je op zoek bent naar een gratis, of beter nog, open-source alternatief, probeer SwiP dan eens. Deze nieuwe app is ontwikkeld door XDA-Developers-lid Flow-Chi en automatiseert het schakelen tussen verschillende apparaatprofielen. Het is lang niet zo flexibel of rijk aan functies als Tasker, maar wat het biedt, zou genoeg moeten zijn voor de informele gebruiker. Bovendien maakt de eenvoud het veel gemakkelijker te begrijpen. Details na de sprong.

  Ontvang e-mailmeldingen die u overal kunt beantwoorden [Android]

Het startscherm van SwiP heeft bovenaan twee tabbladen met de namen ‘Profielen’ en ‘Triggers’. Onder de eerste kunt u bestaande profielen bewerken of nieuwe maken. Deze profielen zijn voorinstellingen voor systeeminstellingen en services. Voor elk profiel kunt u een andere beltoonmodus (normaal, stil enz.), volume, GPS, Wifi en Bluetooth-instelling, helderheidsniveau en meer specificeren. Als je klaar bent, tik je op het vinkje in de rechterbovenhoek om je wijzigingen op te slaan.

Op het tweede tabblad, Triggers, kunt u de regels specificeren waarvoor een bepaald profiel moet worden ingeschakeld. Net zoals U kunt zoveel triggers maken en configureren als u nodig heeft op een manier die vergelijkbaar is met de profielen. Binnen de configuratie van een trigger kunt u verschillende parameters specificeren, zoals locatiecoördinaten, tijd, duur, hoofdtelefoonstatus (verbonden/losgekoppeld) enz.

  Hoe YouTube Picture In Picture op Android 8 in te schakelen

Voor elke trigger moet u ook het profiel specificeren dat wordt geactiveerd wanneer aan de voorwaarden daarin wordt voldaan. Als u van plan bent meerdere triggers te gebruiken, vergeet dan niet om voor elke trigger een prioriteit in te stellen.

De app is nog in bèta, maar lijkt probleemloos te werken. Download het naar uw apparaat via de onderstaande Play Store-link en laat ons weten hoe het voor u heeft gewerkt.

Installeer SwiP vanuit de Play Store

[via XDA-Developers]