Systeemonderbrekingen 100 CPU repareren in Windows 10

Systeemonderbrekingen zijn geen slechte zaak, zoals het misschien uit de naam klinkt. Het is een officieel onderdeel van het besturingssysteem dat werkt als een brug tussen de hardware en software om alle bronnen weer te geven die door de hardware worden gebruikt. Systeemonderbrekingen worden meestal gebruikt om het CPU-gebruik van uw computer te testen of te controleren. De noodzaak om het systeem te repareren onderbreekt 100 CPU-vensters 10 komt voort uit het hoge CPU-gebruik vanwege een reeks processen die op de computer worden uitgevoerd. Dit artikel zal u enorm helpen bij het kennen van de redenen waarom mijn CPU-gebruik zo hoog is in Windows 10 en hoe u dit kunt verlagen en oplossen.

Systeemonderbrekingen 100 CPU repareren in Windows 10

100% gebruik van CPU-gebruik moet worden vastgesteld om toekomstige schade aan de functionaliteit van uw computer te voorkomen. Het vestigt de aandacht op de problemen die u misschien al een tijdje negeert, maar die moeten worden opgelost.

Waarom is mijn CPU-gebruik zo hoog Windows 10?

Een hoog CPU-gebruik kan verschillende redenen hebben die verband kunnen houden met zowel externe als interne problemen. Hieronder volgen de meest voor de hand liggende verklarende redenen waarom mijn CPU-gebruik zo hoog is in Windows 10:

  • Meerdere achtergrond-apps en -processen: elke computer werkt met behulp van een aantal processen die op de achtergrond werken. Deze processen nemen met de tijd toe naarmate nieuwe toepassingen naar uw computer worden gedownload. Deze toepassingen staan ​​standaard op automatisch starten, wat betekent dat ze worden uitgevoerd zodra u de computer aanzet. Dit leidt tot een hoog CPU-gebruik, evenals batterij- en andere bronnen die om enige onderbreking van buitenaf vragen.

  • Antivirus: het gebruik van antivirus wordt vaak in verband gebracht met veel potentiële problemen die de functionaliteit van uw computer vertragen. Het kost veel CPU-gebruik om een ​​harde schijf te scannen, waardoor uw besturingssysteem overbelast raakt. Het in plaats van uw pc te beschermen, doet er meer kwaad aan.

Om systeemonderbrekingen op te lossen, volgt Windows 10 de volgende methoden die worden vermeld volgens de vereisten van het Windows 10-besturingssysteem om het CPU-gebruik te verlagen tot het punt dat het de prestaties van uw computer niet belemmert en laat vertragen.

Methode 1: Start de computer opnieuw op

Een beproefde methode voor het oplossen van systeemonderbrekingen met een hoog CPU-gebruik Windows 10 die wonderen kan doen om de meeste van uw problemen op te lossen. Aangezien het starten van Windows een gecompliceerd proces is, is het herstarten van de computer daarom een ​​haalbare optie wanneer u systeemonderbrekingen 100 CPU Windows 10 wilt repareren.

1. Klik op het Windows-pictogram.

2. Klik nu op Vermogen

3. Klik op Opnieuw opstarten

Methode 2: apparaatstuurprogramma’s bijwerken

Het komt vaak voor dat stuurprogramma’s verouderd raken om met de huidige updates op uw Windows te werken. Dit is wanneer het nodig wordt om ze bij te werken zodat ze goed kunnen worden gecoördineerd met het besturingssysteem om te communiceren met de andere randapparatuur of interne apparaten die een computer helpen soepel te werken en om 100 CPU-geheugen en schijfgebruik van Windows 10 te corrigeren. Update apparaatstuurprogramma’s op Windows 10 voor verder proces.

Methode 3: USB-roothubs uitschakelen

Een USB-roothub werkt door de stroom naar afzonderlijke externe apparaten te beheren via de USB-poorten van een computer. Dit wordt gedaan door de plug-in en plug-out van verschillende USB-apparaten te volgen.

Opmerking: zorg ervoor dat u de USB-hoofdhub die bedoeld is voor uw toetsenbord en muis niet uitschakelt. Hiervoor kunt u op Eigenschappen klikken. Open vervolgens het Power-dialoogvenster om de aangesloten apparaten te controleren.

1. Druk op de Windows-toets + X-toets om toegang te krijgen tot het Power-menu. Klik vervolgens op de optie Apparaatbeheer om deze te openen.

2. Zoek en breid Universal Serial Bus-controllers uit.

3. Klik met de rechtermuisknop op elke USB-hoofdhub en laat de USB-hub over voor uw toetsenbord en muis.

4. Klik op Apparaat uitschakelen

Methode 4: Snel opstarten uitschakelen

Elke computer heeft zijn eigen opstarttijd die kan worden verhoogd door gebruik te maken van de Fast Startup-functie die de opstarttijd tot een minimum beperkt. Deze snelheid kan soms problemen met de hardware veroorzaken en belast de CPU extra, waardoor u systeemonderbrekingen 100 CPU-vensters 10 moet repareren. Lees alstublieft Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 om het hele proces en een beetje te kennen achtergrondinformatie over snel opstarten.

Methode 5: Magic Packet uitschakelen

Een Magic Packet is een wekopdracht, meestal van een extern apparaat, hoogstwaarschijnlijk van een lokaal netwerk, daarom wordt het ook wel Wake ON LAN genoemd. Het zorgt ervoor dat een computer uit een energiebesparende slaapstand ontwaakt. Het kan wonderen verrichten voor het oplossen van systeemonderbrekingen bij 100% CPU.

1. Volg stap 1 van methode 3

2. Zoek en klik op Netwerkadapters. Klik met de rechtermuisknop op de specifieke netwerkadapter en klik op Eigenschappen.

3. Klik op het vak Geavanceerd.

4. Blader omlaag in het dialoogvenster Eigenschappen om Wake on Magic Packet en Wake on Pattern Match te vinden.

5. Selecteer Uitgeschakeld in het dialoogvenster Waarde en klik op OK.

Methode 6: hardwareapparaten uitschakelen/verwijderen

Het is mogelijk dat een bepaald hardwareapparaat de optimale prestaties van het systeem onderbreekt. Deze situatie vraagt ​​om een ​​oplossing om 100 CPU-geheugen en schijfgebruik Windows 10 te repareren door hardwareapparaten een voor een uit te schakelen of te verwijderen om de CPU-prestaties afzonderlijk te testen.

Opmerking: als u niet zeker weet welk hardwareapparaat cruciaal is voor het functioneren van uw computer en wat niet, gebruik dan een andere methode. Maar u kunt nog steeds proberen het apparaat te verwijderen, aangezien dit mogelijk geen kritieke invloed heeft op de werking van de computer.

1. Om een ​​hardwareapparaat uit te schakelen, opent u Apparaatbeheer met behulp van stap 1 in methode 3.

2. Hier vindt u al die hardwareapparaten die niet essentieel zijn voor de normale werking van een computer, zoals dvd-/cd-rom-stations.

3. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat dat u niet kritisch vindt en klik op Apparaat uitschakelen

4. Controleer het CPU-gebruik in Taakbeheer om te zien of het is gedaald. Als dit niet het geval is, probeer dan een ander apparaat uit te schakelen.

Volg deze stappen om apparaten te verwijderen en tegelijkertijd het gebruik te controleren:

1. Verwijder één apparaat tegelijk, wacht een paar minuten en kijk of het CPU-gebruik is gedaald. Zo niet, probeer dan een ander apparaat te verwijderen totdat u de hardware vindt die dit probleem veroorzaakt.

2. Probeer na het vinden van de problematische hardware het stuurprogramma bij te werken. Als het niet werkt, ga dan naar de ondersteuningspagina van het genoemde apparaat om verdere oplossingen te vinden.

Methode 7: stop apps die op de achtergrond worden uitgevoerd

Achtergrond-apps verbruiken veel CPU-gebruik dat mogelijk zonder uw medeweten wordt uitgevoerd. Deze apps kunnen de genoemde fout veroorzaken die kan worden opgelost door onze gids te volgen. Voorkom dat apps op de achtergrond worden uitgevoerd op Windows 10

Methode 8: Antivirus uitschakelen

Zoals besproken in de bovenstaande redenen Antivirussen zoals McAfee en Bitdefender kan soms de normale werking van een pc belemmeren. Het scannen van een harde schijf vereist veel CPU-gebruik, wat de genoemde fout kan veroorzaken. Antivirus tijdelijk uitschakelen in Windows 10

Methode 9: BIOS bijwerken

Het bijwerken van uw BIOS is een van de laatste stappen om systeemonderbrekingen 100 CPU-vensters 10 op te lossen voordat u verder gaat met professionele methoden voor probleemoplossing. Het staat voor Basic Input and Output System en werkt door de meeste apparaten op een computer te initialiseren, inclusief de GPU en CPU. Het fungeert als een brug tussen de hardware en het besturingssysteem. Op een gegeven moment wordt het noodzakelijk om het bij te werken om prestatieverlies te voorkomen. Volg de methoden die worden uitgelegd in Wat is het BIOS en hoe u het BIOS ook op drie manieren naadloos kunt bijwerken. Kies wat voor jou het beste werkt.

Methode 10: Systeembestanden herstellen

Een andere Windows-systeemtool die zoekt naar ontbrekende en beschadigde Windows-systeembestanden is System File Check (SFC). Juist, het klinkt als CHKDSK. In tegenstelling tot CHKDSK, dat uw hele schijf analyseert op fouten, controleert SFC selectief op Windows-systeembestanden. Het is echter belangrijk om te controleren of alles volledig operationeel is voordat u de SFC-opdracht uitvoert. Hier is onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Wat zijn systeemonderbrekingen?

Ans. Systeemonderbrekingen worden gebruikt om de systeembronnen weer te geven die worden verbruikt door alle hardwareonderbrekingen die op uw computer optreden. Het regelt de informatiestroom tussen uw computersysteem en hardware. In Taakbeheer verschijnt het als een proces.

Q2. Hoe het CPU-gebruik te verlagen?

Ans. Om uw CPU-gebruik te verlagen, moet u ervoor zorgen dat er geen achtergrondapps worden uitgevoerd die de optimale prestaties van de CPU kunnen belemmeren. Dit kan ook het gevolg zijn van virussen en antivirusprogramma’s die het CPU-gebruik verhogen door de harde schijven regelmatig te scannen.

***

We hopen dat het bovenstaande artikel over het oplossen van systeemonderbrekingen 100 CPU Windows 10 nuttig was en dat je het probleem hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke van de bovenstaande methoden voor u heeft gewerkt bij het oplossen van dit CPU-gebruiksprobleem. Vergeet ook niet te reageren als u vragen en/of suggesties heeft.

  Fix foutcode 0x8009000f 0x90002 in Windows 10

gerelateerde berichten