Taal wijzigen op uw Chromebook

Chrome OS is niet langer een browsergebaseerd besturingssysteem, maar wordt geleverd met talloze functies en gedetailleerde instellingen om uw ervaring te personaliseren. U kunt emoji’s op een Chromebook gebruiken en zelfs de Chromebook-taakbeheerder openen om cruciale systeembronnen te beheren. Ook op het gebied van taalvoorkeuren kunt u met Chromebooks nu verschillende talen instellen voor verschillende gebruikssituaties. U kunt de systeembrede taal wijzigen of een andere taal instellen voor inhoud op internet op Chromebooks. Bovendien kunt u uw toetsenbord- en spraakinvoertalen specificeren, en Chrome OS zal dat onthouden. Dus als u uw Chromebook verder wilt personaliseren door de voorkeurstaal te wijzigen, volgt u onze onderstaande gids.

Taal wijzigen op Chromebook (2023)

Wijzig de systeemtaal op een Chromebook

Als u de taal voor het hele systeem op uw Chromebook wilt wijzigen, kunt u dit doen via de pagina Instellingen. Dit is hoe het werkt:

1. Open het paneel Snelle instellingen in de rechterbenedenhoek en klik op het instellingenpictogram (tandwiel).

2. Klik op de pagina Instellingen op “Geavanceerd” in de linkerzijbalk om deze uit te vouwen. Selecteer nu de optie “Talen en invoer”.

  Hoe u uw iPhone 13 Pro geforceerd opnieuw kunt opstarten

3. Klik daarna op de optie “Talen” in het rechterdeelvenster.

4. Klik vervolgens op “Wijzigen” naast “Toesteltaal“.

5. Selecteer ten slotte uw taalkeuze en klik op “Bevestigen en herstarten“. Hierdoor wordt uw Chromebook opnieuw opgestart en wordt de standaard Chrome OS-taal gewijzigd in de door u geselecteerde keuze.

Wijzig de taal van de website op een Chromebook

Als u een andere taal wilt instellen voor de inhoud die op websites wordt weergegeven, kunt u dat heel goed doen. Als de website niet beschikbaar is in uw taalkeuze, kunt u ook secundaire talen kiezen (in volgorde van voorkeur). Dit is hoe dit proces werkt:

1. Open de pagina Instellingen en navigeer naar ‘Talen en invoer’ in de linkerzijbalk, zoals uitgelegd in het gedeelte hierboven. Ga vervolgens naar “Talen” in het rechterdeelvenster.

2. Klik vervolgens op “Talen toevoegen” als uw taalkeuze niet in de lijst voorkomt. Selecteer de taal in de pop-up om deze aan de lijst toe te voegen.

3. Klik daarna op het menu met drie stippen naast een taal en verplaats het omhoog of omlaag op basis van uw voorkeur. Zorg ervoor dat u uw voorkeurstaal bovenaan plaatst. Nu toont de Google Chrome-browser websites in de door u gekozen taal.

Wijzig de Google-accounttaal op Chromebook

1. U kunt ook de standaard Google-accounttaal op uw Chromebook wijzigen. Open myaccount.google.com/language in de Chrome-browser.

  9 uitgebreide platforms voor studentenbetrokkenheid om leren van wereldklasse te bieden

2. Klik hier op het pictogram “pen” en wijzig uw voorkeurstaal. Daarnaast kunt u andere talen kiezen om relevante inhoud weer te geven in Google-apps en -services.

Wijzig de invoertaal op uw Chromebook

1. Om de invoertaal te wijzigen, dwz toetsenbordinvoer of spraakinvoer, opent u Instellingen en gaat u naar “Talen en invoer” onder “Geavanceerd” in de linkerzijbalk.

2. Klik in het rechterdeelvenster op “Ingangen en toetsenborden”.

3. Nu kunt u onder “Invoermethoden” op de knop “X” klikken om de invoertaal die u niet verkiest te verwijderen. Daarnaast kunt u op “Invoermethoden toevoegen” klikken om in uw eigen taal te typen of te dicteren.

4. Selecteer hier een taal op basis van uw favoriete toetsenbordinvoer.

5. U kunt meerdere talen toevoegen als u de invoertaal van het toetsenbord snel wilt wijzigen vanuit de Chrome OS-plank (taakbalk).

6. Schakel de schakelaar “Toon invoeropties in plank” in op de instellingenpagina “Ingangen en toetsenborden”.

7. Klik ten slotte op de knop voor het wisselen van taal op de plank en kies de gewenste invoermethode.

Wijzig de Chromebook-invoertaal met de sneltoets

U kunt de invoertaal op een Chromebook snel wijzigen door ook een sneltoets te gebruiken. Dit is hoe het werkt:

1. Druk op “Ctrl + spatiebalk” op uw Chromebook en de invoermethode schakelt over naar een andere taal, ervan uitgaande dat u meerdere talen hebt toegevoegd voor typen/dicteren.

  20 apt Command om te kennen als Sysadmin om Ubuntu- of Debian-pakketten te beheren

2. Verder kunt u op “Ctrl + Shift + Spatie” drukken om naar de volgende taal te schakelen. U ziet de geselecteerde taal in de rechterbenedenhoek. Zo verander je direct de invoertaal op je Chromebook.

Kies uw voorkeurstaal op Chromebook

Dit zijn dus de vijf manieren om uw voorkeurstaal te wijzigen en toe te voegen aan een Chromebook. U kunt de systeembrede taal voor Chrome OS wijzigen, de voorkeurstaal voor uw Google-account toevoegen, talen instellen in volgorde van rangschikking voor het weergeven van inhoud op internet en ook de invoermethoden wijzigen. Hoe dan ook, dat komt allemaal van ons. Als u wilt leren hoe u een Chromebook bijwerkt naar de nieuwste versie, volgt u onze gekoppelde zelfstudie. En als u uw Chromebook-wachtwoord bent vergeten, gaat u naar onze gids om een ​​nieuw wachtwoord in te stellen. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het gedeelte Opmerkingen hieronder.