Symbolen invoegen in Google Documenten en Presentaties

U kunt speciale tekens in uw documenten en presentaties invoegen zonder al die Alt-codes te hoeven onthouden door het gebruiksvriendelijke hulpmiddel voor het invoegen van tekens van Google Docs en Slides te gebruiken. Het biedt een groot aantal symbolen, karakters, symbolen, talen en meer. Hier leest u hoe u speciale tekens in uw documenten kunt invoegen.

Opmerking: u kunt tekens niet rechtstreeks in Google Spreadsheets invoegen, maar u kunt ze wel kopiëren en in een cel op de spreadsheet plakken.

Speciale tekens invoegen in Google Documenten en Presentaties

Het invoegen van symbolen in uw bestand is een eenvoudig proces dat u op verschillende manieren kunt uitvoeren. Of je nu gekke emoji’s, pijlen of scripts van een andere taal wilt, je kunt dit bereiken door handmatig een categorie te selecteren, in de zoekbalk te typen of door te tekenen wat je zoekt.

  Hoe aangepaste hyperlink Tooltip-tekst in MS Excel in te stellen?

Het eerste dat u hoeft te doen, is een nieuwe openen Google documenten of Dia’s bestand om aan de slag te gaan.

Als u de nieuwste versie van Chrome gebruikt, kunt u ook ‘docs.new’ of ‘slides.new’ typen in de adresbalk van een nieuw tabblad.

Open in uw document het menu “Invoegen” en klik vervolgens op de opdracht “Speciale tekens”.

Handmatig naar symbolen zoeken

Als je een bepaald teken niet in gedachten hebt (of als je niet zeker weet hoe je moet zoeken naar wat je wel in gedachten hebt), kun je de vervolgkeuzemenu’s gebruiken om door de overvloed aan beschikbare symbolen te bladeren.

Klik op het tweede vervolgkeuzemenu om een ​​categorie te kiezen. U kunt kiezen uit symbolen, interpunctie, emoji’s, scripts in verschillende talen en zelfs verschillende witruimtetekens. Er zijn er veel, dus wees bereid om wat tijd door te brengen met browsen.

  3 tools om grafieken of grafieken online te maken en in te sluiten

Klik vervolgens op het andere vervolgkeuzemenu om de tekens nog verder te verfijnen.

Nadat u de categorieën hebt gekozen, hoeft u alleen maar op het teken te klikken dat u in uw bestand wilt invoegen.

Gebruik de zoekbalk

Als u weet wat u zoekt, kunt u de zoekbalk rechts van het pop-upvenster gebruiken. U kunt zoeken op trefwoord, beschrijving of op Unicode-waarde, als u die kent.

Het gebruik van de zoekbalk kan een beetje lastig zijn, omdat het zoeken naar een emoji met een glimlach niet de beoogde resultaten opleverde. Dit komt omdat het het woord gebruikt om overeen te komen met de beschrijving van het personage.

Als u in plaats daarvan op ‘Glimlachend’ zoekt, krijgt u meer resultaten.

Toch gaat het zoeken naar een symbool meestal sneller dan door alle menu’s bladeren om er handmatig een te vinden.

Teken een personage om te zoeken

Tot slot, als je pogingen om het juiste teken of symbool te vinden niet zijn gelukt, kun je de tekenfunctie proberen waarmee je kunt schetsen wat je maar wilt.

  Wat is contacttracering en hoe kan het pandemieën bestrijden?

Begin met tekenen/schrijven in het vak rechts van het venster en vergelijkbare tekens verschijnen in het linkerdeelvenster. U hoeft niet alles in één keer te tekenen en u kunt aan uw tekening blijven toevoegen als er meerdere gebaren nodig zijn.

Als je klaar bent, klik je op de pijl in de rechterbenedenhoek om het vak opnieuw in te stellen en de volgende te tekenen.

Als u deze tekens regelmatig gebruikt, vindt u ze als eerste vervolgkeuzemenu onder ‘Recente tekens’.