Systemd inschakelen voor WSL2 in Windows 11

epcdream.nl

Windows Subsystem for Linux (WSL) heeft een aantal door de gemeenschap ondersteunde projecten gezien, maar systemd was een van de meest gewilde vereisten van ontwikkelaars. Er zijn al projecten geweest zoals one-script-wsl2-systemd en geest om systemd te implementeren op WSL2 in Windows 11 en 10. Microsoft merkt de passie voor systemd-implementaties voor WSL2 op en werkt samen met Canonical (uitgever van Ubuntu) om officiële systemd-ondersteuning voor Windows Subsystem voor Linux te bieden. En nu kunnen ontwikkelaars systemd inschakelen voor WSL2 in Windows 11 in 5 eenvoudige stappen. Dus als u geïnteresseerd bent, laten we doorgaan en leren hoe u systemd voor WSL2 in Windows 11 kunt inschakelen.

Schakel Systemd in voor WSL2 in Windows 11 (2022)

In deze zelfstudie hebben we de instructies genoemd om systemd in te schakelen voor Windows Subsystem voor Linux in Windows 11, samen met een korte uitleg over het onderwerp.

Wat is Systemd in Linux?

Systemd is een systeem- en servicemanager voor op Linux gebaseerde besturingssystemen. Het is in wezen verantwoordelijk voor het starten van systeemcomponenten en services tijdens het opstarten van een Linux-systeem. Je kunt zeggen dat het het bovenliggende proces is en alle andere processen initialiseert, vandaar dat de PID (Process Identifier) ​​1 is. Dus wat is het probleem nu Windows Subsystem voor Linux systemd ondersteunt?

  Hoe IRQL NIET MINDER OF GELIJK op te lossen in Windows 10 en 11

Ten eerste brengt systemd een bijna native softwareomgeving naar WSL. Kortom, wat u krijgt van Ubuntu op een bare-metal installatie, krijgt u ook dezelfde omgeving in WSL. Afgezien daarvan zijn er veel services zoals Snap, microk8s, Kubernetes, etc., die afhankelijk zijn van systemd om correct te werken. Dus met officiële ondersteuning van Microsoft kunnen ontwikkelaars nu het ware potentieel van WSL2 volledig benutten en tegelijkertijd op Windows en Linux werken zonder iets te missen.

Installeer de nieuwste versie van WSL2

1. Eerst moet u een bepaalde versie van WSL downloaden (versie 0.67.6 en hoger). Open PowerShell en voer de onderstaande opdracht uit om de huidige versie te controleren. Als u een bijgewerkte versie heeft, gaat u direct naar het volgende gedeelte.

wsl --version

2. Als je een oudere versie hebt, ga je gang en download je het nieuwste WSL-pakket van de GitHub-pagina van Microsoft gelinkt hier. Je hoeft niet op een Insider-kanaal te zitten om systemd voor WSL2 in Windows 11 in te schakelen.

3. Installeer vervolgens het Windows Subsystem for Linux MSIXBUNDLE-pakket op uw Windows 11-pc.

4. Open daarna Windows Terminal met beheerdersrechten. Als je al een Linux-distro hebt geïnstalleerd, ga dan direct naar het volgende gedeelte.

  Herstel de installatiefout van Discord op Windows 10

5. Ga vervolgens naar PowerShell en voer de onderstaande opdracht uit. Hiermee wordt de nieuwste Ubuntu-distributie geïnstalleerd. Als je een andere Linux-distro wilt installeren, kun je deze installeren vanuit de Microsoft Store of wsl –install uitvoeren om alle beschikbare distributies te vinden.

wsl --install Ubuntu

Schakel Systemd in voor WSL2 in Windows 11

1. Zodra Ubuntu (of een Linux-distro naar keuze) is geïnstalleerd, opent u PowerShell opnieuw met beheerdersrechten. Ga vervolgens naar “Ubuntu” via de pijlknop in de titelbalk.

2. Voer na het instellen van uw gebruikersnaam en wachtwoord de onderstaande opdracht uit om het bestand “wsl.conf” te bewerken met behulp van de Nano-editor.

sudo nano /etc/wsl.conf

3. Voeg hier de onderstaande regels toe aan het bestand. Hiermee kunt u systemd inschakelen voor WSL2 op uw Windows 11-computer.

[boot]
systemd=true

4. Om op te slaan en de Nano-editor te verlaten, drukt u op “Ctrl + O” en drukt u op Enter. Druk daarna op “Ctrl + X”. Je hebt nu de nodige wijzigingen aangebracht.

5. Nu moet u Windows Subsystem voor Linux afsluiten. Sluit daarvoor het tabblad Ubuntu en ga naar het tabblad PowerShell. Voer hier de onderstaande opdracht uit.

wsl.exe --shutdown

6. Ga nu door en start Ubuntu opnieuw vanuit de Windows Terminal. Systemd wordt nu standaard op de achtergrond uitgevoerd. Om dit te controleren, voert u de onderstaande opdracht uit en bekijkt u de servicestatus.

systemctl list-unit-files --type=service

7. U kunt Nextcloud nu op WSL2 installeren met behulp van Snap, dat afhankelijk is van systemd om correct te werken. Kies hier uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord in de tweede opdracht. Zoals te zien is in de onderstaande schermafbeelding, werken alle Snap-services correct.

sudo snap install nextcloud
sudo nextcloud.manual-install USERNAME PASSWORD
snap services

Schakel Systemd in op Windows Subsystem voor Linux

Dit zijn dus de stappen die u moet volgen om systemd in te schakelen voor WSL in Windows 11. Het beste is dat u niet naar een Insider-kanaal hoeft te gaan om systemd in uw Linux-subsysteem op Windows in te schakelen. U kunt het pakket rechtstreeks downloaden van GitHub en het nu installeren. Als u bovendien Android-apps op Windows 11 wilt installeren, gaat u naar onze gedetailleerde zelfstudie. En om Google Play Store op uw Windows 11-pc te installeren, hebben we een bijgewerkte handleiding voor u. Als u tot slot nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het gedeelte Opmerkingen hieronder.

  Hoe te voorkomen dat Skype automatisch start op Windows 10